Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ



Ελαφρά εγκαύματα στα χέρια έχουν υποστεί δύο στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν έπειτα από εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο στρατόπεδο που έχει εγκατασταθεί η ελληνική δύναμη στην Καμπούλ.
Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν εκρήξεις σε πρατήριο βενζίνης και έτρεξαν να ασφαλίσουν μεταλλικές πόρτες σε αποθήκες του στρατοπέδου τους.
Η πολύ υψηλή θερμότητα που είχε αναπτυχθεί από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ακολούθησε είχε "πυρώσει" τις λαβές από τις μεταλλικές πόρτες και οι δύο στρατιώτες που δεν ήταν προετοιμασμένοι έκαψαν τα χέρια τους.

EKTAKTO: Επιτόκιο 1,8% για την πρώτη δημοπρασία της Ιρλανδίας



Μετά από 2 χρόνια απουσίας από τις αγορές (ομολόγων και εντόκων γραμματίων) η Ιρλανδία βγήκε σήμερα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της.

Άντλησε 500 εκατ. ευρώ από τρίμηνα έντοκα με επιτόκιο 1,80%.

Αρχικός στόχος ήταν να βγει ξανά στις αγορές μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

ΠΗΓΗ : http://eidisi.info

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974- ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΑΣΑΝ 80 ΑΝΔΡΕΣ



 


Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 21 Ιουλίου 1974, τρία τουρκικά αντιτορπιλικά, το "Κοτσάτεπε" (τύπου Γκίρινγκ-Φραμ ΙΙ, Κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Γκιουβέν Ερκαγιά ΤΝ) και δύο τύπου Γκίρινγκ-Φραμ Ι, το "Μ.Φεβζί Τσακμάκ" και το "Αντάτεπε" (Κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Ριζά Νουρ Οντζού ΝΤ), βομβάρδιζαν στόχους της ακτής, προστατεύοντας τα αποβατικά σκάφη και παρέχοντας πυρά υποστηρίξεως στα αποβατικά τμήματα πεζικού που βρίσκονταν ήδη στην ακτή στην περιοχή της Κυρήνειας, στη Β. ακτή της Κύπρου.
Κατά τις 10.00 το Γ.Επιτελείο στην Άγκυρα σήμανε προς τα τρία Αντιτορπιλικά τις γεωγραφικές συντεταγμένες μιας Ελληνικής νηοπομπής, η οποία έπλεε κατευθυνόμενη προς Κύπρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα αναγνωριστικά αεροσκάφη, η Ελληνική νηοπομπή αποτελείτο από 8 έως 9 μεταγωγικά έμφορτα στρατού, υλικού, εφοδίων και πυρομαχικών τα οποία συνοδεύονταν από πολεμικά πλοία. Το σήμα προς τα τουρκικά Αντιτ/κα έκλεινε, λέγοντάς τους ότι "μπορούσαν να επιτεθούν" (sic).Τα τρία Αντιτορπιλικά με διοικητή τον Πλοίαρχο Ιρφάν Τινάζ ΤΝ, ο οποίος επέβαινε στο "Αντάτεπε", σταμάτησαν τον βομβαρδισμό και κατευθύνθηκαν προς τα Δυτικά, πλέωντας κατά μήκος της βόρειας Κυπριακής ακτής.