Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Αποκάλυψη NASA: Υπάρχει εξωγήινη ζωή στο Άλφα του Κενταύρου;

Από τα τρία άστρα που περιλαμβάνει το πλησιέστερο στη Γη αστρικό σύστημα, ο Άλφα του Κενταύρου, δεν είναι το κοντινότερο, ο Εγγύτατος, το πιο φιλόξενο για ζωή, αλλά τα άλλα δύο.
Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) παρουσίασε μια νέα επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι όποιοι πλανήτες βρίσκονται γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου, θα βομβαρδίζονται από επικίνδυνη ακτινοβολία-Χ, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο εξίσου με τους (υποθετικούς) πλανήτες γύρω από τα άστρα Α και Β.

Ο Άλφα Κενταύρου είναι ένα τριπλό αστρικό σύστημα σε απόσταση μόνο τεσσάρων ετών φωτός από τη Γη ή περίπου 40 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων. Τα τρία άστρα του είναι τα τρία κοντινότερα στη Γη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

MiG-41: Η Ρωσία ανακοίνωσε την κατασκευή μαχητικού που θα πετά στα όρια του διαστήματος και θα έχει όπλα λέιζερ!


Τον αντικαταστάτη του αεροσκάφους-θρύλου του αναχαιτιστικού μεγάλου ύψους και εμβέλειας MiG-31, που εσχάτως απέκτησε και ρόλο κρούσης στόχων εδάφους με τον εξωπραγματικό σε δυνατότητες βλήμα αέρος-εδάφους Κinzhal, αποφάσισε να κατασκευάσει η Ρωσία, αλλά με μία γενιά παραπάνω.
Το νέο μαχητικού θα ονομάζεται PAK DP (Prospective Aviation Complex of Long-Range Interception) κατά το PAK-FA (Su-57) και το PAK-DA (το στρατηγικό βομβαρδιστικό που αναπτύσσεται αυτή την στιγμή).

ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΗΝΕΣ Ο ρωσικός πυρηνοκίνητος πύραυλος Burevestnik με την απεριόριστη ακτίνα δράσης!

Ο ρώσικός στρατός προσπαθεί να εντοπίσει τον πυρηνοκίνητο πύραυλο Burevestnik ο οποίος χάθηκε μετά από δοκιμή. 
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού CNBC το οποίο επικαλείται πληροφορίες από σχετική μελέτη αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, τον περασμένο Νοέμβριο η Ρωσία πραγματοποίησε μία από τις συνολικά τέσσερις δοκιμές του πυρηνοκίνητου πυραύλου cruise Burevestnik.
Ο Burevestnik έχει ακτίνα δράσεις 15.000 χιλιομέτρων ενώ μπορεί να πετάει για μέρες.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Νοέμβριος 2017 – Φεβρουάριος 2018 και όπως φαίνεται στην πρώτη δοκιμή κάτι πήγε λάθος, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να χάσουν τον πύραυλο στην

Α.Τσίπρας: Τώρα θέλει να πάει στη Μόσχα- Η Ρωσία δεν έχει αποδεχθεί ακόμα το αίτημά του

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, ελπίζει να επισκεφτεί τη Μόσχα μέχρι το τέλος του χρόνου για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία που ο ίδιος χάλασε πριν λίγους μήνες. 
«Ο Τσίπρας πιστεύει πως ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη και να προχωρήσουμε με τις σχέσεις μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να επισκεφτεί τη Μόσχα πριν το τέλος του έτους», δήλωσε η μία πηγή.

ΗΠΑ: Νέο ατύχημα με F-35 σε αεροπορική βάση (φωτό)

Νέο ατύχημα σε ένα F-35A Lightning II της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνέβη στη αεροπορική βάση Eglin.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της 33ης Πτέρυγας Μάχης της Αμερικανικής ΠΑ, ένα F-35A Lightning II, της 58η μοίρας μαχητικών αντιμετώπισε επιπλοκές κατά την διάρκεια της πτήσης περίπου στις 12:50 μ.μ. (ώρα ΗΠΑ). Το F-35A αντιμετώπισε έκτακτη επιπλοκή κατά την πτήση και επέστρεψε στη βάση. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και στάθμευσε.

F-84F: Τα «πυρηνικά» μαχητικά των Μοιρών Κρούσης της ΠΑ - ΦΩΤΟ

Με την πρώτη ματιά ελάχιστα διέφεραν από τα συνηθισμένα F-84F, τα τζετ που απετέλεσαν τον κορμό της Πολεμικής Αεροπορίας επί δυόμιση δεκαετίες. Όμως τα απίστευτα μέτρα φρούρησής τους όταν έστεκαν στην πίστα των αεροσκαφών QRA και η ευμεγέθης μοναδική βόμβα που έφεραν μαρτυρούσαν πως αυτά τα Thunderstreak ήταν κάτι περισσότερο από απλά Δ/Β επιφυλακής. Ήταν τα αεροσκάφη πυρηνικής κρούσης της ΕΒΑ την εποχή που ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στο απόγειό του.

Το F-84F σχεδιάσθηκε ως μια βελτιωμένη, πιο ισχυρή έκδοση που θα αντικαθιστούσε τα F-84G. Η πρόθεση της Republic ήταν να διατηρήσει το 80% του εξοπλισμού παραγωγής των Thunderjet ώστε να καταστεί ευκολότερη η μετάβαση στην παραγωγή του νέου τύπου και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος. Ωστόσο οι αλλαγές που ενσωματώθηκαν τελικά στο F-84F είχαν ως αποτέλεσμα το ποσοστό των κοινών εργαλειομηχανών να περιορισθεί στο 15% καθώς το Thunderstreak ουσιαστικά ήταν ένα διαφορετικό αεροσκάφος με τελικό κόστος (flyaway) τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό των F-84G.

Οι Απόγονοι των Ανθρώπων της Θούλης Αποκαλύπτουν

Οι σημερινοί κάτοικοι της Αρκτικής, οι Ινουίτ (που σημαίνει «οι άνθρωποι»), αποτελούνται από διάφορες φυλές όπως οι Ινγκουλίκ και οι Νετσίλικ και η προέλευση της κάθε μιας τους διαφέρει. Λέγεται ότι είναι απόγονοι των «Ανθρώπων της Θούλης». Οι αλλόκοτοι θρύλοι αυτών των Αβοριγίνων, είναι μια αποκαλυπτική προσέγγιση στον παράξενο και πρωτόγονο πολιτισμό τους.
Οι Παράξενοι Εσκιμώοι & οι Μύθοι των Πάγων
«Γιατί ο Γκναρόκ δεν ήρθε χθες το βράδυ;
Οι φώκιες το ξέρουν, οι φώκιες το ξέρουν,
και η αρκούδα, η μεγάλη αρκούδα,
η μεγάλη αρκούδα με τα μεγάλα δόντια.

Τι Κρύβεται Κάτω Από τον Πάγο της Ανταρκτικής

Έναν λεπτομερή χάρτη της Ανταρκτικής χωρίς πάγους δημιούργησαν επιστήμονες της Βρετανικής Έρευνας της Ανταρκτικής, σε συνεργασία με τη NASA.
Για να φτιάξουν τον χάρτη, που ονομάζεται Bedmap2, οι επιστήμονες στην ουσία «ξεφλούδισαν» την Ανταρκτική από τα φύλλα πάγου και μελέτησαν το έδαφος, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον δορυφόρο ICESat, ο οποίος τώρα έχει αποσυρθεί. Επίσης οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία που συνέλεξαν εξειδικευμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο της αποστολής IceBridge της NASA. Πρόκειται κυρίως για μετρήσεις του όγκου των θαλάσσιων πάγων και των παγετώνων στην Ανταρκτική.

Ορφέας. Όλα Είναι ένας Κώδικας που θα μας Αφήσει Έκπληκτους. Τίποτα Δεν Γράφτηκε Τυχαία και Πρόχειρα

Ο Ορφεύς, τα Ορφικά Μυστήρια αλλά και οι Ορφικοί Ύμνοι, αποτελούν μέγιστες Γνώσεις για να κατανοήσουμε το Σύμπαν αλλά και να σκεφτούμε με ποια μέσα κατάφεραν να αναλύσουν τόσο πολύ το Διάστημα οι πρόγονοί μας.
Διότι οι Ορφικοί είναι ύμνοι με υπόβαθρο δεκάδων χιλιάδων χρόνων. Ούτε τυχαία γράφτηκαν ούτε πρόχειρα. Είναι έρευνες και Γνώσεις που δεν συμβαδίζουν με τα όσα μας μαθαίνουν ως «Ιστορία» σήμερα. Το οπτικοακουστικό (που ακολουθεί στο τέλος) αναφέρει απειροελάχιστα για τις γνώσεις των Ορφικών. Κάθε ύμνος και κάθε χειρόγραφό τους σηκώνει τεράστια ανάλυση γιατί κρύβουν

Η Πανσέληνος της Κυριακής Φέρνει Καλή Ενέργεια. Κολυμπήστε στις Θετικές Δονήσεις της

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μια στάση. Καθίστε αναπαυτικά και σκεφτείτε τη ζωή σας. Νιώστε πόσο μακριά έχετε ταξιδέψει μέχρι τώρα. Νιώστε όλες τις επώδυνες στιγμές. Παρατηρήστε πώς σας έχουν μαλακώσει. Παρατηρήστε πως σας έχουν ενδυναμώσει.
Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι στον εσωτερικό σας κόσμο, μετά από ένα μεγάλο ταξίδι μέσα στο σκοτάδι και στον πόνο, το φως αναδύεται. Ο χρόνος για να ανθίσετε έφτασε τελικά, μετά από ένα μακρύ ταξίδι μέσα από τα βάθη της ψυχής.
Η Πανσέληνος του Αυγούστου πραγματοποιείται στους Ιχθείς στις 26 και φέρνει μαζί της μια νέα έκρηξη δημιουργικής και ρομαντικής ενέργειας. Είναι μια από τις καλύτερες Πανσελήνους του 2018, και δηλώνει ένα νέο άνοιγμα, μια νέα πύλη ενέργειας που όλοι μας θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε.

Άρης: Ένας Πλανήτης Γεμάτος με Ελληνικές Ονομασίες

Ο Άρης είναι ο 4ος από τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος, ο 2ος πλησιέστερος στη Γη και ο 7ος σε μέγεθος και μάζα. Το όνομά του το οφείλει στους Αρχαίους Έλληνες που του έδωσαν το όνομα του Θεού Άρη.
Λέγεται και κόκκινος πλανήτης, κατά τους Αρχαίους Πυρόεις, λόγω του ερυθρού χρώματος που παρουσιάζει και οφείλεται στο τριοξείδιο του σιδήρου που υπάρχει στην επιφάνειά του. Διαθέτει λεπτή ατμόσφαιρα (013% οξυγόνο), και οι θερμοκρασίες του φτάνουν το καλοκαίρι τους +20ο C, ενώ το χειμώνα τους -87ο C. Τα χαρακτηριστικά της μορφολογίας του είναι ίδια με το ανάγλυφο της Γης.

Μαθήτρια έβγαλε καταλάθος την καλύτερη φωτογραφία του Τέρας του Λοχ Νες των τελευταίων χρόνων

Μια 12χρονη μαθήτρια, εν ονόματι Charlotte Robinson από το Leeds, έτυχε να βγάλει μια απίθανη φωτογραφία όταν επισκέφθηκε την λίμνη Loch Ness.
Σύμφωνα με την DailyMail, η 12χρονη βρέθηκε στη λίμνη μαζί με τους γονείς της για να δει από κοντά το φυσικό τοπίο αλλά δεν περίμενε πως θα καταφέρει να απαθανατίσει το γνωστό σε όλους «Τέρας του Λοχ Νες» ή αλλιώς Nessie.

Το «μάννα εξ ουρανού» των Αρχαίων Ελλήνων: Ποια τροφή πίστευαν ότι διατηρεί τη δύναμη του σώματος και τη διαύγεια του πνεύματος;

Το μάννα ήταν μια τροφή την οποία –σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση- έστελνε από τον ουρανό ο Θεός στους Εβραίους κατά τη μακρόχρονη πορεία τους στην έρημο, όταν άφησαν την Αίγυπτο. Για το περιστατικό αυτό αναφέρει το βιβλίο της Πεντατεύχου «Έξοδος» (κεφ. ιστ’). Μεταφορικά η λέξη σημαίνει το καλό που είναι απροσδόκητο, αλλά και την ευεργεσία του Θεού. Ποιο ήταν όμως «το μάννα εξ ουρανού» των Ελλήνων; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!…
ΟΠΩΣ όλοι γνωρίζουν το μέλι είναι ο ζαχαρούχος πολτός μεγάλης θρεπτικής αξίας, με ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα και γεύση. Το μέλι παράγεται από τις μέλισσες. Οι μέλισσες ρουφούν το νέκταρ από τα άνθη, το αποθηκεύουν στον πρόλοβο και εκεί, με την επίδραση ενζύμων που υπάρχουν στα πεπτικά υγρά των μελισσών, το νέκταρ μετατρέπεται σε μέλι. Οι μέλισσες το τοποθετούν στην κερήθρα, από όπου λαμβάνεται με ειδική επεξεργασία (βλ. λ. μελισσοκομία).

Κρήτη: Βρέθηκε περίτεχνος αρχαίος τάφος του 1.200 π.Χ. με σκελετό και τάματα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ασύλητος θαλαμοειδής τάφος ανασκάφτηκε στην περιοχή της Ιεράπετρας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.
Συγκεκριμένα, επείγουσα σωστική ανασκαφική έρευνα διενεργήθηκε σε ελαιώνα που βρίσκεται τη θέση Ρουσσές περίπου 800 μέτρα βορειοανατολικά του χωριού Κεντρί Ιεράπετρας, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη λάκκου διαμέτρου 1,20 μέτρων και βάθους μεγαλύτερου των 2,5 μέτρων.
Μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφής αποκαλύφθηκε θαλαμοειδής τάφος σκαμμένος στο μαλακό μαργαϊκό ασβεστόλιθο της περιοχής. Η πρόσβαση στον τάφο γινόταν με κάθετο όρυγμα ενώ η είσοδος είχε σφραγισθεί από αργολιθοδομή.