Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Η Νυχτερινή Σφαγή των Τούρκων Αλεξιπτωτιστών στο ύψωμα Κοτζά Καγιά.Όταν οι Καταδρομείς μας έγραφαν Ιστορία


Σάββατο 20 Ιουλίου 1974. Έχουν περάσει πάνω από δώδεκα ώρες από την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων για κατάληψη της Κύπρου. Οι καταδρομείς ακατάπαυστα μάχονται σε όλα τα μέτωπα. Η μια επιχείρηση διαδέχεται την άλλη.
Ώρα 18.30. Οι 11ος, 12ος και 13ος Λόχοι Κρούσεως της 31 Μοίρας Καταδρομών μόλις έχουν ολοκληρώσει την τοπογραφική ενημέρωση σε πρόχειρες αμμοδόχους στο ύψωμα της Αετοφωλιάς. Μια νέα επιχείρηση τους περιμένει: Η κατάληψη του στρατοπέδου Καταδρομών των Τούρκων στο ύψωμα Κοτζά Καγιά, το οποίο εντωμεταξύ έχει ενισχυθεί από δυνάμεις αλεξιπτωτιστών που πάτησαν το πρωί τα άγια χώματα της Κύπρου.

Απαγόρευση διαδηλώσεων σε συνοικία της Κορσικής


Ο νομάρχης της Κορσικής απαγόρευσε την Κυριακή τις διαδηλώσεις στη λαϊκή συνοικία όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί ρατσιστικές ταραχές και είχε βεβηλωθεί μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής.

Η απαγόρευση θα ισχύει «τουλάχιστον μέχρι τις 4 Ιανουαρίου» και «αφορά όλες τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις», διευκρίνισε ο νομάρχης Κριστόφ Μιρμάν μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η σημασία του οβολού στους νεκρούς.





Είναι γνωστή η συνήθεια στα αρχαία χρόνια να τοποθετείται στο στόμα του νεκρού ένας οβολός (νόμισμα χάλκινο ίσο με το 1/6 της τότε δραχμής), για να πληρωθούν τα ναύλα του νεκρού στον περαματάρη Χάροντα.
Αυτήν την δοξασία την ενστερνίστηκαν όλοι : ιστορικοί, ερευνητές και αρχαιολόγοι.Άλλωστε τα συγγράμματα όλων των αρχαίων, μιλούσαν πάνω σ΄ αυτήν την εκδοχή.

Κι αν όπως σατιρίζει ο Λουκιανός στο "ΠΕΡΙ ΠΕΝΘΟΥΣ" κάποια φορά δεν έβαζαν τον οβολό μη έχοντας πληρώσει τα ναύλα ο νεκρός ...θα γύριζε πίσω; Δηλαδή με άλλο σκεπτικό τους έβαζαν τον οβολό για να τους στείλουν στον αγύριστο; Άρα η όλη ιστορία που στήθηκε για να δικαιολογήσει τον ναύλο με τον οβολό, ήταν γελοία και επιπόλαια. Δυστυχώς όλοι οι "σχετικοί" με τα των εθίμων των νεκρών, αναμάσησαν την έωλη εύκολη εξήγηση, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ψάξουν το .... γιατί έκαναν στην πραγματικότητα αυτό το έθιμο.

Εξωγήινοι πολιτισμοί τύπου II και το άστρο KIC 8462852

To μυστηριώδες άστρο KIC 8462852,
σε φωτογραφία που λήφθηκε στις
15 Οκτωβρίου 2015 (Credit: Gianluca Masi)
Στη δεκαετία του 1960 ο Ρώσος φυσικός Νικολάι Καρντάσιεφ (Nikolai Kardashev) έχοντας ως σκοπό την ταξινόμηση των ραδιοσημάτων από πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς, δημιούργησε ένα σύστημα ταξινόμησης πολιτισμών ανάλογα με την ενέργεια που καταναλώνουν. Κάθε προηγμένος πολιτισμός – προς το παρόν ο μόνος γνωστός πολιτισμός στο σύμπαν είναι ο δικός μας – εκπέμπει προς το διάστημα ακτινοβολία η οποία μπορεί να καταγραφεί και να μετρηθεί.....

ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΟΣΙΡΙΣ . Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ



 Στοά  «ΟΣΙΡΙΣ»  υπ” αριθ. 117 εν Ανατ. Αθηνών
Ημερομηνία  εγκαθιδρύσεως   26 Νοεμβρίου 1964
Η Στοά συνεδριάζει κάθε Παρασκευή


Σύντομο ιστορικό
Μετά από μία τυχαία συνάντηση που είχαν οι γνωστοί μεταξύ τους από την γενέτειρα τους την Αίγυπτο, αδ.αδ. Νικ.Μαργιωρής και Σταμ. Βαζακόπουλος, ξεκίνησαν το 1962 οι βολιδοσκοπήσεις παλαιών τεκτ. από την Αίγυπτο, για την ίδρυση μιας Στοάς Αιγυπτιωτών. Παράλληλα μέσα από τις συναντήσεις στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Πλατεία Κάνιγγος ενημερώνονταν και οι νεοαφιχθέντες από την Αίγυπτο τέκτονες  για την πρόθεση ίδρυσης Στοάς στην Αθήνα.

Καπνίας Ενα περιεργο ορυκτο.



ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ: 
Ανήκει στην κατηγορία Πυριτικά Ορυκτά στην ομάδα Τεκτοπυριτικά, είναι μέλος της οικογένειας του Χαλαζία. Έχει Τριγωνικό Κρυσταλλικό Σύστημα.

ΧΡΩΜΑ: Γκρι-καφέ διάφανο.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Χρησιμοποιήθηκε επί μακρόν στα δαχτυλίδια πολλών επιφανών ανδρών. 
• Το όνομα του προέρχεται από το φαινόμενο που δείχνει σα να υπάρχει καπνός στο εσωτερικό του.
ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
• Βοηθά να ανεχθείτε τις δύσκολες στιγμές με ψυχραιμία, ενδυναμώνοντας την επιμονή, την ελπίδα και την αποφασιστικότητά σας.
• Ευνοεί την επικοινωνία και την ανάπτυξη.

Το αυθεντικό Ρόδο της Ιεριχούς


Ένα θαύμα που επαναλαμβάνεται με το πέρασμα των χρόνων.
Σύμβολο της Αγάπης, της Μακροζωΐας, της Γονιμότητας, της Αναγέννησης.
Είναι ένα παράδειγμα προσαρμογής και πραγματοποίησης στις αντιπαλότητες της ζωής. Προερχόμενο από τη Βόρεια Αφρική, την Αραβία και τη Μικρά Ασία, αυτό το εκπληκτικό φυτό χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικό ένστικτο ζωής, που μας δείχνει πως επιβιώνει στους αιώνες σε ακραίες θερμοκρασίες, χωρίς νερό και «γη».
Κατά τη διάρκεια μιας «καλής» εποχής ζει έχοντας πράσινες αποχρώσεις και ευδοκιμεί στις περιοχές με αρκετό νερό, ενώ κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας χάνει εντελώς το νερό και αποξηραίνεται. Ωθείται έτσι από τον άνεμο σε αποστάσεις μεγάλες και σε ερημώδεις περιοχές, έως ότου μια νέα βροχή του χαρίσει μια νέα ζωή.

ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ-TIGER EYE


Γνωστή ως πέτρα της προστασίας, της γείωσης και του πλούτου. Χρησιμοποιείται ως φυλαχτό, από την αρχαιότητα, ενάντια στην κακή τύχη, το κακό μάτι και τις κατάρες. Πιστεύεται ότι προστατεύει τον κάτοχο του από κάθε πνευματική, ψυχική και φραστική επίθεση από ανθρώπους με εξουσία και επιρροή του. Προσελκύει και διατηρεί την καλή τύχη, την ευημερία και την αφθονία. Καφέ με κίτρινες, χρυσές και κόκκινες αποχρώσεις και με ιδιαίτερη λάμψη και ομορφιά. Μία πέτρα που οφείλει το όνομά της στην ομοιότητά της με το μάτι της τίγρης ως προς τις αποχρώσεις της. 

Χαλκηδόνιος



Υπάρχει σε λευκό, ροζ, μπλε, κόκκινο, και γκρίζο.
Βοηθάει στην μετάδοση σκέψεων και στην τηλεπάθεια.
Απορροφά την αρνητική ενέργεια και την διαλύει για να μήν υπάρχει αναμετάδοση της.
Τα παλιά τα χρόνια εφτιαχναν τα δισκοπότηρα απο χαλκηδόνιο και τον επαργύρωναν, με αυτόν τον τρόπο πίστευαν ότι εμπόδιζαν τη δηλητηρίαση.
Ο χαλκηδώνιος απομακρύνει την επιθετικότητα και μεταμορφώνει τη μελαγχολία σε χαρά.


Αχάτης.


Πήρε το όνομα του από τον ποταμό Αχάτη της Σικελίας, όπου και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά.
• Ο Αχάτης ήταν πολύ γνωστός λίθος στον αρχαίο κόσμο. Στην Ελλάδα αλλά και στη Ρώμη τον σκάλιζαν σε σχήμα κεφαλιού σκύλου, λύκου ή λιονταριού και τον φορούσαν ως προστασία ενάντια στους λιμούς και τις επιδημίες.
• Ο Πλίνιος αναφέρει ότι ο αχάτης μπορούσε να αποτρέψει τις τρικυμίες.
• Λέγεται πως ο Ορφέας φορούσε ένα φυλαχτό αχάτη όταν κατέβηκε στον κάτω κόσμο.
• Στην Γκάνα ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι προστατεύει από τα δαγκώματα των φιδιών και τις πνευματικές ασθένειες.

Χημικά όπλα στα χέρια των τζιχαντιστών! - Κατασχέθηκαν σε στρατόπεδο του ISIS

 

 

Μια αποστολή για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας είχε ανακοινωθεί μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Δαμασκό. Η Μόσχα είχε προτρέψει έντονα τη Δαμασκό να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο και η Συρία είχε συμφωνήσει με τη ρωσική πρόταση

Οι συριακές αρχές κατέσχεσαν εξοπλισμό για τη χρήση χημικών όπλων και ξένης κατασκευής ιατρικό εξοπλισμό και εφόδια σε ένα στρατόπεδο τρομοκρατών στην επαρχία Λαττάκεια, μετέδωσε χθες το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.