Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Βαμπίρ Η Ιστορία του... Αρνολντ Πάολ



    Μία από τις διασημότερες περιπτώσεις βρικολάκων στο XVIII αιώνα συνδέεται με τον Αρνόλντ Πάολ, ο οποίος έζησε στο έδαφος της σημερινής Γιουγκοσλαβίας (στη συνέχεια η γη ήταν μέρος της αυτοκρατορίας των Αψβούργων). Εκεί σωζόταν το έγγραφο, το οποίο υπογράφτηκε από την αυστριακή αυτοκρατορική επιτροπή που αποτελούνταν από τρεις στρατιωτικούς ιατρούς και δύο αξιωματικούς.

    Ο Πάολ ήταν ένας νεαρός που επέστρεψε στο πατρικό του χωριό κοντά στο Βελιγράδι Meduegna άνοιξη του 1727 μετά την αποχώρηση της στρατιωτικής θητείας. Αγόρασε ένα σπιτάκι, ξεκίνησε ένα αγρόκτημα, έκανε σχέδια να παντρευτεί μια όμορφη κοπέλα, τη Νίνα, την κόρη ενός πλούσιου γείτονα.

Ιπποφαές: Το μαγικό φυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!



Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες.
Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο -; φάος = άλογο που γυαλίζει). Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέκινς Χάν.

Με λένε Κατερίνα και είμαι Ελληνίδα




Θραύση κάνει ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από δύο ημέρες στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Μουτσάτσου.

Η γλυκιά ηθοποιός, σε αγγλική γλώσσα, εξηγεί τι είναι Ελλάδα σε όσους επικρίνουν τη χώρα μας και τους Έλληνες.

«Θα μπορoύσα να «ράψω» τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση» λέει χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο.

Γεια,

Δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτρα. Δεν πίνω ούζο, σπάω πιάτα ή λέω «Όπα» στην καθημερινότητα μου. Δεν ξέρω τον Γιώργο, το Γιάννη ή το Νίκο από την Ελλάδα να και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί.

Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία. Μιλάω ελληνικά και άλλες πέντε γλώσσες. Οι περισσότεροι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Θα μπορούσα να «ράψω» τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση.

Πιστεύω στον ελληνισμό…Όλος ο κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του. Και αν οφείλω σε κάποιους χρήματα σήμερα – και δεν είμαι η μόνη που οφείλει – είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς. Και αν με κρίνεις σήμερα είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της κριτικής.

Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω. Πιστεύω στην απόλαυση της ζωής. Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Μπορώ να κολυμπήσω στις θάλασσες πάνω από 6000 νησιών. Η χώρα μου έχει εξαιρετική ομορφιά και παράδοση. Και η οικογένεια μου είναι ένας ιερός θεσμός.

Με λέτε Greek αλλά είναι Ελληνίδα. ΌΧΙ Greek, ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

Το όνομα μου είναι Κατερίνα… Και είμαι Ελληνίδα.

Ποιό είναι πραγματικά το πολεμικό χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...


Πολύς λόγος γίνεται για το μεγάλο ζήτημα των αποζημιώσεων που οφείλει το Γερμανικό κράτος στην Ελλάδα, λόγω της «πολιτισμένης» συμπεριφορά της ως δύναμης κατοχής. Γι’ αυτό το θέμα οι εκφραζόμενες απόψεις ποικίλλουν από την άποψη ότι δεν μας χρωστούν τίποτα διότι κάποιοι πολιτικοί μας παραιτήθηκαν εγγράφως από αυτές τις αποζημιώσεις (πράγμα που είναι ψέμμα) έως την άποψη του ιλλιγιώδους ποσού του 1,3 τρισ.ευρώ(!). Η αλήθεια, όπως συνήθως, είναι κάπου στη μέση.



Η έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών
Ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, Πρόεδρος και Υπεύθυνος, αντίστοιχα, της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:

 α. Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.

 Συγκεκριμένα:

 α.1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.

Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Καλιφόρνια



Την Κυριακή το πρωί, 22 Απριλίου, ακριβώς όπως η βροχή μετεωριτών εξελίσσονταν, μια εντυπωσιακή βολίδα εξερράγη πάνω από τη Σιέρα Νεβάδα οροσειρά της Καλιφόρνια. Η δυνατή έκρηξη ταρακούνησε τα σπίτια από την...κεντρική Καλιφόρνια στο Ρίνο, Νεβάδα, και πέρα. Σύμφωνα με τον Bill Cooke, επικεφαλής του Γραφείου μετεώρων Envronment της NASA, η πηγή της έκρηξης ήταν ένας μετεωρίτης στο μέγεθος ενός μίνι βαν.

"Η Ελισάβετ Silber από το Πανεπιστήμιο αναζητούσε υπόηχων σήματα από την έκρηξη», λέει ο Cooke. "Αυτό είναι πολύ πιθανό γιατί υπόηχοι ήχοι χαμηλής συχνότητας μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις. Υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις σε 2 σταθμούς, επιτρέποντας ένα τριγωνισμό της πηγής ενέργειας στην 37.6N, 120.5W. Αυτό χαρακτηρίζεται από μια κίτρινη σημαία στον παρακάτω χάρτη."