Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εκρηκτική η κατάσταση στο Αιγαίο



Οι χαμηλές πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, έφεραν και πάλι στο προσκήνιο την επικίνδυνη αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Το γεγονός δε πως δεν έχει υπάρξει, όχι ένα, αλλά πολλαπλά θερμά επεισόδια, οφείλεται στην αυτοσυγκράτηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεκάδες διαβήματα, ρηματικές διακοινώσεις, διαμαρτυρίες και έντονες επισημάνεις της ελληνικής διπλωματίας «πετάγονται» κυριολεκτικά από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αποδέχεται πλήρως την εκάστοτε επιχειρηματολογία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι Τούρκοι διπλωμάτες σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις διαφοροποιούνται. Προκειμένου να καταστεί διαυγής η εικόνα που επικρατεί στο Αιγαίο και να αφυπνιστεί το πολιτικό σύστημα της χώρας, παρουσιάζουμε σήμερα ορισμένα μόνο επεισόδια κάνοντας σχετική χρήση εγγράφων.

Κρίση πανικού: Τα 20 συμπτώματα για να ξέρετε τι σας συμβαίνει


Η διαταραχή πανικού είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από τακτικές κρίσεις πανικού, συχνά χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.
Ο καθένας βιώνει συναισθήματα άγχους και πανικού σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ζωής του. Είναι μια φυσική αντίδραση σε αγχωτικές ή επικίνδυνες καταστάσεις.
 
Ωστόσο, για κάποιον με διαταραχή πανικού, τα συναισθήματα του άγχους, του στρες και του πανικού συμβαίνουν τακτικά και ανά πάσα στιγμή.
 
Τα συμπτώματα μιας επίθεσης πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικά και οδυνηρά ως εμπειρία για τον ασθενή. Τα συμπτώματα τείνουν να εμφανίζονται ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση και προφανή αιτία.
 

Αυτά τα πλάσματα βρίσκονται στο μαξιλάρι σας- ΦΩΤΟ

Οι φωτογραφίες που θα δείτε μπορεί να σας τρομάξουν. Πρόκειται για τα ακάρεα. Κάτι μικρά πλασματάκια που υπάρχουν παντού στο σπίτι, ευθύνονται για πολλές αλλεργίες, και προτιμούν να κοιμούνται μαζί σας, δίπλα σας, στο μαξιλάρι, το στρώμα και το πάπλωμα σας. Διαβάστε τι είναι τα ακάρεα και δείτε τα σε υπερ μεγενθυμένες φωτογραφίες.

Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών

Μία εικονική αερομαχία σημειώθηκε μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών, ενώ καταγράφηκαν και επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από συνολικά 10 αεροσκάφη.
 
Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο σε δύο σχηματισμούς των δύο και έξι αεροσκαφών αντίστοιχα, ενώ δύο ήταν μεμονωμένα, πραγματοποιώντας έξι παραβάσεις και επτά παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
 
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 
ΠΗΓΗ : defencenet.gr

To New Horizons της NASA έφτασε στον Πλούτωνα


 Χρειάστηκε ένα δεκαετές ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα, ωστόσο το New Horizons της NASA έφτασε εν τέλει στον προορισμό του, τον πλανήτη- νάνο Πλούτωνα. Το διαστημόπλοιο της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας έφτασε στο κοντινότερο σημείο του στον Πλούτωνα σήμερα Τρίτη, σε απόσταση 7.750 μιλίων (12.472 χιλιομέτρων) από την επιφάνεια (η απόσταση από τη Νέα Υόρκη στη Βομβάη), καθιστώντας το το πρώτο διαστημόπλοιο που εξερευνά έναν κόσμο τόσο μακριά από τη Γη. 

Νέα μέτρα - Συντάξεις: Τι προβλέπεται

 

 Καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις και υιοθετείται κοινό όριο ηλικίας τα 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης ή τα 62 με 40 έτη ασφάλισης, κάτι που θα γίνει σταδιακά με αύξηση των ορίων ηλικίας ανά έξι μήνες από 1/7 έως το 2022 ενώ θα υπάρχει ποινή 16% για όλες τις πρόωρες αποχωρήσεις. Αυτά προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από την Βουλή.

Επίσης, δεν θίγονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα, τα βαρέα, οι μητέρες αναπήρων, ανηλίκων, οι ανάπηροι και συγγενείς πρώτου βαθμού. Για όσους συνταξιοδοτούνται από εδώ και πέρα και δεν είναι στα όρια ηλικίας, θα λαμβάνουν μόνο την αναλογική σύνταξη έως τη συμπλήρωση των 67 ετών.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: