Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Σε ποια αεροπορική βάση οι Τούρκοι δημιουργούν με φόντο το Αιγαίο κέντρο ηλεκτρονικού πολέμου

Μεγάλες εργασίες για την μετατροπή της αεροπορικής βάσης του Ικονίου όπου σταθμεύει η Τρίτη Διοίκηση, (3 Ana Jet Üs Komutanlığı) της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σε Ηλεκτρονικό Κέντρο, είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Η βάση έχει προμηθευτεί και τέσσερα AWACS που σταθμεύουν μόνιμα πλέον εκεί.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, (Milliyet), η βάση του Ικονίου από το 2014 είναι η έδρα της μεγάλης διεθνής άσκησης Anadolu Kartal και κάθε χρόνο φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη ξένων χωρών για την άσκηση

Λος Άντζελες 1942: «Επίθεση» στις ΗΠΑ από έναν άγνωστο εχθρό

O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος συνδέθηκε με τα καταστροφικότερα γεγονότα που συνέβησαν ποτέ στη Γη. Ωστόσο, κατά τη διάρκειά του, σημειώθηκαν και κάποια περίεργα συμβάντα που αξίζουν σχολιασμού. Ένα από αυτά αφορά τη «μάχη του Λος Άντζελες», η οποία έλαβε χώρα στις 24-25 Φεβρουαρίου 1942.
Ήταν η περίοδος μετά τον αιφνιδιασμό του Περλ Χάρμπορ και στις ΗΠΑ είχε επικρατήσει μια παράξενη υστερία, σχετικά με την απειλή ιαπωνικής εισβολής στις αμερικανικές ακτές του Ειρηνικού.
Ο πανικός επιτάθηκε όταν ένα ιαπωνικό υποβρύχιο, στις αρχές Φεβρουαρίου, πλησίασε τις αμερικανικές ακτές και βομβάρδισε, με το πυροβόλο του, ένα αμερικανικό διυλιστήριο στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Υπάρχουν… εξωγήινοι στα τρία δισ. έτη φωτός μακριά;

Ερευνητές του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης Breakthrough Listen στις ΗΠΑ ανίχνευσαν -με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης- άλλα 72 ραδιοσήματα (Fast Radio Bursts-FRB) από την ίδια μυστηριώδη πηγή, η οποία βρίσκεται σε ένα μακρινό γαλαξία σε απόσταση περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.
Τα σήματα FRB είναι γρήγοροι φωτεινοί παλμοί ραδιοακτινοβολίας με διάρκεια μόλις μερικών χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η πηγή τους είναι ακόμη ασαφής. Διάφορες θεωρίες έχουν προταθεί, από το να είναι άστρα νετρονίων με μεγάλο μαγνητισμό έως να πρόκειται για τις τεχνολογικές «υπογραφές» εξωγήινων εξελιγμένων πολιτισμών.

Sabah: Η ΜΙΤ ανακάλυψε την τοποθεσία που κρύβουν τους «8» Τούρκους

Υπό τον τίτλο «Ελλάδα και ΗΠΑ έστησαν μαζί ασπίδα για τους προδότες» η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah γράφει πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) εντόπισαν τη μυστική τοποθεσία, όπου παραμένουν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

S-300: Μπαίνει το νερό στο αυλάκι για την υπόθεση των ρωσικών οπλικών συστημάτων

Από ότι φαίνεται μπαίνει το νερό στο αυλάκι για το υποπρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης και επαναπιστοποίησης βλημάτων οπλικού συστήματος S-300, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενέκρινε την αποδοχή του Σχεδίου Τροποποίησης της Διακρατικής Συμφωνίας υπ’ αριθ. Ρ/130039042173 «Εν Συνεχεία Υποστήριξη και Επαναπιστοποίηση Βλημάτων Οπλικού Συστήματος S-300» που αφορά σε αντικατάσταση των Τιμοκαταλόγων της Συμφωνίας και την αλλαγή των τιμών του Κόστους Αποστολής Ειδικών, με τιμοκατάλογους 2018.

Αμύθητη περιουσία «κρυμμένη» στην Βόρεια Ελλάδα! «Ώριμα κοιτάσματα χρυσού, ψευδαργύρου και μολύβδου, αξίας 18 δισ. ευρώ»!

Ώριμα κοιτάσματα χρυσού, ψευδαργύρου και μολύβδου, αξίας περίπου 18 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα.
Αυτό υποστήριξε ο καθηγητής Μεταλλουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης Πασπαλιάρης, μιλώντας την Δευτέρα, 10.09.2018, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να αξιολογηθεί η διεθνής αγορά, στην οποία υπάρχει σήμερα τεράστια αύξηση της ζήτησης για πολλά μέταλλα από την Κίνα.

Νέο πλήγμα Ερντογάν στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη 48 στρατιωτών και οκτώ άλλων προσώπων, τα οποία κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο πρώην ιμάμη που η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Εκείνοι που τέθηκαν υπό κράτηση συγκαταλέγονται στους 89 υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξήχθη σε εννέα επαρχίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές πραγματοποιούν συστηματικά τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον υπόπτων υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν από τον Ιούλιο 2016 και έπειτα, μετά δηλαδή την απόπειρα πραξικοπήματος κατά την οποία σκοτώθηκαν 250 άνθρωποι. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ! Απαιτεί αλλαγές για τους μουφτήδες και μιλά για «ομογενείς» στη Θράκη

Προκλητικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι - "Οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη ανησυχούν για την πρόβλεψη του διατάγματος που αίρει το αυτοδιοίκητο των μουφτειών" - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Σαρία

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά για τους μουφτήδες. Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη νομική ρύθμιση στην Ελλάδα για τους μουφτήδες ανέφερε, «έχουμε εκφράσει δημοσίως την άποψή μας όσον αφορά στη νομική ρύθμιση με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2018 που δημοσίευσε η Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή του αστικού κώδικα ή κατ’ επιλογή του νομικού συστήματος της Σαρία σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ δύο πλευρών στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης».