Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τελομερή, DNA και Καρκίνος

Τα μακρύτερα τελομερή των χρωμοσωμάτων μας μειώνουν τον κίνδυνο να αναπτύξουμε καρκίνο.
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικάνικου Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), ομάδα επιστημόνων από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου ανακοίνωσε ότι το μήκος των τελομερών συνδέεται με την πιθανότητα νόσησης από καρκίνο.
Τα τελομερή είναι το τελευταίο άκρο των χρωμοσωμάτων μας και είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της ακεραιότητας του DNA μας. Το 2009 το Νόμπελ της Ιατρικής αφορούσε ανακαλύψεις σ' αυτόν τον τομέα.

ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ : Τάγμα της Τιμής


Το Τάγμα της Τιμής είναι διάσημο της Ελλάδας. Θεωρείται ότι είναι δεύτερο σε βαθμό μετά το διάσημο του Τάγματος του Σωτήρος. Καθιερώθηκε το 1975, δια του Π.Δ. 849/1975, (ΦΕΚ 273Α΄/4-12-1975), όπου και αντικατέστησε το διάσημο του Τάγματος του Γεωργίου Α'. Στους απονεμηθέντες με το διάσημο αυτό παρέχεται ο αντίστοιχος τίτλος κατά βαθμό. Ο μεγαλόσταυρος του Τάγματος απονέμεται συνήθως σε διατελέσαντες Πρωθυπουργούς, Προέδρους της Βουλής, Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης και Ορθόδοξους Πατριάρχες, πλην του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, στους οποίους απονέμεται ο μεγαλόσταυρος του Σωτήρος.

Το ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ του ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ


Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως οι αρχαιολόγοι έχουν προχωρήσει σε ανασκαφές στην Αίγυπτο, προκειμένου να εντοπίσουν αφενός τον περίφημο λαβύρινθο αλλά και την λεγόμενη Αίθουσα των Αρχείων. Τι μπορεί να κρύβουν;Αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον να εξετάσουμε τι είναι αυτό με το οποίο θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή και αν, φυσικά, θα τολμήσουν να το ανακοινώσουν, καθώς τα συγκεκριμένα ευρήματα θα είναι η ανακάλυψη όλων των εποχών…
Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της ιστορίας, όπως τον ανακήρυξε ο Κικέρων, όταν επισκέφτηκε την Αίγυπτο, ανάμεσα σε άλλες περιγραφές μας δίνει και εκείνη του λαβυρίνθου της Αιγύπτου, στο δεύτερο βιβλίο του (48,3).

ΥΒΡΙΔΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ οι ΦΑΡΑΩ δείχνει ΜΕΛΕΤΗ του DNA τους


Μια νέα γενετική μελέτη δείχνει πως μια γενεαλογία των αιγυπτιακών Φαραώ, υποβλήθηκαν σε εκούσια γενετική χειραγώγηση από ένα τεχνολογικά προηγμένο πολιτισμό…Κάποιοι θα το ονομάζαμε οριστική απόδειξη ότι οι κατασκευαστές των πυραμίδων είχαν μια ισχυρή σύνδεση με όντα που προέρχονταν από αλλού στο σύμπαν.
Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, ο Stuart Fleischmann, Επίκουρος Καθηγητής Συγκριτικής Γονιδιωματικής στο Ελβετικό Πανεπιστήμιο του Καίρου και η ομάδα του έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας μελέτης επτά χρόνων κατά την οποία χαρτογράφησαν τα γονιδιώματα εννέα Φαραώ. Αν τελικά αποδειχθεί σωστή (και δεν θαφτεί), τα ευρήματά τους θα μπορούσαν δυνητικά να αλλάξουν τα βιβλία της ιστορίας ολόκληρου του κόσμου.
Ο Fleischmann και η ομάδα του υπέβαλαν πολύτιμα δείγματα αρχαίου DNA σε μια διαδικασία που ονομάζεται Polymerse Chain Reaction (PCR). Στον τομέα της μοριακής βιολογίας η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται συχνά για να αναπαράγει και να ενισχύσει ένα μόνο αντίγραφο από ένα κομμάτι του DNA, δίνοντας μια σαφή εικόνα του γενετικού αποτυπώματος κάποιου.

Παντού Ελλάδα!… Γιατί όμως; Τι μας κρύβουν;


Σε ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο στήνονται αγάλματα και προτομές αρχαίων Ελλήνων, είτε αυτά είναι ιστορικά, είτε είναι μυθολογικά πρόσωπα. Τα περισσότερα μεγάλα μουσεία είναι γεμάτα από αυθεντικά. Γιατί; Ποιό κρυμμένο μυστικό υπάρχει;Είναι γνωστό πως οι ξένοι, κυρίως, ευρωπαϊκά κράτη μα και πολλά άλλα, συμπληρώνουν τα μουσεία τους με εκθέματα που κάποιοι δικοί τους, κατά το παρελθόν έχουν κλέψει, «δανειστεί» ή «αγοράσει» σε δύσκολες εποχές του ελληνισμού.
Αν και δεν είναι σωστός ο τρόπος που αποκτήθηκαν, κάπου μέσα τους κάποιοι Έλληνες, αισθάνονται υπερήφανοι που όλοι αυτοί «προτίμησαν» εμάς περισσότερο από κάποιους άλλους. Το βλέπουν σαν τιμή να υπάρχουν στο εξωτερικό, καλαίσθητα αγάλματα των προγόνων μας, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο την αιώνια και προϋπάρχουσα ιστορία μας. Ωστόσο πρέπει να επιστραφούν.
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Γιατί παίρνουν τα αυθεντικά και γιατί στήνουν καινούργια, σύγχρονα; Είναι θαυμασμός;

Παγκόσμια αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται με "πέπλο" μυστηρίου



Ακόμα και σήμερα διχάζουν την επιστημονική κοινότητα - Ποιος ο μύθος για το «μυστηριώδες» Νησί του Πάσχα, το Στόουνζετζ,τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν χιλίαδες μνημεία από τους διάφορους πολιτισμούς που έζησαν στον πλανήτη μας.
Μερικά εξ αυτών είναι αφιερωμένα σε βασιλιάδες, άλλα σε θεούς, άλλα σε ανθρώπους, ενώ υπάρχουν και ναοί που είναι χτίστηκαν για να τιμήσουν κάποια ''ιερά'' ζώα. Υπάρχουν όμως και κάποια μνημεία που ακόμη και σήμερα διχάζουν την επιστημονική κοινότητα για τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν.
Δείτε τα δέκα πιο διάσημα παγκόσμια αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται με ''πέπλο'' μυστηρίου και συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επιστήμονες, αλλά και να συναρπάζουν τηφαντασία των υπολοίπων.

ΟΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 
OI ΜΑΧΕΣ
 
      Οταν ο Ηράκλειος απάλλαξε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία από τον τύραννο Φωκά και έγινε αυτοκράτορας, τον Οκτώβριο του 610, βρήκε ένα κράτος διαλυμένο και σε άθλια οικονομική κατάσταση. Στο εσωτερικό βασίλευαν η διαφθορά και η πλήρης διοικητική παράλυση, ενώ οι Πέρσες στην Ανατολή και οι Αβαροι στη Χερσόνησο του Αίμου λυμαίνονταν τις βυζαντινές επαρχίες. Αφού δεν είχε στρατό ο Ηράκλειος προσπάθησε πρώτα απ' όλα να συνάψει ειρήνη με τους δύο εχθρούς της αυτοκρατορίας. Δεν τα κατάφερε όμως.

Το τέρας του βυθού! Τρόμαξαν με την ψαριά τους

 

Ένα τρομακτικό πλάσμα με αιχμηρά δόντια, μακρύ σώμα και μεγάλο κεφάλι κατατρόμαξε ψαράδες στην Ταϊλάνδη. Έμειναν έκπληκτοι με την ψαριά τους όταν είδαν το παράξενο πλάσμα του βυθού στα δίχτυα τους.

Στο βίντεο που τράβηξαν μέσα από τη βάρκα τους και έγινε viral φαίνεται το τρομακτικό πλάσμα να κινείται και να ανοίγει το στόμα του κάθε φορά που το αγγίζουν με ένα ξυλάκι. Όλοι πλέον προσπαθούν να μαντέψουν τι θα μπορούσε να είναι το συγκεκριμένο είδος.