Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Θέμα λίγων ετών τα πρώτα μπέργκερ από κρέας εργαστηρίου στις αλυσίδες fast food

Ολλανδοί επιστήμονες που έχουν πρωτοπορήσει στη δημιουργία κρέατος στο εργαστήριό τους, δήλωσαν ότι σε πέντε περίπου χρόνια το κρέας τους θα σερβίρεται ως χάρμπουργκερ στα καταστήματα.
Ο Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και οι συνεργάτες του, όπως δήλωσαν στο BBC, δημιούργησαν ήδη μια εταιρεία για να κάνει το κρέας τους πιο εύγευστο, φθηνότερο και εμπορικά αξιοποιήσιμο.
         
Η επιστημονικη ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη -μαγείρεμα και φάγωμα- του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ διετίας και από τότε το έχουν βελτιώσει κι άλλο. Τώρα, οι Ολλανδοί δηλώνουν βέβαιοι ότι «όταν το κρέας μας βγει στην αγορά, ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό κρέας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευθούν να μην το αγοράσουν για ηθικούς λόγους».

Εξοσέτ εναντίον PHALANX στο Αιγαίο και που μπορεί να μας οδηγήσουν οι περικοπές



Σε μία από τις πολλές πρόσφατες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Στόλου ,σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά αποδείχτηκαν δυο πράγματα. Το ένα ότι όταν η εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ρεαλαστική, όλα μπορούν να συμβούν. Και το δεύτερο ότι οι άνθρωποι των ΕΔ και στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΠΝ είναι έτοιμοι όλα να τα αντιμετωπίσουν με απόλυτο επαγγελματισμό ,ευθύνη και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Μια βολή πυραύλου EXOCET ενδεχομένως να προκαλούσε πρόβλημα σε πλοία του Στόλου, μετά από την εκτόξευσή του. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν ,συμβαίνει σ΄ όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις του κόσμου που εκπαιδεύονται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι ευχάριστο, είναι επικίνδυνο και γι΄ αυτό η εκπαίδευση του προσωπικού είναι απαραίτητη.

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην Ελλάδα



Ένα ζευγάρι Αμερικανών βίωσε μια μεταφυσική εμπειρία κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σαντορίνη, που δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Η Σάρον και ο Μάικλ Ρόμπερτς αποφάσισαν να έρθουν για πρώτη φορά διακοπές στην Ελλάδα, αφού είχαν δει μια ταινία το 1985. Επέλεξαν την Κρήτη και τη Σαντορίνη για το ταξίδι τους.
Όταν έφτασαν στη Σαντορίνη ήταν Κυριακή του Πάσχα. «Η πρώτη αίσθηση που είχα όταν έφτασα ήταν 'έχω ξαναβρεθεί εδώ'», περιγράφει η ίδια.

18 Οκτωβρίου 1912 – ΤΟ ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ.

βότσηςΗ συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στο έπος των Βαλκανικών Πολέμων ήταν καταλυτική αφού, έχοντας εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο του Αιγαίου, απαγόρευσε στην Τουρκία την μεταφορά ενισχύσεων στα μέτωπα της Μακεδονίας (έναντι του Ελληνικού Στρατού) και της Θράκης (έναντι των Βουλγάρων). Παράλληλα, έδινε την δυνατότητα στην ελληνική διοίκηση να μεταφέρει δυνάμεις και εφόδια στα παράλια της Μακεδονίας.
Το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 1912, δύο ημέρες μετά την απελευθέρωση της Βέροιας και της Κατερίνης και ενώ η Στρατιά εκινείτο προς Γιαννιτσά, έλαβε χώρα ένα ιδιαίτερα παράτολμο ναυτικό εγχείρημα.

Ιός γίγαντας ξεφεύγει από τους πάγους της Σιβηρίας


Γιγάντιους αρχαίους ιούς, ηλικίας 30.000 ετών απελευθερώνουν οι λιωμένοι πάγοι στον Αρκτικό Κύκλο.

Ο ιός με το όνομα Mollivirus sibericum προσβάλει αμοιβάδες, ενώ ανακαλύφθηκε πρώτη φορά στους λιωμένους πάγους το 2003. Το εκπληκτικό με τον συγκεκριμένο ιό είναι ότι έχει 1.200 γονίδια, πάνω από τα διπλάσια από ότι οι παραδοσιακοί ιοί.

Σύμφωνα με τον Carl Zimmer, συγγραφέα του βιβλίου «Ένας πλανήτης ιών», ο ιός θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τους ανθρώπους αν αυτοί ήταν αμοιβάδες. Ο συγκεκριμένος ιός, όπως σημειώνεται προσβάλλει τις αμοιβάδες και μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Ο Ελληνοβουλγαρικός Πόλεμος του 1925


Προκλήθηκε με αφορμή ένα μικρό συνοριακό επεισόδιο. Είχε διάρκεια μιας εβδομάδας και μικρές απώλειες (50 άνδρες).
Οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις, οι οποίες μετά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο γνώρισαν ελάχιστα διαλείμματα βελτίωσης, είχαν ενταθεί λόγω της δράσης των κομιτατζήδων σε ελληνικά εδάφη, με την ενθάρρυνση της βουλγαρικής κυβέρνησης και απώτερο σκοπό την αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας.

Σλοβενία: Ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία στη διαχείριση των μεταναστών

 

 

"Η προσφυγή στον στρατό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έκτακτη κατάσταση στη Σλοβενία...Απλώς ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία σε επιμελητειακό επίπεδο και με τον εξοπλισμό", δήλωσε ο Μίλο Τσέραρ

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει τον στρατό για την παροχή "επιμελητειακής" βοήθειας στη διαχείριση της προσφυγικής ροής, καθώς χιλιάδες άτομα αναμένεται να διασχίσουν τα σύνορα της Κροατίας με τη Σλοβενία μετά το κλείσιμο των ουγγρο-κροατικών συνόρων. "Η προσφυγή στον στρατό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έκτακτη κατάσταση στη Σλοβενία...Απλώς ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία σε επιμελητειακό επίπεδο και με τον εξοπλισμό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μίλο Τσέραρ.