Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Οι κλήσεις των Τούρκων σε Έλληνες χειριστές μαχητικών και η “πληρωμένη” απάντηση ενός απ΄αυτούς ( “Είμαι ο χάρος κι έρχομαι”…)

                                               “Είμαι ο χάρος κι έρχομαι”…
Οι Τούρκοι με κλήσεις τους από επίγεια ραντάρ τους ,καλούσαν χθες χειριστές ελληνικών F-4 Phantom που συμμετείχαν σε άσκηση στη Σάμο, να απομακρυνθούν, γιατί όπως τους έλεγαν “πετάτε σε τουρκικό εναέριο χώρο”.
Η πρακτική αυτή έχει αρχίσει να γίνεται ….ρουτίνα σ΄ ότι αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι Τούρκοι προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο.

Μαρτυρίες περί προσγειώσεως Α.Τ.Ι.Α. στη Γαλλία, το 1954

Στις 2 Οκτωβρίου του 1954, μερικοί εργάτες ισχυρίστηκαν ότι είδαν έναν ιπτάμενο δίσκο να προσγειώνεται σε γειτονικό δρόμο, σε μια περιοχή, που απείχε μόλις 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού.
Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών δήλωσε ότι αισθάνθηκε καταβεβλημένος από ένα είδος νάρκωσης, όταν βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων περίπου από το προσεδαφισμένο πτητικό μηχάνημα.
Ο εργάτης αυτός, ονόματι Μπερνάρ Γκουζόν, περιγράφοντάς πώς είδε το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο σε μια αλάνα, που βρισκόταν σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Κολομμιέ Μο, δήλωσε πως το σώμα του παρέλυσε και η όρασή του συσκοτίστηκε για μερικά λεπτά της ώρας.
Κατόπιν, είδε το μυστηριώδες αντικείμενο να ανέρχεται αργά σε ύψος 25 μέτρων πάνω από την

Το πόλτεργκαϊστ της Δραπετσώνας, το 1937

Ο μικρός συνοικισμός των “Βατικιώτικων” της Δραπετσώνας με τα φτωχόσπιτά του, που πέρασαν ημέρες και νύχτες δέους εξαιτίας των τηλεκινητικών φαινομένων, που είχαν εκδηλωθεί εκεί για αρκετές εβδομάδες στις αρχές του 1937, δοκίμασε στις 9 Φεβρουαρίου εκείνου του έτους μια έκπληξη.
Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, επισκέφτηκε επιτέλους τους φτωχούς ανθρώπους, προκειμένου να τους ανακουφίσει από την παρατεταμένη αγωνία που βίωναν.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, κύριος Στούρνας, συνόδευσε τον Άγγελο Τανάγρα στο πολύπαθο σπιτάκι της Δραπετσώνας, το οποίο οι περίοικοι του θεωρούσαν κατοικία στοιχειών, φαντασμάτων και άλλων υπερφυσικών και κατασκότεινων δυνάμεων.

«Χτύπημα» από τον Ελβετικό Τύπο: «Η διαδικασία χρεοκοπίας της Τουρκίας έχει αρχίσει»

O οικονομολόγος Russel Napier θεωρεί ότι η διαδικασία χρεοκοπίας της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει, γράφει η εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung.
O Ρ.Τ. Eρντογάν δεν θα αργήσει να επιβάλει capital controls και να επιδιώξει ανάπτυξη με χαμηλά επιτόκια, πράγμα που σημαίνει de facto χρεοκοπία. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης έχουν μεγάλη έκθεση στην Τουρκία και θα πρέπει να προστατευτούν, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το τέλος του οίκου των Αργεαδών

Στο παρασκήνιο, που ακολούθησε το θάνατο του Αλεξάνδρου, μόνο ο Κούρτιος αναφέρεται αναλυτικά. Η δημιουργικότητα του Ρωμαίου ιστορικού είναι αποδεδειγμένη και το συγκεκριμένο θέμα πρόσφορο, ωστόσο αφενός δεν δίνει στα γεγονότα τροπή διαφορετική από τη γνωστή και αφετέρου μικρή σημασία έχει αν τα επιχειρήματα που παραθέτει τα αποδίδει στα σωστά πρόσωπα. Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι εντελώς αδύνατο να εξακριβωθεί, διότι κατά πάσα πιθανότητα ο κάθε πρωταγωνιστής θα διοχέτευσε στο κοινό τη δική του εκδοχή και η απάντηση στο ερώτημα, ποιος είπε πράγματι τι, χάθηκε πολύ νωρίς στην ομίχλη της προπαγάνδας. Το γεγονός είναι ότι τα επιχειρήματα, που κατέγραψε ο Κούρτιος, και τα αναμενόμενα υπό τις συνθήκες εκείνες είναι και στα καταλληλότερα πρόσωπα φαίνεται να αποδίδονται.

Τα "ξεχασμένα" Ελληνικά βασίλεια της Παλαιστίνης

Η προέλευση της ονομασίας της Παλαιστίνης είναι πολύ παλαιά, στην πραγματικότητα είναι πάνω από τριών χιλιάδων χρόνων. Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους Φιλισταίους που είναι Eλληνικό φύλο με καταγωγή από τους Αχαιούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του αιγαίου πελάγους.

Έφθασαν στη νότια ακτή της Παλαιστίνης σε διάφορα κύματα. Μια ομάδα έφθασε στις αρχές της ιστορικής περιόδου και εγκαταστάθηκε στη Γάζα. Μια άλλη ομάδα, προήλθε από την Κρήτη αφού είχε πρώτα απωθηθεί από τον Ράμσι ΙΙΙ το 1194 π.Χ. από μια απόπειρα εισβολής που είχαν κάνει στην Αίγυπτο. Αυτή η ομάδα των Κρητών κατέλαβε τη νότια παράκτια περιοχή, όπου ίδρυσαν πέντε πόλεις στην παράκτια πεδιάδα.