Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Εντυπωσιακά ευρύματα στην Κρήτη: Ανακαλύφθηκε πολυτελές ανάκτορο της Μινωικής εποχής (φωτό)

 
 
Η επίμονη αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως εντυπωσιακά ευρήματα από το συγκρότημα της Ζωμίνθου στον Ψηλορείτη, μεταξύ άλλων πολυτελή τριώροφα κτίρια της μινωικής εποχής και πλήθος λατρευτικών και άλλων αντικειμένων.
 
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πρόκειται στην ουσία για ένα «παράρτημα» του φημισμένου Ιδαίου άντρου της αρχαιότητας.
 
Κάτω από ένα πλήθος ογκωδών λίθων αναδύεται ένα μεγαλόπρεπο και λαβυρινθώδες συγκρότημα με τεράστιες αίθουσες, κλίμακες, διαδρόμους και εργαστήρια. Σχεδόν όλα τα δωμάτια του πολυώροφου συγκροτήματος είναι τοιχογραφημένα ή σκεπασμένα με χρωματιστά κονιάματα.
 

Μυτιλήνη: Λάθρομετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν το Blue Star 1! - Χειροβομβίδες κρότου -λάμψης από τους λιμενικούς



Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας γίνεται προσπάθεια από το πρωί να αντιμετωπιστεί η εξέγερση χιλιάδων λαθρομεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος ελληνοκυπριακών στα κατεχόμενα

 

Οστά και στρατιωτικός ρουχισμός βρέθηκε στην περιοχή του κατεχόμενου Τράχωνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ε/κ πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), Νέστορα Νέστορος.

Παραλήρημα του Ούγγρου πρωθυπουργού: Για όλα φταίει η Ελλάδα!

 

Η Ελλάδα φταίει για το κύμα προσφύγων που φτάνει στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία αποφάσισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν!

«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε ο Όρμπαν, σε ένα... παραλήρημα για τη μεταναστευτική κρίση, που εκτός από τη χώρα του "γονατίζει" κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Βρέθηκε πτώμα εξωγήινου στη Ρωσία;

Οι επιστήμονες που έχουν κάνει τις πρώτες εξετάσεις στο πτώμα του πλάσματος δεν έχουν μπορέσει να το κατατάξουν σε κανένα γνωστό γήινο είδος. Κάπως έτσι η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου με τον τίτλο βρέθηκε “εξωγήινο” πλάσμα σε πόλη της Ρωσίας.