Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Πως μια χάλκινη μάσκα 3.000 ετών αλλάζει όλη την ιστορία της Λ. Αμερικής!

Οι αρχαιολόγοι που ανακάλυψαν μια αρχαία, ορθογώνια μάσκα χαλκού


στις νότιες Άνδεις της Αργεντινής υποστηρίζουν ότι αυτή τους η ανακάλυψη θέτει εν αμφιβόλω την κυρίαρχη επιστημονική θεωρία ότι η μεταλλουργία της Λ. Αμερικής προέρχεται από το Περού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η μάσκα είναι περίπου 3.000 ετών και για το λόγο αυτό θεωρείται ότι είναι ένα από τα παλαιότερα μεταλλικά αντικείμενα στην ιστορία της Λ. Αμερικής.

Η μάσκα εντοπίστηκε σε μια τοποθεσία όπου ταφές ενηλίκων και παιδιών οι οποίες χρονολογούνται γύρω στο 1000 π.Χ., σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που περιγράφει το εύρημα, σύμφωνα με αναφορές της Live Science. Ο βροχερός καιρός βοήθησε πολύ στην ανακάλυψη της χάλκινης μάσκας, καθώς και στη συλλογή των ανθρώπινων σκελετών που βρέθηκαν κοντά στο χωριό La Quebrada, στη βορειοδυτική Αργεντινή.

Δούκισσα της Πλακεντίας: Ποια ήταν πραγματικά η ιστορίας της

Τα μυστικά της και ο πύργος με τα περίεργα «συμπόσια»!
Ένα μεγάλο μυστήριο πλανιέται σαν… φάντασμα εδώ και πάνω από 150 χρόνια πάνω από την Αττική γη: το μυστήριο της Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρέν ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστή, της Δούκισσας της Πλακεντίας.
Ήταν Αμερικανίδα (γαλλικής καταγωγής) και κόρη γάλλου διπλωμάτη. Γεννήθηκε το 1785 στη Φιλαδέλφεια και μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Από πολύ νωρίς έγινε γνωστή για τις μεγάλες της γνώσεις και μόρφωση, αλλά και για την τάση της να εξερευνά το μυστήριο. Αργότερα παντρεύτηκε τον γάλλο στρατηγό Σαρλ Λεμπρέν, Δούκα της Πλακεντίας.

Η Ρωσία ανάβει «κόκκινο» στην απόκτηση των S-400 από την Τουρκία; - Αρνείται να της δώσει δάνειο!

«Η Ρωσία δεν προτίθεται να δώσει δάνειο στην Τουρκία για να αγοράσει τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας μακρού βεληνεκούς S-400. Αν έχουν χρήματα μπορούν να τα... αγοράσουν. Δεν μπορούμε να δώσουμε δάνειο για να αγοραστούν τα όπλα μας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov. Και συμπλήρωσε «Δεν διεξάγονται συνομιλίες για την χορήγηση δανείου για το ζήτημα αυτό» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου επί θεμάτων στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας Vladimir Kozin. "Το συμβόλαιο για την αγορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 έχει συμφωνηθεί και είναι όλα σαφή σ αυτήν την περίπτωση, αλλά το ζήτημα του δανείου δεν έχει αποφασισθεί", δήλωσε ο Κόζιν κατά την διάρκεια της 8ης Ναυτικής Έκθεσης της Αγίας Πετρούπολης («International Maritime Defence Show 2017» (IMDS-2017).

Το ΚΑΚΟ μάτι μπορεί να “σκάσει” άνθρωπο: Ποιοι “ματιάζονται” εύκολα και τι ακριβώς συμβαίνει με τη βασκανία!

Τι ακριβώς συμβαίνει με τη βασκανία και τι λέει η θρησκεία μας για το μάτι;
Το λεγόμενο "κακό μάτι" όσο και αν μας φαίνεται υπερβολικό, μπορεί να αρρωστήσει ακόμη και να σκοτώσει κάθε άνθρωπο πού βρίσκεται μακριά από τα μυστήρια τής Εκκλησίας...

Υπάρχουν φθονεροί άνθρωποι πού όταν βλέπουν κάτι το καλό στον άλλο, υποφέρουν... Το ίδιο παθαίνει και ο πανούργος διάβολος. Διάβολος και φθονερός φθονούν το καλό του άλλου. Έχουν μεταξύ τους το κοινό αυτό σημείο. Κι ο διάβολος το «εκμεταλλεύεται». Περνά μέσα απ' αυτό, (=φθόνο) την κακία του στούς ανθρώπους....

Ο φθόνος δηλ. του φθονερού ανθρώπου είναι ο αγωγός ( τό κανάλι - chanel ) , απ' όπου διοχετεύεται στις ανθρώπινες ψυχές το δηλητήριο (=βασκανία) του διαβόλου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη «νόσο των κλιματιστικών»

Η νόσος των Λεγεωναρίων ή λεγεωνέλλωση, ευρύτερα γνωστή ως «νόσος των κλιματιστικών», είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας που προκαλείται από λοίμωξη και χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή στους πνεύμονες.

Το βακτήριο που ευθύνεται για τη νόσο των Λεγεωναρίων ονομάζεται Λεγιονέλλα.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η νόσος δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αλλά από την εισπνοή των παθογόνων βακτηρίων. Οι ηλικιωμένοι, οι καπνιστές και τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό είναι πιο επιρρεπή στη συγκεκριμένη λοίμωξη.
Συμπτώματα

Το Πολεμικό Ναυτικό αποκτά stealth πυραυλακάτους!

Eνα άκρως απόρρητο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για την απόκτηση χαρακτηριστικών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) των πυραυλακάτων του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οπότε οι σχετικές πληροφορίες θεωρούνται πλέον αποδεσμεύσιμες.

Το πρόγραμμα αφορά την βαφή των πυραυλακάτων με ειδική απορροφητική στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα εχθρικά ραντάρ, βαφή, η οποία ταυτόχρονα είναι και παραλλαγής, έτσι ώστε σε συνδυασμό με το περιορισμένο οπτικό ίχνος που έχουν λόγω σχετικά μικρού μεγέθους τα συγκεκριμένα σκάφη η περίπτωση εντοπισμού τους καθίσταται μια δύσκολη υπόθεση.

Επίσης με τη νέα βαφή θα εκπέμπουν και χαμηλότερο θερμικό ίχνος.

Ευθ. Λέκκας: «Επιτακτική η εκκένωση των Αναργύρων στο Αμυνταίο πριν τις βροχές του Σεπτεμβρίου»

Ο Ευθύμιος Λέκκας συνέστησε την εκκένωση του οικισμού Αναργύρων, πριν το φθινόπωρο, καθώς εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η γεωλογική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή του ορυχείου Αμυνταίου, σε μικρότερο βαθμό.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισκέφθηκε την περιοχή και έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο φαινόμενο που χρειάζεται ενδελεχή εξέταση για να πει κάποιος με σιγουριά τι έφταιξε και φτάσαμε σε αυτό το μέγεθος της κατολίσθησης.

Μάλιστα ανάφερε ότι οι βροχοπτώσεις του φθινοπώρου θα επηρεάσουν αρνητικά την κατάσταση μέσα στο χωριό και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιδείνωση του φαινόμενου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι του να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.