Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Σοβαρή κρίση γάλακτος απειλεί την Ευρώπη έως τα Χριστούγεννα – Ερχεται αύξηση τιμών

Μπροστά σε μια σοβαρή κρίση γάλακτος βρίσκεται η Ευρώπη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου, της Arla Foods, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι τιμές του γάλακτος θα αυξηθούν, καθώς η Γηραιά Ήπειρος αντιμετωπίζει έλλειψη αποθέματος γάλακτος, κρέμας και βουτύρου, τα οποία επαρκούν μέχρι τα Χριστούγεννα.
Οι τιμές του γάλακτος διεθνώς, οι οποίες έχουν αυξηθεί σχεδόν 28% σε σύγκριση με 12 μήνες νωρίτερα, είχαν σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα, όμως, σύμφωνα με τον Peder Tuborgh, διευθύνοντα σύμβουλο της δανέζικης Arla Foods, τα αποθέματα γάλακτος είναι πολύ χαμηλά σήμερα.

Αναφορές για επικείμενη στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στο Κατάρ

Επανέρχονται οι αναφορές για στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στο Κατάρ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οποίες είναι ανεπιβεβαίωτες  το Ριάντ με βοήθεια από την Αίγυπτο σκοπεύει να προχωρήσει σε στρατιωτική κατάληψη του Κατάρ ενώ το κρατίδιο του Κόλπου έχει ζητήσει βοήθεια από την Τουρκία και το Ιράν.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που παρόμοιες πληροφορίες διαρρέουν αλλά το θέμα είναι πως η Σαουδική Αραβία φαίνεται να είναι απογοητευμένη από την έλλειψη προόδου στην ικανοποίηση των αιτημάτων που έχει θέσει στο Κατάρ.
Η υπόθεση φαίνεται αρκετά περίπλοκη αυτή την περίοδο καθώς όλη η περιοχή της Μέσης Ανατολής κυριαρχείται από μια «ανήσυχη (σχετική) ησυχία».

Αλβανία: Δεκάδες προσαγωγές ομογενών στη Χειμάρρα

Με προσαγωγές και πολύωρες ανακρίσεις απάντησε η κυβέρνηση των Τιράνων στις αντιδράσεις που προβάλουν οι κάτοικοι της Χειμάρρας, προκειμένου να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, τις τελευταίες ώρες η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα καθώς δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας σε συνεδρίασή του θα επικύρωνε την κυβερνητική απόφαση για την ανάπλαση της περιοχής, που ισούται με την δήμευση περιουσιών που ανήκουν σε μειονότητες και κατεδαφίσεις κτιρίων.

Έφθασαν στην Μεσόγειο τα υποβρύχια του Πούτιν

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι όλα τα υποβρύχια που είχαν καταπλεύσει στο παρελθόν στη Μεσόγειο, προερχόμενα από τον ρωσικό Στόλο της Βαλτικής, είχαν καταφέρει πλήγματα κατά στόχων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

Συγκλονιστική προφητεία Αγίου Κοσμά Αιτωλού για τον φοβισμένο πρωθυπουργό

Είναι μια από τις πλέον συγκλονιστικές προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η οποία φωτογραφίζει τόσο την εποχή μας, όσο και τα συμβαίνοντα στη χώρα μας.

Λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «..Τότε θά σάς βάλουν μεγάλους φόρους οι Ευρωπαίοι. Θά βάλουν φόρους καί στά παράθυρα καί στά χωράφια. Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…».
Στο περιοδικό «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» διαβάζουμε: Ο  Άγιος Κοσμάς είπε: » Οί Τούρκοι θά ξανάρθουν μέχρι τό Ντουγρί!… «Επειδή όμως τοποθεσίες μέ τό όνομα «Ντουγρί» υπάρχουν καί σέ άλλα μέρη της Πατρίδος μας, δέν έδωσα καί τόση σημασία… Όταν  π. Κωνσταντίνος Γιολδάσης ύπηρετούσε ως διάκονος εις τόν Ιερόν Ναόν της Ζωοδόχου Πηγής, Αγρινίου, σέ μιά συζήτηση, μού απεκάλυψε, ότι πρόκειται γιά τό Ντουγρί Τριχωνίδος, άρχισα νά ερωτώ…

Το West Capella «μιαν ανάσα» από τον δυνητικό ταμιευτήρα-κοίτασμα

Από μέρα σε μέρα αναμένονται αποτελέσματα από την γεώτρηση στο «11» και το πεδίο «Ονησίφορος Δυτικό -1»
- Το τρυπάνι του West Capella βρίσκεται μιαν ανάσα (100 μέτρα) από τον δυνητικό ταμιευτήρα
- Total και Κ.Δ. με βάσει τα εξαχθέντα αποτελέσματα θα δύναται να προσδιορίσουν και άλλα πεδία εντός ΑΟΖ
- Εν πολλοίς τα ευρήματα στο «11» καθορίζουν την πορεία του ενεργειακού προγράμματος και στην υπόλοιπη ΑΟΖ 
Σε εγρήγορση τελεί το Προεδρικό καθώς η TOTAL αναμένεται δια των αξιωματούχων συντόμως να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της γεώτρησής της στο στο τεμάχιο «11» και το πεδίο «Ονησίφορος

Μάχη του Πολυαράβου: Έτσι οι Μανιάτες νίκησαν τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ

Στη Μάχη του Πολυαράβου οι Μανιάτες νικούν τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ στην περιοχή Πολυάραβος του Ταΰγετου και αποτρέπουν για τρίτη και τελευταία φορά την κατάληψη της Μάνης από τον αιγύπτιο στρατηλάτη. Η μάχη, που κράτησε όλη την ημέρα, έγινε στις 28 Αυγούστου 1826.

Ο Τραμπ διώχνει τους ξένους εργαζόμενους από τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να κλείσει την «πόρτα» σε χιλιάδες ξένους εργαζόμενους, ενώ φαίνεται πως δεν θα γλιτώσουν ούτε οι φοιτητές!
Όλα αυτά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal και στο… πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης Τραμπ για περισσότερες δουλειές σε Αμερικανούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει να μειώσει τον αριθμό ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζες) που εκδίδει για προγράμματα ανταλλαγής πολιτιστικού και εργασιακού χαρακτήρα, στα οποία περιλαμβάνονται νταντάδες και εποχικοί υπάλληλοι για το καλοκαίρι.

Ελληνικά ευρήματα στο Stonehenge που αποσιωπήθηκαν!

Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη επιβεβαιώνει την σχέση του μνημείου του Stonehedge με τους Μεσογειακούς ταξιδευτές, δηλαδή τους Μινωίτες, τους...
Μυκηναίους ή τους Μινύες.

Δύο σκελετοί που βρέθηκαν 3 χμ. από το μνημείο και εξετάσθηκαν από ειδικούς απεδείχθησαν Μεσογειακής προέλευσης, ενώ η ηλικία τους εκτιμήθηκε με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα στο 1.550 π.Χ..

Από την εξέταση των δοντιών τους με ισότοπα στροντίου και οξυγόνου, η κυρία Jane Evans του εργαστηρίου NIGL μας βεβαιώνει πως η περιοχή της ταφής τους διαφέρει από την περιοχή όπου πέρασαν την παιδική τους ηλικία, η οποία τοποθετείται στη Μεσόγειο.