Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ποιo είναι το φυτό που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ικαρίας και φθάνουν τα 100; Αμέτρητα τα οφέλη


Αν και υπάρχουν πάνω από 300 είδη, μόνο δύο από αυτά χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Ο λόγος για το φυτό που έγινε γνωστό ως το «φυτό της αθανασίας»: η Aloe Vera και η σπάνια Aloe Ferox Miller. Αυτό μάλλον θα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ικαρίας και φθάνουν τα 100.

Το ζελέ της Aloe Vera είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κάτι που την κάνει αυτομάτως μέγα σύμμαχο του οργανισμού.Προτιμήστε την κατανάλωση του χυμού Aloe Vera, καθώς είναι ότι πιο κοντινό από το να κόβετε το φύλλο και γεύεστε κατευθείαν το ζελέ του φυτού.

Προστατεύει από χρόνιες παθήσεις

Από καρδιακά προβλήματα μέχρι και τον διαβήτη. Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού από αλόη βέρα, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τέθηκαν οι ΕΔ σε Αιγαίο-Θράκη εν αναμονή πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία


Οι επικείμενες εκλογές στην Τουρκία προκαλούν προβληματισμό στη Αθήνα για δύο βασικούς λόγους. Αφενός γιατί το κόμμα του Ρ.Τ. Ερντογάν μπορεί να μην κερδίσει ούτε αυτή τη φορά την αυτοδυναμία και να μην μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση και αφετέρου γιατί η Άγκυρα τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο τόσο στο θέμα της Συρίας, όσο και στο θέμα των Κούρδων.

Η κατάσταση αυτή είναι πολύ πιθανό και τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή των εκλογών, αλλά και μετά, να επιχειρηθεί να εκτονωθεί στο Αιγαίο. Οι χθεσινές μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά ίσως και να ήταν ένα μήνυμα, εκτιμούν επιτελείς του Πενταγώνου.

Κι αυτό γιατί πέταξαν 20 μαχητικά, ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στο Αιγαίο, προχωρώντας σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σε δύο περιπτώσεις τα μαχητικά της Άγκυρας ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με τα ελληνικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.

SUPERMAN VS BATMAN ΕΠ.01 (VIDEO – ΠΡΕΜΙΕΡΑ) Ε.Ο.Ε. Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων

 
 
SUPERMAN VS BATMAN ΕΠ.01 (VIDEO – ΠΡΕΜΙΕΡΑ)
Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, σε μια κοινωνία που κυριαρχεί η ανομία, σε μια ατμόσφαιρα ποδογέτησης και φόβου για την διαφορετικότητα, εμφανίζονται δύο ισχυρές προσωπικότητες, δύο θρύλοι, δύο υπερήρωες. Δύο ξεχωριστοί υπεράνθρωποι, εννωμένοι σε έναν κοινό σκοπό: την υπεράσπιση της κοινωνίας, την ίσότητα και την άμεμπτη ηθική.Πώς το καταφέρνουν αυτό: κυνηγώντας μισανθρώπους εχθρούς. Στην κοινωνία του Μεσοπολέμου ο Batman και ο Superman παραχωρούν στον καθένα το δικαίωμα για το δικό του παράθυρο στην φαντασία. Εσύ ποιόν θα διάλεγες;

28η Οκτωβρίου 1940: Ο Ελληνο-ιταλικός πόλεμος μέσα απο φωτογραφίες - Ντοκουμέντο




Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ήταν η αρχή μιας εκστρατείας που έμεινε στην ιστορία ως το  "Έπος" και  κάλυψε ένα ένδοξο μέρος της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας.
Παραθέτουμε σημαντικές φωτογραφίες απο το αρχείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) οι οποίες λένε πολύ περισσότερα για τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο του ’40 απ’οτι θα μπορούσαμε να σας διηγηθούμε.
Αξίζει όμως να αναφέρουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που θα χαρίσουν το πλαίσιο στις φωτογραφίες - και που μπορείτε να βρείτε σε βάθος στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!!! Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ..


Με ένα πρωτότυπο και … επετειακό κούρεμα συμμετείχε στην παρέλαση ένας μικρός μαθητής στην Κόρινθο καθώς στα μαλλιά του σχηματιζόταν η ελληνική σημαία.
ΠΗΓΗ : ΣΤΟΧΟΣ

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του F16 στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης 28 10 15

 
 
Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του F16 στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης 28 10 15

Ψάχνουν για ζωή στον Κρόνο


Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Η ύπαρξη άλλης μορφής ζωής στο ηλιακό μας σύστημα συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες της NASA. Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον Άρη αλλά και την ανακοίνωση πως ετοιμάζεται επανδρωμένη αποστολή στον κόκκινο πλανήτη, στο στόχαστρο της υπηρεσίας έχει μπει εδώ και καιρό ο Κρόνος. Με την αποστολή σε έναν από τους 62 δορυφόρους του,τον Εγκέλαδο, η Αμερικανική και Ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ψάχνει σημάδια ζωής.

Μετά τη Νότια Κορέα και η Ελλάδα ζήτησε χρήματα από την Παγκόσμια Τράπεζα - Τι σημαίνει αυτό



- Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το ποσό που θα επενδυθεί και το χρονοδιάγραμμα
- Πρόκειται για δανεισμό κεφαλαίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να γίνονται αναπτυξιακά έργα
- Η Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί τις ελληνικές τράπεζες εξασθενημένες για να βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα
- Μόνο μία χώρα κατά το παρελθόν έχει λάβει χρήματα από την Παγκόσμια Τράπεζα στα τέλη της δεκαετίας του 1990

Η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) πρόκειται να κάνει μια χρηματοδοτική δέσμευση στην Ελλάδα, διαμέσου του σκέλους της το οποίο ειδικεύεται στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας έτσι μια παρέκβαση από τον παραδοσιακό της ρόλο, ο οποίος είναι να προσφέρει χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως γνωστοποίησε ένα στέλεχος του θεσμού σήμερα σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τεράστιο επίτευγμα - Μετακινούν πράγματα με ηχητικά κύματα



Ερευνητές στη Βρετανία κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη στον κόσμο ελκτική ακτίνα ήχου, η οποία μπορεί να ανυψώσει και να μετακινήσει αντικείμενα χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα. Κάτι τέτοιο έως τώρα υπήρχε μόνο στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Μπρίστολ και του Σάσεξ, καθώς και της εταιρείας Ultrahaptics, με επικεφαλής τον καθηγητή πληροφορικής Σριράμ Σουμπραμανιάν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", χρησιμοποίησαν μια συστοιχία 64 μικροσκοπικών ηχείων για να δημιουργήσουν μεγάλης έντασης ηχητικά κύματα.
Η ελκτική ακτίνα περιβάλλει ένα αντικείμενο με ήχο και δημιουργεί γύρω του ένα πεδίο δύναμης, ένα είδος ακουστικού ολογράμματος, το οποίο μπορεί -ανάλογα με την ένταση του ήχου που βγαίνει από τα ηχεία- να κρατήσει ένα αντικείμενο αιωρούμενο στον αέρα, να το μετακινήσει ή ακόμη και να το περιστρέψει.

Ανακοινώσεις για την Κάρτα Σίτισης και τα Οικογενειακά Επιδόματα - Πότε θα δοθούν τα χρήματα

 


- Τουλάχιστον 145.357 δικαιούχοι θα λάβουν την δ δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης
- Το ποσό της σίτισης ανέρχεται σε ποσό που κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ
- Πολλοί πολίτες είχαν πάει σε σούπερ μάρκετ αλλά οι κάρτες τους δεν είχαν χρήματα

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η κάρτα αλληλεγγύης.
Το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.357 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την δ' δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης.