Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Πως να Ανεβάσετε την Kundalini σας Μέσα από τα 7 Τσάκρας σας

Η Άνοδος της Κουνταλίνη -Kundalini, 
«Μέχρι να κάνεις το ασυνείδητο συνειδητό, αυτό θα κατευθύνει τη ζωή σου και θα το ονομάζεις μοίρα.»~ Carl Jung
Φανταστείτε τη σπονδυλική στήλη σας να είναι ένας κορμός δέντρου με επτά λουλούδια (τσάκρα) σε αύξουσα σειρά που αναπτύσσονται έξω από αυτή. Αυτά τα λουλούδια είτε ανοίγουν είτε κλείνουν ανάλογα με την υγεία σας, την ψυχική σας διάθεση και την ικανότητα να επικοινωνείτε με τον κόσμο. Αυτά τα λουλούδια εκπέμπουν μια ξεχωριστή ενέργεια μοναδική στην προσωπική σας συχνότητα, αλλά είναι βαθιά συνδεδεμένα, τόσο μεταξύ τους όσο και με το μεγαλύτερο σύμπαν. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τη σημασία του πρώτου από αυτά τα τσάκρα:

Διόραση: μια Κρυφή Δύναμη του Μυαλού

Μηνύματα «ξεπηδούν» μέσα από κρυφά κανάλια του μυαλού, εικόνες που ξαφνικά κάνουν την εμφάνιση τους και μας προϊδεάζουν για το μέλλον. Τι κρύβεται μέσα στον άνθρωπο; Τι δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου μένουν κρυφές από τους επιστήμονες; Κι όμως, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των ανθρωπίνων δυνατοτήτων έχει γίνει γνωστό και αυτό μετά από χρόνιες και εξαιρετικά κοπιαστικές έρευνες.
Κατά καιρούς, όμως, ακούμε για άτομα που έχουν πιο ανεπτυγμένες ικανότητες, που μπορούν να «βλέπουν» έξω και πέρα από τον υλικό κόσμο. Αντιλαμβάνονται πράγματα και καταστάσεις χωρίς τη συνδρομή των πέντε γνωστών μας αισθήσεων και κυρίως της όρασης. Αντίθετα, βλέπουν να τους ξετυλίγεται ένας καμβάς εικόνων που ακόμα δεν έχουν λάβει χώρα, που είναι απλά κομμάτια του

Γιατί μας Επισκέπτονται Νεκροί Συγγενείς Λίγο Πριν την Τελευταία μας Πνοή

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτή τη ζωή, ότι τελικά θα πεθάνουμε.
Είναι ένα από τα γεγονότα που συμβαίνει σε όλους τους ζώντας οργανισμούς,και δεν έχουμε γνώση τι πραγματικά γίνεται, πάρα τις πολλές ενδείξεις ότι κάτι συνεχίζει να υπάρχει μετά. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που λένε ότι έχουμε μια εμπειρία πριν πεθάνουμε, μέσα στην οποία βλέπουμε όλη μας τη ζωή μέσα σε μια στιγμή.
Εδώ είναι μια μαρτυρία από μια γυναικά που είχε μία από αυτές τις εξωσκοπικές εμπειρίες με την μητέρα να βλέπει τους νεκρούς συγγενείς. Αυτή η ιστορία ειναι στο στάδιο που κάποιος βιώνει αυτή την εμπειρία λίγο πριν πεθάνει:

Τι σου Συμβαίνει Όταν το Τρίτο Μάτι Ανοίγει Χωρίς να το Περιμένεις

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό το μάτι παραμένει κλειστό και η σημαντική ενέργεια που σχετίζεται με αυτό δεν είναι διαθέσιμη, αλλά τι συμβαίνει όταν ανοίγει;
Σύμφωνα με τους μελετητές, το τρίτο μάτι, βρίσκεται στη μέση του μετώπου, περίπου 2 cm πάνω από τα φρύδια, είναι ένα μυστικό αόρατο μάτι που συνδέεται με ένα ενεργειακό κέντρο.
Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό το μάτι παραμένει κλειστό και η σημαντική ενέργεια που σχετίζεται με αυτό δεν είναι διαθέσιμη, αλλά τι συμβαίνει όταν ανοίγει; Για τους αποκρυφιστές, το τρίτο μάτι έχει τη μορφή ενός αυγού. Στην κοσμολογία συχνά αναφέρεται από το «κοσμικό ωάριο», το οποίο περιγράφεται ως η πηγή ολόκληρης της Δημιουργίας. Όταν ενεργοποιηθεί, λέγεται ότι η εξαιρετική δύναμη του τρίτου ματιού είναι ικανή να μας μεταφέρει ή ακόμα και να δημιουργήσει έναν εντελώς νέο κόσμο.

Γιβραλτάρ: Νέο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ βρετανικού Ναυτικού και ισπανικής Ακτοφυλακής

Με προειδοποιητικές βολές φωτοβολίδων απάντησε το βρετανικό Ναυτικό στις απόπειρες πλοίου της Ισπανικής Ακτοφυλακής, να πλησιάσει το βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο HMS Talent (S92) κλάσης Trafalgar στην περιοχή του Γιβραλτάρ.
Το περιστατικό συνέβη την ώρα που το βρετανικό υποβρύχιο απέπλεε από την ναυτική βάση του Γιβραλτάρ μετά τον ανεφοδιασμό του με πυραύλους RGM/UGM-109E Tomahawk Land Attack Missile (TLAM Block IV).
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Συνολικά από το 2017 έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά τέσσερις ακόμη φορές σε βρετανικά και αμερικανικά πλοία.
 Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2018 το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Newport News, κλάσης Los Angeles, δέχθηκε παρενόχληση από πλοίο της ισπανικής υπηρεσίας τελωνείων.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες – Η τρομακτική τους αποκάλυψη για τσουνάμι στην Κρήτη

Τι θα συμβεί στην Κρήτη στην περίπτωση που «χτυπήσει» τσουνάμι;Τι υποστηρίζει ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Γιατί οι επιστήμονες «βλέπουν» βιβλική καταστροφή;
Μία διεθνώς πρωτοποριακή μέθοδο υπολογισμού του κόστους βλαβών στα κτήρια παράκτιων περιοχών σε περίπτωση ισχυρού τσουνάμι, αλλά και εύρεσης των βέλτιστων διαδρομών και των χρόνων που απαιτούνται για την εκκένωση της παραλίας ανέπτυξε η ομάδα πρόγνωσης σεισμών και τσουνάμι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, υπό το διευθυντή Ερευνών, Γεράσιμο Παπαδόπουλο.
Η μεθοδολογία των ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pure and Applied Geophysics, μπορεί να αξιοποιηθεί από κυβερνήσεις για προληπτικούς σκοπούς, όπως για να θωρακίσουν τα κτήρια, να τα κάνουν πιο «γερά», αλλά και για να εντοπίσουν τα εμπόδια στην προσπάθεια διαφυγής από τους πολίτες.

Πως οι Αρχαίοι Πολιτισμοί Χρησιμοποιούσαν τους Κρυστάλλους για Θεραπευτικούς και Άλλους Σκοπούς

Άρθρο της Stephanie Lucas
Στις μέρες μας, γνωρίζουμε πλέον ότι τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι μορφές ενέργειας που διαθέτουν τη δική τους συχνότητα και κραδασμούς συμπεριλαμβανομένων και των κρυστάλλων.
Ο Nikola Tesla δήλωσε ότι η έννοια αυτή αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση του κόσμου και απέδειξε πως ορισμένες μορφές ενέργειας μπορεί να αλλάξουν τις δονήσεις άλλων μορφών ενέργειας. Αυτή η έννοια είναι και ο λόγος που οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι και πέτρες χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για την ευθυγράμμιση, τη θεραπεία και την αλλαγή της δόνησης των κυττάρων, των τσάκρα, καθώς και των λεπτοφυών σωμάτων από θεραπευτές ολιστικής προσέγγισης.

Πικάτριξ: Το Αρχαίο Χειρόγραφο που Σου Μαθαίνει να Αντλείς Ενέργεια από το Σύμπαν

Πικάτριξ ονομάζεται αυτό το μυστήριο και αρχαίο χειρόγραφο βιβλίο που γράφτηκε το μεσαίωνα, το δέκατο αιώνα, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας και ονομάστηκε αλλιώς ΧΑΓΙΑΤ ΑΛ ΧΑΚΙΜ.
Είναι ένα βιβλίο που συγκεντρώνει όλη την Αραβική σοφία, μια σοφία βγαλμένη από τα βάθη των αιώνων. Είναι μια εγκυκλοπαιδική εργασία, πολύ μεγαλύτερη από όλα τα υπόλοιπα μεσαιωνικά γρημόρια και βιβλία αστρολογικής μαγείας. Μεταφράστηκε στη λατινική γλώσσα το 1256 από τον Καστιλιάνο βασιλιά Αλφόνσο το Σοφό, και πήρε το λατινικό όνομα ΠΙΚΑΤΡΙΞ.

Δες Ποιό Είσαι από τα Τέσσερα Στοιχεία και Ανακάλυψε την Ψυχική Σφραγίδα σου

Τα Τέσσερα Στοιχεία ως Ψυχικές Σφραγίδες: Από τα πολύ παλιά χρόνια, ο άνθρωπος θεωρούσε τον εαυτό του αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης, μελετούσε τα καιρικά και τα φυσικά φαινόμενα, τα Τέσσερα Στοιχεία και τις πιθανές αντιστοιχίες τους με τις άλλες μορφές ζωής, τις εποχές και τις ουράνιες σφαίρες.
Σύμφωνα με τους σοφούς διδασκάλους της Αναγέννησης και της αρχαιότητας, το Συμπαντικό Στερέωμα είναι τετραπλό ως προς την φυσική ουσία του και χωρίζεται στο πεδίο της Ύλης (Γη), του Νερού, της Φωτιάς και του Αέρα. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τα βασικά και θεμελιώδη συστατικά απ’τα οποίο είναι κατασκευασμένο το περιβάλλον που αντιλαμβανόμαστε, ενώ μέσα απ’τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους αναπτύσσονται όλα τα άλλα ορατά υλικά που δομούν την ύπαρξη.

Πως να Καθαρίσω την Αύρα μου με 6 Απλές Κινήσεις

Πως να Καθαρίσω την Αύρα μου με 6 Απλές Κινήσεις
Τι είναι η «Αύρα»;
Ως αύρα, ορίζουμε το ενεργειακό πεδίο που μας περιβάλλει. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο από το να δούμε την ίδια μας την αύρα, είναι το γεγονός ότι αυτή συγκεντρώνει πλήθος αρνητικών ενεργειών κάθε μέρα. Για να παραμείνει κανείς υγιής και να έχει πνευματική διαύγεια, πρέπει να «καθαρίζουμε» την αύρα μας όσο πιο συχνά μπορούμε.
Το ενεργειακό πεδίο που απλώνεται πολύ πέρα από το φυσικό μας σώμα έχει άμεση αλληλεπίδραση με αυτό και με την ενέργεια που υπάρχει μέσα μας. Κάθε στιγμή και κάθε μέρα που περνά, η αύρα μας έρχεται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα και με τις ενέργειες άλλων ανθρώπων και πολύ συχνά συγκεντρώνει αρνητικά στοιχεία.

Σημάδια ότι Αγαπημένο Άτομο που «Έφυγε» Προσπαθεί να Επικοινωνήσει μαζί μας

Μέσα από τις αισθήσεις, τα όνειρα ή ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, οι κοντινοί σας άνθρωποι που έχουν φύγει από την ζωή, θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί σας ακόμα και μετά τον θάνατό τους.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί θα επιστρέψουν να σας επισκεφτούν. Παρόλο που αυτή η μέθοδος επικοινωνίας συμβαίνει συνήθως όταν είστε μόνοι, θα μπορούσε να συμβεί οποτεδήποτε. Ένα αγαπημένο σας άτομο θα μπορούσε να θέλει να στείλει κάποιο σημαντικό μήνυμα ή να σας πει πως όλα είναι καλά. Πιθανώς να δείτε κάποιο σημάδι ενώ κοιμάστε ή ακόμα και όταν είστε ξύπνιοι.
Μπορεί να νομίζετε πως όλα αυτά είναι δημιουργήματα της φαντασίας σας. Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλετε να το ψάξετε λίγο περισσότερο, πιθανώς να νιώσετε ανακούφιση γνωρίζοντας πως δεν είστε μόνοι.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (22 ή 28/29 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ.)

Ονομαστή ναυμαχία της αρχαιότητας, που διεξήχθη στις 28 ή 29 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. (υπάρχει και η εκδοχή της 22ας Σεπτεμβρίου) στο στενό της Σαλαμίνας, κατά την οποία οι Έλληνες, με μικρές δυνάμεις, αλλά με άριστη τακτική, κατατρόπωσαν τον πανίσχυρο στόλο των Περσών.
Μετά την πτώση των Θερμοπυλών, οι Πέρσες του Ξέρξη προχώρησαν προς την Αθήνα, την οποία κατέλαβαν εύκολα, γιατί οι Αθηναίοι την είχαν εγκαταλείψει. Είχαν πάρει χρησμό από το μαντείο των Δελφών, πως μόνο «τα ξύλινα τείχη» θα τους έσωζαν και τέτοια θεώρησαν τα καράβια τους, στα οποία και κατέφυγαν. Μερικοί μόνο γέροντες, μη θέλοντας να ακούσουν τον Θεμιστοκλή ότι τα «ξύλινα τείχη» ήταν τα καράβια, έμειναν στην Αθήνα, κλείστηκαν στην Ακρόπολη κι έφτιαξαν γύρω πραγματικά ξύλινα τείχη. Όπως ήταν επόμενο, όταν έφθασαν οι Πέρσες, τούς σκότωσαν κι έκαψαν την Αθήνα. Σχεδόν με την είσοδο των Περσών στην Αθήνα, αγκυροβόλησε στον όρμο του Φαλήρου και ο περσικός στόλος, έχοντας παραπλεύσει την Εύβοια και το Σούνιο.

Το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου – Οι κομάντος που ανατίναξαν 13 βομβαρδιστικά των Ναζί και εκείνοι για αντίποινα σκότωσαν 50 Έλληνες

12 Ιουνίου 1942. Μια πενταμελής ομάδα ανδρών της SAS (Special Air Service) με οδηγό τον έφεδρο ανθυπολοχαγό Κώστα Πετράκη, αποβιβάστηκε από το ελληνικό υποβρύχιο «Τρίτων Υ5» και διείσδυσε στην Κρήτη από την βόρεια ακτή της, ανατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου.
Τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, Καστελίου, Τυμπακίου, Μάλεμε, αποτελούσαν σημαντικές πηγές ανεφοδιασμού των ναζιστικών στρατευμάτων, που υπό τον στρατηγό Ρόμελ, προέλαυναν στην Βόρεια Αφρική. Με μοναδικό στόχο να ανακόψουν την προέλαση του Ρόμελ, οι Βρετανοί αποφάσισαν την καταστροφή των αεροδρομίων της Κρήτης.

Ο μυστηριώδης θησαυρός που ανακαλύφθηκε στα Τρίκαλα ύστερα από ένα προφητικό όνειρο

Ένα πραγματικά μοναδικό γεγονός, που συνέβη στα Τρίκαλα, αποτέλεσε η υπόθεση του προφητικού ονείρου του 14χρονου Αθανάσιου Κοντογιάννη και η μυστηριώδης συνέχειά του, καθώς οδήγησε στην αποκάλυψη κρυμμένων θησαυρών.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, ο νεαρός είχε δει στον ύπνο του έναν γέροντα, ο οποίος τον προέτρεπε να μεταβεί στη ρίζα ενός γεροπλάτανου κοντά στο Ληθαίο και συγκεκριμένα, στην περιοχή Βουβή, όπου του ζητούσε επιμόνως να ενεργήσει ανασκαφές, για να βρει κάποιον θησαυρό.
Μάλιστα, ο γέροντας του είχε πει να ψάξει να βρει έναν κάβουρα στη ρίζα του δέντρου και στο μέρος όπου θα κατευθυνόταν ο κάβουρας, εκεί θα έπρεπε να ανασκάψει.
Όταν ο νεαρός Αθανάσιος Κοντογιάννης ξύπνησε, ανακοίνωσε έκπληκτος το περίεργο όνειρό του στους γονείς του, οι οποίοι τον προέτρεψαν να ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές του άγνωστου γέροντα.

Ηλεία: Αυτή είναι η πατημασιά 6χρονου που έζησε πριν από 1900 χρόνια (φωτο)

Οι αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Ηλείας, προχώρησαν σε μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Εντόπισαν στο πλαίσιο των ανασκαφών που έκαναν σε ρωμαϊκό ταφικό μνημείο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, το αποτύπωμα του ποδιού ενός μικρού παιδιού.
Συγκεκριμένα οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν οπτόπλινθο, μια πλίθα από πηλό, ψημένη στο καμίνι, διαστάσεων 22×22×4,5 εκ., η οποία φέρει στην μια όψη το αποτύπωμα του αριστερού πέλματος μικρού παιδιού, ηλικίας ως 6 ετών. Η ηλικία του παιδιού εκτιμήθηκε βάσει του μεγέθους του πέλματος. Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν το συγκεκριμένο εύρημα στο 2ο αιώνα μ.Χ.

Eντοπίστηκε «αντικείμενο που μοιάζει με το χαμένο υποβρύχιο» σε βάθος 280 μέτρων

Πλοίο της αμερικανικής εταιρείας «Ocean Infinity», που συμμετέχει στις έρευνες της Αργεντινής για την ανεύρεση του βυθισμένου υποβρυχίου «San Juan», εμφανίζεται να έχει εντοπίσει ένα αντικείμενο που μοιάζει σε μέγεθος με το χαμένο υποβρύχιο.
Το «San Juan» ανήκει στον τύπο TR-1700.
Εισήλθε σε υπηρεσία με το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής το 1985.
Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, το αντικείμενο που βρήκαν οι Αμερικάνοι είναι σε βάθος 280m, ενώ είχε περάσει απαρατήρητο μέχρι τώρα από τις σωστικές αρχές.
"Η αμερικανική ομάδα εντόπισε ένα αντικείμενο στο μέγεθος του υποβρυχίου της Αργεντινής που χάθηκε τον περασμένο Νοέμβρη" ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ Oscar Aguad.

Γεωλόγοι αποκαλύπτουν μυστηριώδη φλεγόμενη τρύπα στο Αρκάνσας

Στο νότιο Μιντγουέι υπάρχει μια τρίπα που βγάζει φωτιά.Η μυστηριώδη φωτιά έχει διάμετρο 2 πόδια και ύψος 8 πόδια.
Τώρα οι ηγέτες των κομητειών προσπαθούν να καταλάβουν πώς ξεκίνησε το φαινόμενο … Αλλά κανείς δεν ξέρει!
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το φαινόμενο δεν οφείλεται σε κάποιον μετεωρίτη που μπορεί να έπεσε στην περιοχή.
Οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι είναι μυστήριο φαινόμενο.

«Είμαστε η τελευταία γενιά πολιτών που ζει ελεύθερα»

Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ παραχώρησε συνέντευξη σε ανεξάρτητο οργανισμό (World Ethical Data Forum) που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό δίκτυο RT.
Ο Ασάνζ «φιλοξενείται» στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012 οπότε και του παρασχέθηκε άσυλο, ενώ εκκρεμούν διεθνείς διώξεις εις βάρος του. Πρόσφατα, αποφασίστηκε η διακοπή των επικοινωνιών του με τον έξω κόσμο, παρά μόνο με τους δικηγόρους του, και αυτή του η εμφάνιση αποτελεί εξαίρεση.

Τούρκοι συνέλαβαν ψαράδες που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό σκάφος

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό κυπριακής εταιρείας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, προχώρησαν οι αρχές του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το philenews.com, το υπό κυπριακή σημαία ψαροκαϊκο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί, χωρίς οποιοδήποτε αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.
Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καϊκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.
Ιδιοκτήτης του αλιευτικού είναι ο Άριστος Αριστείδου, με έδρα τη Λεμεσό.

Ο Πρώτος Χάρτης της Αμερικής Αποκαλύπτει ένα Τοπίο που ΔΕΝ θα Περιμέναμε να Δούμε

Για τους Ευρωπαίους του 16ου αιώνα, τα εδάφη που βρίσκονταν πέρα από τον Ατλαντικό ωκεανό έκρυβαν θαύματα τόσο επικίνδυνα και άγνωστα – όπως ένας «Νέος Κόσμος» που φρουρείται από θαλάσσια τέρατα, κανιβάλους, και γίγαντες.
Ένας χάρτης κατασκευασμένος το 1562 από τον αξιότιμο χαρτογράφο Diego Gutiérrez και τον Ολλανδό χαράκτη Hieronymous Cock αναδεικνύει τις έκτακτες της Αμερικής αποκαλύπτοντας μια περιγραφή που συνδυάζει τη λαογραφία και την προπαγάνδα.

Το τέχνασμα του Μ. Αλεξάνδρου να Αντιμετωπίσει τους Ελέφαντες του Βασιλιά Πώρου

Το 326 π.Χ. ο βασιλιάς Αλέξανδρος ήρθε αντιμέτωπος με τον Βασιλιά Πώρο του Ινδικού Βασιλείου Παουραβά στον ποταμό Υδάσπη. Η τοποθεσία της μάχης επιλέχτηκε από τον Πώρο. Ήταν μια επίπεδη αμμώδη πεδιάδα χωρίς λάσπη, όπου οι ελέφαντες και το ιππικό θα είχαν άφθονο χώρο για ελιγμούς.
Ο Πώρος παρέταξε τα τάγματα του πεζικού του σε ένα πλατύ κεντρικό μέτωπο, τοποθετώντας έναν ελέφαντα κάθε τριάντα μέτρα περίπου για να τα ενισχύσει. Σε κάθε πτέρυγα τοποθέτησε αρχικά ένα πλευρικό σώμα πεζικού και κατόπιν το ιππικό του με μια Ίλη αρμάτων να τα καλύπτει. Η συνολική ινδική παράταξη πρέπει να είχε μήκος γύρω στα τέσσερα χιλιόμετρα, από τα οποία το πεζικό καταλάμβανε τουλάχιστον τα τρία τέταρτα.

Ιώσηπος Φλάβιος

Ο Ιώσηπος Φλάβιος ή Γιοσέφ μπεν Μαθιά (37 - 100) ήταν Εβραίος λόγιος, ιστορικός και αγιολόγος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ -τότε μέρος της ρωμαϊκής Ιουδαίας- από πατέρα ιερατικής καταγωγής και μητέρα που ισχυριζόταν ότι είχε βασιλική καταγωγή. Ο Ιώσηπος Φλάβιος ήταν ο πρώτος που έγραψε την ιστορία των Ιουδαίων, στο βιβλίο του Ιουδαϊκή Αρχαιολογία.

Μαγώγ

Ο Μαγώγ, πρόσωπο της Βίβλου δεύτερος από τους επτά γιούς του Ιάφεθ συνδέεται με αποκαλυπτικές προφητείες της Βίβλου (Ιεζεκιήλ 38,39) που τον αναφέρουν στη γη του Μαγώγ. Ο Ιουδαίος ιστορικός του 1ου αιώνα μ.χ. Φλάβιος Ιώσηπος ταυτίζει τους Μαγώγ με τους Σκύθες. Σύμφωνα με τη μετάφραση του Ιεζεκιήλ τοποθετείται μεταξύ της Καππαδοκίας και της Μηδίας.

O Mέγας Αλέξανδρος στις αφηγήσεις του Κορανίου - Τα ρυπαρά γένη - Οι Γωγ και οι Μαγώγ

Η γοητεία που ασκεί το πρόσωπο και οι κατακτήσεις του Μ. Αλεξάνδρου δεν αποτελεί μία νέα περίπτωση, αλλά μία πραγματικότητα που εξαπλώθηκε στη λογοτεχνία και τη φαντασία των λαών με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο Μακεδόνας βασιλιάς και όχι μόνο.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποτελεί έκπληξη η παρουσία του Αλεξάνδρου και στη λογοτεχνία του αραβικού κόσμου, αλλά αυτό που ίσως δεν είναι πολύ γνωστό στο ευρύτερο ελληνικό κοινό είναι μία πολύ πιθανή αναφορά στο πρόσωπο του Μ. Αλεξάνδρου μέσα στο ίδιο το Κοράνι.
Το Κοράνι είναι το ιερό βιβλίο του Ισλάμ και στη σούρα Αλ Καχφ (=Η σπηλιά) εμφανίζεται ένα μυστηριώδες πρόσωπο που το όνομά του – ασφαλώς συμβολικό προσωνύμιο – είναι Dhu al-Qarnayn (ذو القرني ن ) (=Ντου αλ-Καρνάϊν).

Πύλες του Αλεξάνδρου

Οι Πύλες του Αλεξάνδρου (αγγλικά: Gates of Alexander‎) ήταν, σύμφωνα με μεσαιωνικό θρύλο, πύλες που λειτουργούσαν ουσιαστικά ως τεχνικό εμπόδιο και υποτίθεται ότι χτίστηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο στον Καύκασο, για να κρατήσουν τις ορδές των απολίτιστων “βαρβάρων” του βορρά (που συνήθως συνδέονται με τους Γωγ και Μαγώγ) από το να εισβάλουν στις περιοχές προς τα νότια. Οι πύλες ήταν δημοφιλές θέμα στην μεσαιωνική ταξιδιωτική λογοτεχνία, αρχίζοντας με τα Αλεξάνδρου ειδύλλια, έκδοση πιθανόν του 6ου αιώνα. Οι πύλες αυτές συχνά ταυτίζονται με τις Κασπίες Πύλες του Ντερμπέντ (Derbent) της Ρωσίας ή αλλού (βλέπε παρακάτω) ή/και με το πέρασμα του Νταριάλ στο ομώνυμο φαράγγι (Dariel ή Darial).
Άλλη εναλλακτική θεωρία συνδέει τις Πύλες του Αλεξάνδρου, με το Αλεξάνδρειο Τείχος, στην νοτιοανατολική ακτή της Κασπίας Θάλασσας, 180 χιλιόμετρα, του οποίου, διασώζονται μέχρι σήμερα, αν και σε πολύ κακή κατάσταση.

Τι γνωρίζουμε για τις πύλες του Μέγα Αλέξανδρου;


Οι “Πύλες” ήταν απαραβίαστες. Τα υπόγεια γένη, απόρροια επιμειξιών με ανθρώπους αυξάνονταν και πληθύνονταν και μερικές από τις “πύλες” τύχαινε, πριν έλθει ο Χριστός να “ανοίγουν”. Τότε ξεχωριστοί άνθρωποι με πίστη στον ένα Θεό αναλάμβαναν το σφράγισμά τους.
Το τελευταίο καταγεγραμμένο μάζεμα των “διαφυγόντων” “υποχθονίων” και το σφράγισμα των “πυλών” που είχαν ανοίξει είναι αυτό που διαβάζουμε στο κείμενο του Αγίου Ανδρέα. Γνωρίζουμε επίσης από κείμενο του 15ου αιώνα του οποίου ο συγγραφείς παραμένει άγνωστος, ότι ο Αλέξανδρος έκλεισε τα βδελυρά έθνη με χάλκινες πύλες οι οποίες περιβάλλονταν από “ασύγκριτον ύαλο”. Δηλαδή, επειδή ο χαλκός από μόνος του δεν ήταν αρκετός και μπορούσε να σπάσει περιβλήθηκε με ένα είδος γυαλιού ασύγκριτου, που πιθανότατα να σημαίνει κάποιο είδος ενεργειακού πεδίου. Έτσι οι πύλες παραμένουν σφραγισμένες μέχρι να έρθουν τα έσχατα χρονιά και όπως είδαμε παραπάνω στην Αποκάλυψη να ανοιχθούν από τον Άγγελο του Θεού.