Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Αρχαιολογικά ευρήματα για την ύπαρξη γιγάντων

Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στη Νότια Αφρική, το 1954.
Σε ένα σπήλαιο, σε υψόμετρο 750 μέτρων, στο Όρος Ντράκενσταϊν, ανακαλύφθηκαν κειμήλια ηλικίας 60.000 ετών περίπου, σχετικώς καλά διατηρημένα. Το σπήλαιο διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο από μία φυλή γιγάντων.
Το ύψος των γιγάντων αυτών υπολογίστηκε ότι θα ξεπερνούσε, κατά μέσο όρο, τα 2 μέτρα και 40 εκατοστά.

Ο όρος ιδιώτης στην Αρχαία Ελλάδα εμπεριείχε την έννοια της απαξίωσης, της ύβρεως και της υποτίμησης

Ο όρος ιδιώτης σήμερα χρησιμοποιείται για να δηλώσει τη διαφοροποίηση από οτιδήποτε δημόσιο. Ο ιδιώτης, όμως, στην Αρχαία Ελλάδα εμπεριείχε την έννοια της απαξίωσης, της ύβρεως, της υποτίμησης. Ήταν αυτός που ιδιώτευε, που δεν αναμιγνυόταν  στα δημόσια πράγματα, που δεν είχε πολιτική υπόσταση δηλαδή.

Ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο επισημαίνει την υποχρεωτική συμμετοχή του πολίτη στα κοινά. «Μόνοι γάρ τον τε μηδέν των δε (πολιτικών) μετέχοντα, ούκ απράγμονα, αλλ’ αχρείον νομίζομεν». Η πρόκριση δηλαδή της ατομικής «ησυχίας» αντί των κοινών ανησυχιών ήταν ανεπίτρεπτη και επέσυρε το χαρακτηρισμό του άχρηστου.

Εκτόπλασμα

Ο Δρ. Henry Steel Olcott, που ασχολούνταν με τον υπνωτισμό και τα πνεύματα, προκαλούσε τη γενική κατάπληξη σχετικά με τα πειράματα και τις καινοτόμες θεωρίες του στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι αδελφές Fox: Οι γυναίκες που το 1848 θεμελίωσαν τον πνευματισμό

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά αξιόπιστων ανθρώπων στην παγκόσμια ιστορία, που ισχυρίστηκαν ότι κακοποιά πνεύματα τάραζαν την οικιακή τους ηρεμία και προξενούσαν αλλόκοτους θορύβους, κρότους, συρσίματα, έως και εκσφενδονισμούς επίπλων.
Αλλά το 1848, συνέβη ένα φαινόμενο, καταφανές και μάλλον αναμφισβήτητο, που έμελλε να παραμείνει ζωντανό, ακόμα και στις μέρες μας.

Το φάντασμα της πράσινης γυναίκας και η αδιευκρίνιστη σκιά του

Στο Barley του Hertfordshire, στην Αγγλία, εμφανιζόταν κάθε έτος, μεταξύ της 21ης και 23ης Ιουνίου, ένα αλλόκοτο φάντασμα στα ερείπια ενός παλαιού πύργου.
Το φάντασμα αυτό ήταν η παράδοξη οπτασία μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Μάλιστα, εξέπεμπε πράσινη αχλή, που το πλαισίωνε τρομακτικά κατά την εμφάνισή του κι έτσι, οι χωρικοί το είχαν ονομάσει “το φάντασμα της πράσινης γιαγιάς”.

Το στοιχειωμένο πανδοχείο

Το 1939, στην Αγγλία επρόκειτο να εκλείψουν δια παντός τρία περίφημα, ιστορικά πανδοχεία ως στοιχειωμένα, των οποίων τους θρύλους γνώριζαν καλά όλοι οι Άγγλοι.
Ένα από τα πανδοχεία αυτά, το οποίο θα κατεδαφιζόταν για να αναγερθεί στη θέση του μια σύγχρονη πολυκατοικία, έφερε τον τίτλο “Tower House”.

Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ: Εντοπίσθηκε το ναυάγιο του ιστορικού υποβρυχίου

Εντοπίσθηκε το ναυάγιο του ιστορικού υποβρυχίου "ΚΑΤΣΩΝΗΣ", σύμφωνα με ανακοίνωση της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, 6 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρα.

Αναλυτικά η ανακόινωση του ΓΕΝ:

Από την Υδρογραφική Υπηρεσία (ΥΥ) του ΠΝ ανακοινώνεται ότι επιβεβαιώθηκε με οπτικά μέσα η ακριβής θέση του ιστορικού ναυαγίου του Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ σε απόσταση 6 ν.μ. βορειοδυτικά της ν.Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρα.

Το ναυάγιο είχε εντοπισθεί από το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο ΝΑΥΤΙΛΟΣ της ΥΥ την 29η Ιανουαρίου 2018 με τη χρήση ηχοβολιστικών πολλαπλής δέσμης και πλευρικής σάρωσης (multibeam sonar, sidescan sonar).

BOMBA από Μάζη: "Να αναμένουμε σοβαρότατα επεισόδια στο Αιγαίο"

Ομήρους χαρακτήρισε ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης τους δύο στρατιωτικούς μας στην Αδριανούπολη, ενώ σημείωσε πως αν ο Ερντογάν δεν επανεκλεγεί, θα πρέπει να περιμένουμε σοβαρά επεισόδια.
Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Antenna, ο κ. Μάζης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έκανε επίδειξη νομικού πολιτισμού με τους 3 Τούρκους που συνελήφθησαν παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί τυχαία την παρουσία τους στην Κυλλήνη, αλλά όπως είπε “δεν ιδρώνει το αυτί κανενός”.