Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η Νίγια και 12 Αρχαιοελληνικές Πόλεις σε Κίνα που Απαγορεύεται να Έρθουν στο Φως

Ο Αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.
Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν (Sir Aurel Stein), περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. (Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).

«Τάφοι γιγάντων» 3,5 μ. στην Μαλαισία, στην Χρυσή Χερσόνησο των αρχαίων Ελλήνων!

Οι «τάφοι» «ανα­καλύφθηκαν» από τον ιστορικό Mohd Fuad Khusar Μ Said, ο οποίος έχει 10 χρόνια εμπειρίας στις αρ­χαιολογικές μελέτες.
ΑΚΟΜΗ εξακολουθεί μια «αμφιλεγόμενη ανα­κάλυψη». Όμως ανακάλυψη: Δύο γιγαντιαίοι αρχαίοι(;) «τάφοι» έχουν βρεθεί στο νησί ΡυΙau Upeh, στην Μαλάκκα Μαλαισίας.
Ασυνήθιστα μεγάλων διαστάσεων (5Χ0,5μ.!) απέχουν περίπου 15-20 μ. ο ένας από τον άλλον! Είναι απόδειξη των πρώτων αποίκων στην Μελάκα/Μαλάκκα Μαλαισίας, και των μεγαλιθικών δομών τους;

Επειός, Ο άγνωστος πυγμάχος και αρχιτέκτονας που δημιούργησε τον Δούρειο Ίππο

Όπως πηγαίνουμε από Θήβα προς Δελφούς συναντάμε τη γενέτειρα του Πλουτάρχου τη  Χαιρώνεια. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο Άγιος Βλάσιος Λειβαδιάς. Η  αρχαία μυκηναϊκή πόλη «Πανοπεύς», με τα κυκλώπεια τείχη, μια από τις σημαντικότερες πόλεις του «Κοινού των Φωκέων». Λέγεται πως η πόλη πήρε το όνομά της απ τον πατέρα του Επειού, τον Πανοπέα. Οι κάτοικοι του Πανοπέα σύμφωνα με τον Παυσανία δεν ήταν Φωκείς, αλλά Φλεγύες, που διέφυγαν στην Φωκίδα, από τον Ορχομενό.

"Ειρηνικός Ωκεανός" και "Γη του Πυρός": Πώς και από ποιον προέκυψαν αυτές οι ονομασίες;

Το 1519, ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος, απέπλευσε από το Σανλούκαρ της Ισπανίας για λογαριασμό του Ισπανικού Στέμματος με σκοπό να φτάσει στα Νησιά των Μπαχαρικών ανακαλύπτοντας κάποιο θαλάσσιο πέρασμα μέσω της Αμερικανικής Ηπείρου. Το πέρασμα αυτό, βρέθηκε μέσω ενός πορθμού ο οποίος βρίσκεται στο νότιο άκρο της Νότιας Αμερικής. Για τον λόγο αυτό, ο πορθμός εκείνος ονομάστηκε "Πορθμός του Μαγγελάνου".