Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 : Ο λόγος του Μακάριου στον ΟΗΕ: "εισβολή της Ελλάδας" και "καλεσμα στις εγγυήτριες Δυνάμεις"

Στο λόγο του ο Μακάριος κατηγόρησε δριμύτατα την Χούντα των Αθηνών. Αρχικά, την κατηγόρησε για τη σχεδίαση και διενέργεια του πραξικοπήματος. Επιπλέον, υποστήριξε ότι φοβόταν στρατιωτική επέμβαση της Χούντας περισσότερο από την Τουρκία, ο οποίος κατά τον ίδιο επιβεβαιώθηκε. Επιπλέον, χαρακτήρισε το πραξικόπημα Εισβολή της Χούντας , το οποίο παραβιάζει τη συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου, κάτι που αφορά και τους Τουρκοκύπριους. Επιπλέον, κατηγόρησε την Χούντα για διπροσωπία και υπονόμευση του ΟΗΕ. Έκλεισε λέγοντας:
"...Καλώ τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τεθεί ένα τέλος στην αφύσικη αυτή κατάσταση, που δημιουργήθηκε με το πραξικόπημα των Αθηνών.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ: Ποιοι διάσημοι υπήρξαν μέλη τους

H συμμετοχή Ελλήνων στις διάφορες μυστικές εταιρείες, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.
Γνωστοί Ελληνες υπήρξαν μέλη ή ακόμα και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέτοιου είδους
αδελφότητες, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι διάσημοι από όλο τον κόσμο – ακόμα και πρόεδροι των ΗΠΑ – που μετείχαν σε πολλές από αυτές.
Αναλυτικά:

Εσείς ξέρετε τι είναι το «Σύνδρομο Μαντέλα;»

Το «Σύνδρομο Μαντέλα» (γνωστό ως Mandela Effect) περιγράφηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το 2010, από μια blogger που ονομάζεται Fiona Broome

Η Broome περιγράφει μια εμπειρία που είχε σε ένα συνέδριο, όπου ανακάλυψε ότι πολλοί ακόμα είχαν μια ψευδή μνήμη παρόμοια με τη δική της: Όλοι θυμόνταν ότι ο Νέλσον Μαντέλα είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του στη δεκαετία του 1980.
Στην πραγματικότητα, ο Νέλσον Μαντέλα ήταν τότε ακόμα ζωντανός και πέθανε το 2013.
Έκτοτε η συζήτηση γύρω από αυτό το φαινόμενο της μαζικής λανθασμένης μνήμης έχει πάρει φωτιά, δίνοντας του την ονομασία το «Σύνδρομο Μαντέλα». Ψυχολόγοι και ψυχίατροι προσπαθούν να δώσουν μια δική τους ερμηνεία, ωστόσο δεν λείπουν οι πιο «προχωρημένες» θεωρίες, ότι αυτή η μαζική λανθάνουσα μνήμα οφείλεται στην ύπαρξη παράλληλων συμπάντων.

Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, άσκησε σήμερα αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.  
Ειδικότερα, η εισαγγελέας του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.
Μετά την άσκηση της αναίρεσης, θα επιληφθεί το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά εάν αναιρεθεί ή όχι το απαλλακτικό βούλευμα και οδηγηθεί σε νέα δίκη ο Ανδρέας Γεωργίου.

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις: Ελληνοτουρκική «ναυμαχία» στο Φαρμακονήσι – Φρούριο η νήσος Παναγιά

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκονταν χθες στο Φαρμακονήσι μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και το αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη εξελίσσονταν μία «ναυμαχία» μεταξύ της κανονιοφόρου «Μαχητής» του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφους ανθυποβρυχιακού πολέμου του τουρκικού Ναυτικού.
Το τουρκικό πολεμικό σκάφος βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην περιοχή και όταν έγινε γνωστό πώς ο κ. Παυλόπουλος προσγειώθηκε στο ακριτικό νησί άρχισε να κινείται προς τα εθνικά χωρικά ύδατα, παραβιάζοντας τα μάλιστα αρκετές φορές. Για να κοπεί ο «τσαμπουκάς» των Τούρκων και να αποχωρήσει το σκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου από τα εθνικά χωρικά ύδατα αναγκάστηκε να παρέμβει η κανονιοφόρος «Μαχητής» που έπλεε στην περιοχή.

Βεργίνα: Οι επίσημες απαντήσεις για τη μυστηριώδη γυναίκα που βεβήλωσε το μουσείο των βασιλικών ταφών

- H εικόνα της γυναίκας και η αποκάλυψη της υπόθεσης ανάγκασε την εφορία αρχαιοτήτων να τοποθετηθεί
- Η πρωταγωνίστρια μπήκε στο μουσείο με τουρμπάνι και κελεμπία, χωρίς να κινήσει τις υποψίες των φρουρών
- Άρχισε να ψεκάζει τόσο τα εκθέματα όσο και τις φωτογραφίες του μουσείου χωρίς όμως να ασχοληθεί κανείς
- Στην ανακοίνωση διαβάζουμε ότι έγιναν επιπλήξεις και συστάσεις στους φύλακες που πιάστηκαν στον ύπνο
- Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας - Γιατί κρατήθηκαν μυστικά τα όσα έγιναν πάνω από 2 μήνες  

«Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα» διαβεβαιώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε στις 10 Μαΐου του τρέχοντος έτους, στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών. Τότε επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης. «Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό να αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη», αναφέρεται στη σχετική σημερινή ανακοίνωση.

Μυστήριο με την Αφρικανή που προκάλεσε φθορές στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα κίνητρα μιας Αφρικανής επισκέπτριας του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών της Βεργίνας, η οποία ψέκασε με ένα περίεργο υγρό 10 επιτύμβιες στήλες  και τους προκάλεσε φθορές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «vima.gr», η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εντοπίσει τη γυναίκα σε όλη την επικράτεια.


Στις 10 Μαΐου του 2017, η γυναίκα – η ηλικία της οποίας υπολογίζεται ότι είναι άνω των 60 ετών- εισήλθε στο μουσείο έχοντας στην κατοχή της ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους και τους φρουρούς του χώρου.