Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο επικεφαλής της Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Αντώνης Δάρρας


Σοκ στην Αεροπορία Στρατού και στις Ένοπλες Δυνάμεις! Ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο επικεφαλής της Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Αντώνης Δάρρας!

Ήταν ένας εξαιρετικός αξιωματικός ο οποίος είχε την εμπιστοσύνη των ανωτέρων του και των σεβασμό των υφισταμένων του. Είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αεροπορία Στρατού επί Αρχηγίας Χρήστου Μανωλά.
ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr

«Πράσινο φως» υπό προϋποθέσεις για τη διαβίβαση δεδομένων από την ΓΓΔΕ στην ΕΛΣΤΑΤ


Το «πράσινο φως», υπό προϋποθέσεις «άναψε» η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαβίβαση δεδομένων (φορολογικών, περιουσιακών, κ.λπ.) από τη  Γενική Γραµµατεία ∆ηµοσίων Εσόδων (ΓΓ∆Ε) στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ειδικότερα, η ΓΓ∆Ε ζήτησε τη γνώµη της Αρχής σχετικά µε τη νοµιµότητα χορήγησης στην ΕΛΣΤΑΤ προσωποποιηµένων στοιχείων ανά ΑΦΜ, που περιλαµβάνουν τόσο πληροφορίες µητρώου (ονοµατεπώνυµο, πατρώνυµο, διεύθυνση κατοικίας και επαγγέλµατος, τηλέφωνο επικοινωνίας, είδος δραστηριότητας, σχέσεις κ.τλ.), όσο και πληροφορίες φορολογικού ενδιαφέροντος (ολόκληρο το έντυπο Ε3 για επιτηδευµατίες-φυσικά και νοµικά πρόσωπα από το έτος 2011, υποσύνολο κωδικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τα ίδια έτη κ.ά.).

Σαρκοβόρο βακτήριο εξαπλώνεται στη Συρία και το Ιράκ


Το ένα μετά το άλλο εμφανίζονται τα κρούσματα λεϊσμανίασης σε Συρια και Ιράκ, αποτέλεσμα της τάσης του Ισλαμικού Κράτους να αφήνει άθαφτα τα πτώματα των θυμάτων του για μέρες στους δρόμους των πόλεων.

Η λεϊσμανίαση (το γνωστό καλαζάρ) είναι μία παρασιτική ασθένεια που μεταδίδεται από τις σκνίπες ενώ τρόμο στις αρχές έχει προκαλέσει η διασπορά της ασθένειας και σε γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία.

Μεταξύ των ετών 2000 και 2012 μόλις έξι κρούσματα της ασθένειας είχαν αναφερθεί στον Λίβανο, ενώ μόνο το 2013 διαπιστώθηκαν 1.033 υποθέσεις λεϊσμανίασης.

Εντυπωσιακές φωτό από το χώρο ταφής των Μάγια σε καταβόθρα της μεξικανικής ζούγκλας


Αυτές οι εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν το εγχείρημα ενός τολμηρού δύτη ο οποίος βούτηξε στα βαθιά νερά για να συλλάβει την εικόνα μιας καταβόθρας των Μάγια. Ο βαθύς κρατήρας βρίσκεται στην καρδιά του δάσους των Μάγια στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό και πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία νεκροταφείου των Μάγια, ένα απόκοσμο σπήλαιο γεμάτο με οστά και απολιθώματα.

Οι θεαματικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το γάλλο φωτογράφο άγριας ζωής και υποβρύχιων λήψεων Fabrice Guerin, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο οποίο ήθελε να μάθει περισσότερα για τη συναρπαστική καταβόθρα.

Αρχηγός ΓΕΑ προς Τουρκία: «Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας»

Λίγες ημέρες πριν συναντηθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αγκυρα, ο αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς παραβιάσεις της στο Αιγαίο, ότι "θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας".

Μιλώντας στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από το θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στη Κάρπαθο, ο αρχηγός ΓΕΑ τόνισε ότι "οι λαοί πηγαίνουν μπροστά τιμώντας την ιστορία τους και ότι θα είμαστε εδώ όρθιοι και πιστοί στις επάλξεις για να φυλάξουμε τους ουρανούς που προστάτευσε με τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης" .

Προσοχή! Απέσυραν φάρμακο γιατί υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης ηπατίτιδας Β


Την ανάκληση της παρτίδας PAA1P102-AA (exp.30-9-2017) του προϊόντος αίματος HUMAN ALBUMIN 200G/L BAX. 50ML αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Όπως αναφέρεται, η εισφορά πλάσματος που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του βρέθηκε επιμολυσμένη με τον ιό HBV (ηπατίτιδα Β). «Παρά τα υψηλά περιθώρια ασφαλείας που κατέδειξαν οι σχετικές εκτιμήσεις, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τη χρήση των παραγώγων δεν μπορεί να αποκλειστεί» σημειώνεται.

Διαπραγματεύσεις της Ελλάδας για την προμήθεια του υπερ-υπερηχητικού βλήματος Brahmos; - Δηλώσεις της κατασκευάστριας κοινοπραξίας


Την Ελλάδα κατονόμασε ως μια από τις χώρες η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιδνο-ρωσική κοινοπραξία της BrahMos Aerospace   για την προμήθεια του φονικότερου βλήματος εδάφους-εδάφους -επιφανείας στον κόσμο του Brahmos ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας.

Όπως ανέφερε ο Praveen Pathak εκπρόσωπος της BrahMos Aerospace   στο ρωσικό TASS η Ινδία και η Ρωσία συμφώνησαν κατά βάση για την παροχή άδειας εξαγωγής σε τρίτες χώρες του ταχύτερου αντιπλοικού βλήματος στον κόσμο του πύραυλου BrahMos.

Οι τέσσερις χώρες που κατονομάζονται σε πρώτη φάση ότι μπορεί να λάβουν την άδεια για την προμήθεια του όπλου είναι τα ΗΑΕ, το Βιετνάμ, η Νότια Αφρική και η Χιλή.

«Οι αλλαγές που έχουμε κάνει στην πολιτική εξαγωγών του πυραύλου έχουν φέρει τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη οι συνομιλίες με τα ΗΑΕ, την Χιλή, τη Νότια Αφρική και το Βιετνάμ βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο Pathak για να συνεχίσει:

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 MAIOY ΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΕ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 MAIOY ΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΕ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Σε συνεργασία με το Capsis Hotel Μοναστηρίου 18 (Θεσσαλονίκη) σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου και κάθε Δευτέρα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ, χωρίς εγγραφή, μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο μαθήματα!
19:00 με 20:00 Ένα ταξίδι στο Διάστημα με τον Απόστολο Σταμουλά και στις 20:15 με 21:35 Κοινό σχολείο για Ελληνικά Μαθήματα με την Ευγενία Κούκουρα.
Σας περιμένουμε όλους!
http://www.eoellas.org/2016/05/30/proteleutaio-mathima

Ταυτοποιήθηκαν οι 15 πεσοντες του Noratlas ΝΙΚΗ 4. Κλεινει ενα κεφαλαιο της Τραγωδιας της Κυπρου

Σαράντα δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της 22ας Ιουλίου 1974, κλείνει μία τραγική πτυχή της τουρκικής εισβολής, που προκάλεσε ανείπωτο πόνο σε 31 οικογένειες στην Ελλάδα.
Έναν χρόνο μετά το άνοιγμα του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, όπου είχε ταφεί ό,τι απέμεινε από το Noratlas με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ» 4, είναι όλα έτοιμα για την επιστροφή στην πατρίδα 15 λειψάνων πεσόντων, τα οποία για 42 χρόνια είχαν θαφτεί μαζί με τα συντρίμμια του ελληνικού μεταγωγικού αεροσκάφους, το οποίο κατερρίφθη τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου από φίλια πυρά, κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.