Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Από μυκηναϊκό πλοίο κατασκευάστηκε ο Δούρειος Ιππος

Μέσα σε μία νύχτα οι Αχαιοί ξέστησαν τις σκηνές, έκαψαν το στρατόπεδό τους και έφυγαν με τα πλοία τους. Ενα πλοίο, όμως, έμεινε πίσω.
Οι αρχαίες πηγές το αναφέρουν, αλλά με άλλο όνομα. Ήταν ο Δούρειος Ιππος, το ξύλινο ομοίωμα αλόγου που, γεμάτο πολεμιστές κρυμμένους στο εσωτερικό του, αφέθηκε στην παραλία, δήθεν αφιέρωμα στη θεά Αθηνά.
Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών Θωμάς Γ. Χόνδρος θα καταδείξει σε σχετική ομιλία του πώς ο Δούρειος Ιππος δεν μπορεί παρά να είχε κατασκευαστεί από ένα πλοίο του μυκηναϊκού στόλου, αφού, σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, έγινε μέσα σε τρεις μέρες. Η διάλεξή του θα δοθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ώρα 6.30 μ.μ. στον Σύλλογο των Αθηναίων, Κέκροπος 10 στην Πλάκα. Ο τίτλος της είναι «Η ανακατασκευή του Δούρειου Ιππου».

Είχαν οι Ρωμαίοι ελληνική καταγωγή;

Είχαν οι Ρωμαίοι Ελληνική καταγωγή;
Δείτε το παρακάτω άρθρο:
1) Οι Αρχαίοι Έλληνες Ρωμαίοι.
Αυτή καθ” αυτή η ύπαρξη των αρχαίων Ελλήνων Ρωμαίων αγνοείται εντελώς από τους ιστορικούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Ψέμα του Καρλομάγνου το 794 στο οποίο οφείλεται το ιστορικό δόγμα ότι η ρωμαϊκή γλώσσα ήταν και είναι τα Λατινικά.
Παρόλο που οι πηγές μαρτυρούν ότι η πρώτη γλώσσα των Ρωμαίων ήταν τα Ελληνικά. Αυτή η πλαστογράφηση της ιστορίας από τον Καρλομάγνο το 794 έγινε στα πλαίσια της ανάγκης να αποκοπούν οι δυτικοί υπόδουλοι στους Φραγκο-λατίνους Ρωμαίοι από τους ελεύθερους Ρωμαίους της Ανατολής.
Ο Φράγκος αυτοκράτορας Λουδοβίκος II (855-875) υποστηρίζει καθαρά το Ψέμα του Καρλομάγνου το 794 με τα ακόλουθα λόγια.

Μέγας Αλέξανδρος – Η πολιορκία των Σαγγάλων

Όσοι Γανδάριοι (κάτοικοι σημερινού Παντζάμπ στην Ινδία) ανατολικά του Υδραώτη δεν συνθηκολόγησαν εξ αρχής, ο Αλέξανδρος τους υπέταξε δια της βίας. Όταν πληροφορήθηκε ότι οι Καθαίοι, οι Μαλλοί και οι Οξυδράκες ή Συδράκες, που είχαν τη φήμη γενναίων πολεμιστών, ετοιμάζονταν για αντίσταση κινήθηκε γρήγορα εναντίον των Καθαίων (Κσατρίγια) οι οποίοι όπως ελέγετο έκαιγαν και τις γυναίκες μαζί με τους νεκρούς άντρες τους και αφού διέβη τον Υδραώτη έφτασε σε μία πόλη των Αδραϊστών (Αντρίστα) τα Πίμπραμα όπου οι κάτοικοι συνθηκολόγησαν και τον ακολούθησαν ως σύμμαχοι.

Βρέθηκε ο πρώτος καρχαρίας που τρέφεται αποκλειστικά με φύκια

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε μόνο για καρχαρίες οι οποίοι είναι σαρκοφάγοι. Σήμερα όμως όλα τα δεδομένα ανατρέπονται καθότι βρέθηκε ο πρώτος καρχαρίας που τρέφεται με φύκια.
Όμως τα δεδομένα μιας πρόσφατης έρευνας έρχονται να αλλάξουν την εικόνα που έχουμε γι’ αυτά τα παρεξηγημένα κήτη. Γιατί σύμφωνα με την έρευνα υπάρχουν και καρχαρίες που προτιμούν να βόσκουν ανέμελα στο θαλάσσιο «γρασίδι» από το να επιτεθούν άτυχου κολυμβητή.
Συγκεκριμένα, Αμερικανοί επιστήμονες ταυτοποίησαν τα πρώτα παγκοσμίως γνωστά παμφάγα είδη καρχαρία, τα οποία μπορούν να τρώνε θαλάσσια χόρτα σε ποσοστό 60% της συνολικής τροφής τους.
Ειδικότερα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Μαϊάμι αποφάσισαν να διερευνήσουν τις διατροφικές συνήθειες των πλατυκέφαλων καρχαριών, αφότου διάβασαν σε άρθρα ότι το είδος αυτό τρώει συχνά θαλάσσιο χορτάρι.

Ποιοι ήταν οι Υπερβόρειοι; – Οι αρχαίοι Έλληνες εξυμνούσαν τον πολιτισμό τους

Ὑπῆρξαν μεγαλύτεροι πολιτισμοί ἀπό τόν δικό μας;Ὁ σημερινὸς τεχνολογικὸς πολιτισμὸς δὲν εἶναι ἀναγκαστικὰ καὶ ὁ ἀνώτερος πολιτισμὸς ἀπὸ τοὺς παλαιοτέρους.
Διαβάζουμε πολλὲς φορὲς ὅτι παλαιότερα ἀνεπτύχθηκε μεγαλύτερος πολιτισμὸς ἀπὸ τὸν σημερινό.
Παραδείγματος χάριν αὐτὸς ὁ πολιτισμὸς τῶν Ἑλλήνων Ὑπερβορείων.
Δὲν τὸ πιστεύουν μερικοί.
Ἀλλὰ Ἀνώτερος πολιτισμός, δὲν σημαίνει ἀναγκαστικὰ ἀνώτερος τεχνολογικά, ἢ τουλάχιστον ὄχι μὲ τὴν σημερινὴ μορφὴ τῆς τεχνολογίας.
Τὸν θεωροῦμε ἀνώτερο ἁπλᾶ καὶ μόνον γιατὶ δὲν ἔχουμε ζήσει σὲ διαφορετικὸ πολιτισμό, μὲ τελείως διαφορετικὰ ἀξιακὰ συστήματα.

Κύπρος: Προχωρά το θέμα κατασκευής γαλλικής στρατιωτικής βάσης

Με γρήγορους  ρυθμούς φαίνεται να προχωρά το ζήτημα της γαλλικής στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο και ευρύτερα των στρατιωτικών διευκολύνσεων από την Λευκωσία προς το Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigma Live.
Ατζέντα φαίνεται να υπάρχει και στα εξοπλιστικά προγράμματα της Pesco, δεδομένου ότι η Γαλλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αμυντική βιομηχανία.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή βρέθηκε  στην Κύπρο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είχε στο Προεδρικό Μέγαρο διαβουλεύσεις με την παρουσία και των υπουργών Άμυνας και Ενέργειας.

Ξυπνάτε Συχνά στις 3 με 5 τα Ξημερώματα; Τι Σημαίνει Αυτό;

Το να έχετε πρόβλημα με τον ύπνο σας δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία, ειδικά όταν ξυπνάτε το πρωί με μια πλήρη λίστα πραγμάτων να κάνετε. Ο ύπνος είναι απίστευτα σημαντικός για την υγεία σας και την διανοητική σας ευημερία, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά.
Αν ξυπνάτε κάποια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι οι ενέργειες στο σώμα σας έχουν γίνει στάσιμες. Οι διαφορετικοί ενεργειακοί μεσημβρινοί που είναι στο σώμα σας, ενεργοποιούνται σε διαφορετικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που το κάνει σχετικά εύκολο να εντοπίσουμε ακριβώς τι πάει λάθος.
Ακολουθούν οι διαφορετικές πιθανές σημασίες πίσω από το ξύπνημα την ίδια ώρα κάθε βράδυ ή πρωί:

Πατημασιές άγνωστου θηριώδους πλάσματος στους βυθούς του πλανήτη ξαφνιάζουν τους επιστήμονες

Παράξενα ίχνη εντοπίστηκαν τέσσερα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού, στον βυθό, ανάμεσα στο Μεξικό και τη Χαβάη. Ο συνολικός αριθμός τους έχει τρελάνει ειδικούς και μη, καθώς ανιχνεύθηκαν πάνω από 3500 και κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι μπορεί να είναι «κάτι» άλλο… Επιπλέον, υπάρχουν παντού στον πλανήτη…Τα αποτυπώματα είναι πραγματικά τεράστια αφού έχουν ένα μήκος γύρω στα 2,5 μ. και βάθος περίπου 13 ιντσών, δηλαδή κάπου 33 εκατοστά. Τα αλλόκοτα αυτά ίχνη είναι αφημένα με τέτοιο τρόπο σαν κάποιος να περπατάει αφήνοντας πίσω του πατημασιές, τέτοιες που φανερώνουν ότι πρέπει να έχει αρκετά μεγάλο βάρος, τεράστια πέλματα και γιγαντιαίο άλμα…

ΗΠΑ: Πρόταση εξαγοράς των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά

Επίσημη πρόταση στην κυβέρνηση κατέθεσε η εταιρεία -αμερικανικών συμφερόντων- ΟΝΕΧ Shipyards, για την εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

Η δημοσιοποίηση της πρότασης εξαγοράς έγινε από τον επικεφαλής της ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα, το πρωί του Σαββάτου στην ΔΕΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρεϊ Πάιατ, και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Στην Ελλάδα επέτρεψαν κλεμμένες σπάνιες αρχαιότητες απ’ το Λονδίνο!

Είχε εξαχθεί παράνομα από την Ελλάδα και εντοπίστηκε να πωλείται σε δημοπρασία αρχαιοτήτων του Οίκου Sotheby΄s στο Λονδίνο”.
“Το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες από τις διωκτικές Αρχές και σε συνεργασία με τις δικαστικές Αρχές, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκησή της. Η στήλη παραδόθηκε τελικά από τον οίκο δημοπρασιών στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, προκειμένου να επιστραφεί στην Ελλάδα”, συμπληρώνει η ανακοίνωση.