Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Δεν είναι συνετό να διεκδικούμε την κληρονομιά του Μέγα Αλέξανδρου

Ο επικεφαλής της Σκοπιανούς διπλωματίας, επιτέθηκε για μια ακόμη φορά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης Γκρούεφσκι, λέγοντας πως επί των ημερών της η χώρα απομονώθηκε διεθνώς
Σε πλήρη αποστασιοποίηση από το... "αρχαιομακεδονικό" ντελίριο της προηγούμενης κυβέρνησης Γκρούεφσκι στα Σκόπια, προχωράει η νέα ηγεσία της χώρας υπό τον Ζόραν Ζάεφ.


Μιλώντας στο Kanal 5, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμίτροφ, κωδικοποίησε ουσιαστικά το νέο "δόγμα" της χώρας, ενόψει των νέων συνομιλιών με την Ελλάδα για την επίλυση του θέματος της ονομασιας, αποκηρύσσοντας την εθνικιστική ρητορική της προηγούμενης κυβέρνησης κατά της Ελλάδας. "Δεν είναι συνετό να διεκδικήσουμε την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου σαν κάτι που ανήκει στα Σκόπια" επεσήμανε, ενώ καυτηρίασε και τη δημοσίευση αλυτρωτικων χαρτών της λεγόμενης "Μεγάλης Μακεδονίας" μέσα στην οποία περιέχεται η μισή βόρεια Ελλάδα. "Είναι δειγμα του παράνομου επεκτατισμού" τόνισε.

Λύθηκε το μυστήριο για τη… ραδιενέργεια στην Ελλάδα – Από που μας ήρθε το ρουθηνίο-106

Το ραδιενεργό νέφος από το στοιχείο ρουθήνιο-106 ανιχνεύτηκε στην Ευρώπη –και στην Ελλάδα- από τις αρχές έως τα μέσα Οκτωβρίου, περίπου. Πιθανότατα προήλθε από κάποιο ατύχημα, το οποίο συνέβη στη Ρωσία ή στο Καζακστάν.
Το ατύχημα έγινε σε κάποια περιοχή ανάμεσα στα Ουράλια όρη και στον ποταμό Βόλγα, αν και η ακριβής τοποθεσία είναι αδύνατο να προσδιορισθεί.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ… «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες Τούρκοι, φέτος πιο πολλοί από άλλες χρονιές, έχουν έρθει για να προσκυνήσουν το υποτιθέμενο πατρικό σπίτι του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και να μην ξεχνάμε, σφαγέα των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ευρύτερη περιοχή και όπως αναφέρεται, «πνέει» τουρκικός εθνικιστικός άνεμος στους επισκέπτες που κουβαλούν τουρκικές σημαίες και αναμένεται να ψάλουν δημόσια τον εθνικό ύμνο τους στην οδό Αγίου Δημητρίου.