Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Black Angel: Το καταραμένο άγαλμα που «σκοτώνει» όποιον το αγγίζει

Ο κόσμος του παραφυσικού μπορεί να είναι εξαιρετικά συναρπαστικός, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνος. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προφυλάξεις όταν κάποιος ασχολείται με πράγματα που δεν μπορεί να
κατανοήσει.
Η σκέψη του να αντιμετωπίσεις ένα φάντασμα μπορεί να είναι συναρπαστική και τρομακτική, αν και υπάρχουν κάποιες ακραίες περιπτώσεις πνευματικής επαφής που μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο την ψυχική αλλά και τη σωματική βλάβη.

Πώς συνέδεε ο Πυθαγόρας τα μαθηματικά με τη μουσική


Οι παλαιότερες μαρτυρίες για το πρόσωπο του Πυθαγόρα προέρχονται από τον Ηράκλειτο (“ο Πυθαγόρας, ο γιος του Μνησάρχου, άσκησε την έρευνα περισσότερο από όλους τους ανθρώπους και, διαλέγοντας αυτές τις ιδιότητες, οικειοποιήθηκε
τη σοφία, την ΐ πολυμάθεια και τη δολιοτεχνία”), τον Ηρόδοτο (“…ο Ζάλμοξης είχε συναναστραφεί με Έλληνες και ανάμεσα τους με τον Πυθαγόρα, που δεν ήταν κατώτερος από τους σοφούς…”), αλλά και από τον Εμπεδοκλή, τον Ίωνα τον Χίο και τον Ξενοφάνη.
O Αριστοτέλης κάνει λόγο για Πυθαγόρειους. Πρόκειται για τους μαθητές ή για μεταγενέστερους οπαδούς του Πυθαγόρα. Ελάχιστα αποσπάσματα τους σώθηκαν από το Φιλόλαο, ο οποίος ήταν σύγχρονος του Σωκράτη, και από τον Αρχύτα, που ήταν σύγχρονος του Πλάτωνα.
Αριθμητική και Γεωμετρία

Μόσχα: Αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο η πιθανή έκδοση του Ρώσου που ξέπλενε χρήματα μέσω bitcoin

Την οργή της Μόσχας και της ρωσικής κυβέρνησης προκάλεσε η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την έκδοση στις ΗΠΑ του 38χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ, για την υπόθεση του ξεπλύματος χρήματος μέσω bitcoin ύψους 4 δισ. ευρώ.
Με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνει ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, καθώς όφειλε να προηγηθεί η εκδίκαση του ρωσικού αιτήματος έκδοσης και αφήνει αιχμές, τονίζοντας πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν περίεργη, με δεδομένες τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζητεί την επανεξέταση της υπόθεσης και σημειώνει πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Όπλα από το 1974 ανακαλύφθηκαν στο βυθό του λιμανιού της Αμμοχώστου (φωτό)

Όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην τουρκική εισβολή του 1974, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε η  τουρκοκυπριακή εθελοντική ομάδα καταδύσεων  “Kuzey Kıbrıs Sualti Batıklar – North Cyprus Underwater Wrecks”.
Όπως υποστηρίζουν, το 2012 ανακάλυψαν όπλα στο λιμάνι της Αμμοχώστου τα οποία υποψιάστηκαν ότι ήταν από τον πόλεμο του 1974.
Ο αρχηγός της ομάδας, Fuat Türköz Çiner, μαζί με τον Tuncay Sadıkoğlu, ανακοίνωσαν χθες ότι τα όπλα που ανακάλυψαν, είναι τελικά από τον πόλεμο του 1974. Σύμφωνα με  πληροφορίες από της ιστοσελίδας voiceoftheisland.com, εκτιμάται ότι τα όπλα ήταν βάρος σε μια απόδραση και έτσι τα έριξαν στη θάλασσα.

Γιατί όταν χιονίζει επικρατεί απόλυτη ησυχία;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα πάντα είναι τόσο ήσυχα όταν χιονίζει;
Κι όμως, υπάρχει επιστημονική προσέγγιση και απάντηση γι’ αυτό το συμβάν. Η ηρεμία αυτή λοιπόν, οφείλεται
κυρίως σε ανθρώπινους παράγοντες, αλλά και σε φυσικούς, αφού τόσο οι άνθρωποι, όσο και τα ζώα κυκλοφορούν πολύ λιγότερο.

Καμία παρέμβαση για τα βουητά στο Μεσοβούνι

Περιέργα βουητά, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, εξακολουθούν να ακούνε κάτοικοι στο Μεσοβούνι Ζαγορίου. Είχε αναδείχθει το θέμα προ ημερών καθώς ο Δήμος Ζαγορίου αλλά και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, που είχαν ενημερωθεί, είχαν ζητήσει την διερεύνση του φαινομένου από ειδικούς επιστήμονες.
Οι επιστήμονες όμως φαίνεται ότι έκριναν πως τα βουητά από μόνα τους δεν εγκυμονούν λόγους ανησυχίας!!!