Ολλανδοί επιστήμονες που έχουν πρωτοπορήσει στη δημιουργία
κρέατος στο εργαστήριό τους, δήλωσαν ότι σε πέντε περίπου χρόνια το
κρέας τους θα σερβίρεται ως χάρμπουργκερ στα καταστήματα.
Ο Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και οι συνεργάτες του, όπως
δήλωσαν στο BBC, δημιούργησαν ήδη μια εταιρεία για να κάνει το κρέας
τους πιο εύγευστο, φθηνότερο και εμπορικά αξιοποιήσιμο.
Η επιστημονικη ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη -μαγείρεμα και
φάγωμα- του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ διετίας και από τότε
το έχουν βελτιώσει κι άλλο. Τώρα, οι Ολλανδοί δηλώνουν βέβαιοι ότι «όταν
το κρέας μας βγει στην αγορά, ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό
κρέας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευθούν να μην το αγοράσουν
για ηθικούς λόγους».