Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ελίχρυσος: Γνωρίστε το φυτό της αιώνιας νεότητας – 13 φαρμακευτικές ιδιότητες

Κυρίως λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Το αιθέριο έλαιο από ελίχρυσο, με τη μορφή εκχυλίσματος του helichrysum italicum, έχει υποστεί διάφορες πειραματικές μελέτες και βρέθηκε ότι διαθέτει ισχυρές ιδιότητες που επουλώνουν τις φλεγμονές μέσω διαφόρων και πολλών μηχανισμών: αναστολή φλεγμονώδους ενζύμου, απομάκρυνση ελευθέρων ριζών, ενώ έχει και κορτικοειδή αποτελέσματα.
Ο ελίχρυσος είναι μέλος της οικογένειας φυτών Asteraceae και φύεται στην περιοχή της Μεσογείου, όπου χρησιμοποιείται για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι οι Αρχαιοι Έλληνες αποξήραιναν τα άνθη του ελίχρυσου και τα προσέφεραν στους θεούς τους. Σήμερα, εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή ιατρική των μεσογειακών χωρών και η δημοτικότητά του εξαπλώνεται γρήγορα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ευστάθιος Ζηργάνος: Ο Έλληνας που δίδαξε τον κόσμο να ρίχνει χειροβομβίδα!

Είναι σίγουρο ότι η έννοια του «στρατιωτικού αθλητή» ξενίζει στο αυτί ενός σύγχρονου ακροατή. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ο συστηματικός αθλητισμός και η στρατιωτική πραγματικότητα αποτέλεσαν έννοιες στενά συνυφασμένες κατά το παρελθόν.
Και μάλιστα, υπήρχαν πάρα πολλές περιπτώσεις εν ενεργεία στρατιωτικών, οι οποίοι, λόγω της συστηματικής τους ενασχόλησης με κάποιο άθλημα στα πλαίσια της στρατιωτικής τους ζωής, εκπροσώπησαν και τίμησαν την χώρα τους σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Ειδικότερα στην Ελλάδα, αθλητές όπως οι πρώτοι Ολυμπιονίκες, ο Φραγκούδης, ο Καρακάλος, ο Γεωργιάδης, ο Τρικούπης, ο Λούνδρας και ο Σκαρλάτος ήταν εν ενεργεία αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και μυήθηκαν στα αθλήματά τους όντας ακόμη νεαροί Ευέλπιδες. Υπήρχαν, βέβαια και αθλητές οι οποίοι είχαν ξεκινήσει την αθλητική τους ενασχόληση πριν την κατάταξή τους στο στράτευμα και κατάφεραν να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους με την ιδιότητα του Έλληνα αξιωματικού.

Μυστήριο με νέα ανακοίνωση της NASA για «ακραίο συμβάν»

Μεγάλη αγωνία έχει κατακλύσει τους φίλους του διαστήματος, καθώς η NASA, αποκάλυψε πως θα κάνει μία ανακοίνωση, τη Δευτέρα, σχετικά με ένα «ακραίο συμβάν» που σχετίζεται με τα βαρυτικά κύματα.
Όπως είναι λογικό οι φήμες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, αναφορικά με το τι μπορεί να αποκαλύψουν το LIGO, το VIRGO και άλλα 70 παρατηρητήρια του έξω κόσμου, καθώς όλοι όσοι εμπλέκονται κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό.

H ΝΑSA κατέγραψε «μυστηριώδες» αντικείμενο στον Άρη κι οι λάτρεις των εξωγήινων... άρχισαν

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο κατέγραψαν οι κάμερες που είναι ενσωματωμένες στο σκάφος Curiosity, το οποίο εξερευνά την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».

Πιο συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες και το βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τη NASA, κάνουν τους θιασώτες της άποψης ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν, ακόμα πιο πεπεισμένους για την παρουσία τους στον πλανήτη.

Κίνδυνος από το Διάστημα: Κινεζικό διαστημόπλοιο θα πέσει στη Γη τους επόμενους μήνες


Κομμάτια 100 κιλών μπορεί να πέσουν σε κατοικημένες περιοχές - Μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα - Οι Κινέζοι γνώριζαν το πρόβλημα εδώ και έναν χρόνο

Ο κίνδυνος από το Διάστημα δεν αφορά μόνο ουράνια σώματα που κινούνται σε ανεξέλεγκτες πορείες και ενδεχομένως κάποια στιγμή να «χτυπήσουν» τον πλανήτη. Κινεζικό διαστημόπλοιο βρίσκεται εκτός ελέγχου από τον Σεπτέμβριο του 2016 και σύμφωνα με τις επίσημες κινεζικές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν το θέμα που έχει προκύψει, θα καταπέσει σε κομμάτια στη Γη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τούρκος αξιωματούχος: «Τον Μάρτιο του 1987 οι Ελληνες θα έμπαιναν στην Κωνσταντινούπολη!»

Η κρίση του Μαρτίου 1987, η οποία έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου, υπήρξε καθοριστική τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και για τις σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ.
 
Αφορμή της κρίση υπήρξε η αυθαίρετη απόφαση της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου επί των χωρικών υδάτων της Ελλάδος.
 
Στόχος της κίνησης αυτής ήταν η διχοτόμηση του Αιγαίου, έτσι ώστε να βρεθούν τα ελληνικά νησιά υπό τουρκική ομηρία και κατοχή.
 
Τότε η ελληνική κυβέρνηση είχε αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την κρίση ώστε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Σταμάτης Βελλίδης, είχε διαβεβαιώσει κατηγορηματικά στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ότι "Θα προελάσουμε στην Ανατολική θράκη και σε μια βδομάδα θα μπούμε στην Κωνσταντινούπολη"!
 

Κορνίζα καθρέφτης καθώς και ένα σιδερένιο πιρούνι βρέθηκαν σε ανασκαφές στη Μικρά Ασία

Εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στην καθημερινή ζωή, η ηλικία των οποίων υπολογίζεται στα 2.350 χρόνια π.Χ. ήρθαν στο φως στη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στα Πάταρα, στη νότια επαρχία Kας της Αττάλειας.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται μία κορνίζα καθρέφτη καθώς και ένα σιδερένιο πιρούνι.

Τα Πάταρα ήταν μία από τις έξι κορυφαίες πόλεις του Κοινού της Λυκίας, στα παράλια της Μικράς Ασίας. Σύμφωνα με αρχαίες πηγές ιδρύθηκε από τον Πάταρο, γιο του Απόλλωνα και βρισκόταν, όπως γράφει ο Στράβων, 60 στάδια νοτιοανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Ξάνθου. Στην αρχαία πόλη υπήρχε μαντείο και ναός του Απόλλωνα και συγκρίνονταν μόνο με εκείνον των Δελφών. Εδώ ο αρχαίος θεός είχε την ονομασία «Απόλλων Παταρεύς» και φέρεται να ιδρύθηκε από τους Δωριείς.

Ποιος ήταν ο ναός της Ήρας , γνωστός και ως «ναός Ε»

Ο πανέμορφος ναός της Ήρας στον Σελινούντα της Σικελίας. Η πόλη ιδρύθηκε από Μεγαρείς αλλά ισοπεδώθηκε από τους Καρχηδόνιους του Αννίβα. Έχει ασυνήθιστο αριθμό κιόνων και αναστηλώθηκε το 1959.

Ο ναός της Ήρας , γνωστός και ως «ναός Ε», ήταν ο νεότερος από όλους. Αν και  υπέστη ζημιές από  τη φθορά του χρόνου και από έναν δυνατό σεισμό, αναστηλώθηκε το 1959 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Τζόλε Μπόβιο Μαρκονι, ο οποίος έκανε ανασκαφές στα  αρχαία μνημεία της Σικελίας και σήμερα διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Επίκουρος «Τετραφάρμακος»

Ο Επίκουρος είναι ένας από τους πιο γνωστούς αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους, ο οποίος μάλιστα ίδρυσε και δική του σχολή, τον περίφημο «Κήπο του Επίκουρου» που βρισκόταν ανάμεσα στο Δίπυλον και στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Δίδαξε για 35 χρόνια, έχοντας πάντοτε σαν πρότυπο στην ζωή του, όπως όλοι οι πραγματικοί Φιλόσοφοι, την Ησυχίακαι την Λιτότητα.

Ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Φιλοσοφίας του Επίκουρου είναι η γνωστή «ΤΕΤΡΑΦΑΡΜΑΚΟΣ» δηλαδή τέσσερα φάρμακα που μπορούν να απαλλάξουν τον άνθρωπο από τις αγωνίες και τις αναζητήσεις του ως προς τα μεταφυσικά θέματα που τον απασχολούν διαχρονικά.
Το συγκεκριμένο απόσπασμα μας το έχει διασώσει ο επικούρειος φιλόσοφος Φιλόδημος στο βιβλίο του «Προς Σοφιστάς» IV 10-14

Οι Ελληνογενείς φυλές Χούνζα, Πατάν, Καλάς

Τελικά δεν είναι μόνο οι Καλάς Έλληνες αλλά και οι φυλές Χούνζα και Πατάν. Μάλιστα, το 87% των Πακιστανών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι είναι καταγωγής Χούνζα, βάση σχετικής έρευνας του Ιδρύματος "Ahdarji Stros M'Kai" του Πακιστανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Χούνζα, Πατάν, Καλάς: Φυλές του Πακιστάν. Στα έντυπα του Πακιστανικού Οργανισμού Τουρισμού αναφέρονται ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.«..οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θεωρούνται απόγονοι 5 στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι περιπλανήθηκαν στα μέρη αυτά.» γράφουν για τους Χούνζα ενώ για τους κατοίκους της κοιλάδας Σουάτ λένε «..οι κάτοικοι του Σουάτ είναι μουσουλμάνοι Πατάνς, Κοχιστανοί και Γκουζάρ.Μερικοί έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»