Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Φωτογραφίες από το πάρτι των Rothschild το 1972


Η Βαρόνη Marie-Hélène de Rothschild και ο βαρώνος Alexis de Rede
Απολαύσετε την ελίτ πώς περνάει στα πάρτι της φορώντας ανατριχιαστικά κοστούμια
Το κείμενο με την περιγραφή και οι φωτογραφίες από το Rothschild Party είναι από τον Baron Alexis de Redé, που είχε παρευρεθεί.
Στις 12 Δεκεμβρίου 1972, η Marie-Hélène Rothschild έδωσε ένα ‘σουρεαλιστικό πάρτι’ στο Ferriéres. Αυτή τη φορά οι καλεσμένοι κλήθηκαν να έρθουν με μαύρη γραβάτα και μακριά φορέματα με σουρεαλιστικά καπέλα. Η πρόσκληση τυπώθηκε με αντιστραμμένο γράψιμο σε φόντο γαλάζιου και ο συννεφιασμένου ουρανού, εμπνευσμένο από ένα πίνακα του Μαγκρίτ. Για να αποκρυπτογραφήσει κάποιος την κάρτα, θα έπρεπε να την διαβάσει μπροστά σε έναν καθρέφτη.

Μυστηριώδης μονόλιθος στα ανοιχτά της Σικελίας



Νέο φως στο θέμα των αρχαιότερων πολιτισμών της Μεσογείου αναμένεται να ρίξει μυστηριώδης μονόλιθος ο οποίος βρέθηκε  από αρχαιολόγους στον βυθό, στα ανοιχτά της Σικελίας.
Σύμφωνα με το Journal of Archaeological Science, πρόκειται για έναν μονόλιθο μήκους 12 μέτρων και βάρους 15 τόννων, σε βάθος 40 μέτρων, ο οποίος είναι σπασμένος σε δύο τμήματα και φέρει τρεις τρύπες: μία στην άκρη του, και δύο στις πλευρές του. Το θέμα απασχόλησε και το Discovery News, το οποίο εκτιμά ότι πρόκειται για έναν μονόλιθο 10.000 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ζβι Μπεν Άμπραχαμ, του τμήματος Γεωεπιστημών του Tel Aviv University και τoν Εμανουέλ Λοντόλο, του Εθνικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας και Πειραματικής Γεωφυσικής στην Τριέστη της Ιταλίας  θεωρείται ότι το εύρημα αποκλείεται  να αποτελεί προϊόν φυσικών διεργασιών. 

Μυστική πύλη στον τάφο του Τουταγχαμόν οδηγεί στο ταφικό δωμάτιο της Νεφερτίτης;

100 χρόνια μετά την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμόν και οι εκπλήξεις συνεχίζονται. Ο αρχαιολόγος - ερευνητής Dr Νίκολας Ριβς του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, αποκάλυψε ότι εντόπισε μια είσοδο ''φάντασμα'' η οποία πιστεύει ότι οδηγεί στο ταφικό δωμάτιο της μητέρας του Φαραώ, της Πριγκίπισσας Νεφερτίτης, συζύγου του Φαραώ Ακενατών.Το γεγονός ότι η θέση του τάφου τοποθετείται στα δεξιά του άξονα της εισόδου παίζει καταλυτικό ρόλο στο ότι ο τάφος 

Η ιστορία της Αρχαίας Ψωφίδας



Η Αρχαία Ψωφίδα, φημισμένη από την αρχαιότητα, ήταν χτισμένη στο κέντρο και βορειοδυτικά της Πελοποννήσου, νοτίως της οροσειράς του Ερυμάνθου, ακριβώς στη συμβολή των τριών νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, αλλά και των τριών παραποτάμων του Ερυμάνθου, στοιχείο που χάρισε την ονομασία στο χωριό που βρίσκεται σήμερα στην ίδια τοποθεσία και ονομάζεται Τριπόταμα.Η θέση αυτή βρίσκεται στο ενδιάμεσο της εθνικής οδού    Πατρών Τριπόλεως, απέχουσα 90 χιλ. από την Πάτρα, 70 χιλ. από την Τρίπολη, 50 χιλ. από τα Καλάβρυτα και 57 χιλ. από την Αρχαία Ολυμπία.

Bύσσος το μετάξι της θάλασσας.

Ολοι γνωρίζουμε ότι το μετάξι, μία από τις πολυτιμότερες κλωστικές ίνες, ζωικής προέλευσης, παράγεται από την κάμπια του μεταξοσκώληκα όταν φτιάχνει το κουκούλι της. Υπάρχει όμως και ένας άλλος, εξαιρετικά σπάνιος, τύπος μεταξιού, γνωστός ως ''μετάξι της θάλασσας'' ή βύσσος, ο οποίος φτιάχνεται από ένα υγρό που εκκρίνει η πίνα (Pinna Nobilis), ένα όστρακο που ομοιάζει με τεράστιο μύδι. Στον αρχαίο κόσμο των Αιγυπτίων και των Ελλήνων η βύσσος ήταν η εκλεκτότερη υφαντική ύλη, κυρίως εξαιτίας της ιδιότητάς της να λάμπει στον ήλιο, ενώ ενδεικτικό της μοναδικότητάς της αποτελεί το γεγονός ότι αναφέρεται ακόμη και στην περίφημη Στήλη της Ροζέτα.

Αναγκαστικό capital controls και στη Γερμανία λόγω τεχνικού προβλήματος των ΑΤΜ!

 
Μία γεύση του τι σημαίνει capital controls πήραν εκατομμύρια Γερμανοί. Χιλιάδες μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη Γερμανία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος.
 
Το πρόβλημα επηρέασε τα ΑΤΜ πέντε μεγάλων κρατιδίων της Γερμανίας. Οι πελάτες δεν μπορούν ούτε να λάβουν χρήματα άλλα ούτε και να κάνουν άλλες συναλλαγές.
 

Αυτές τις ποινές θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην VW: Αποβολή από μηχανοκίνητο αθλητισμό - Τέλος οι πωλήσεις diesel - Παλιοσίδερα 500.000 αυτοκίνητα

 
 
Οι ποινές για την VW και κατ' επέκταση για το γερμανικό εξαγωγικό τομέα θα είναι σκληρές, αφού σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι Αμερικανοί προσανατολίζονται στην αποβολή της από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό άμεσα, ενώ τονίζουν πως η γερμανική εταιρεία θα πρέπει να αγοράσει πίσω και να κάνει παλιοσίδερα κάθε δίλιτρο ντιζελοκίνητο αυτοκίνητο που πούλησε στις ΗΠΑ!
 
Σα να μην έφτανε αυτό, ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών, Alexander Dobrindt, είπε σε δηλώσεις του σήμερα ότι το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων αγγίζει και τα ελαφρά φορτηγά ενώ παραδέχτηκε ότι 2,8 εκατομμύρια οχήματα τα οποία κυκλοφορούν στη Γερμανία και έχουν κατασκευαστεί από τον όμιλο της Volkswagen είναι εφοδιασμένα με το παράνομο λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπών ρύπων!