Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Αυλωνάρι Eυβοιας: Εμφανίστηκε εικόνα ανθρώπου έξω από ιερό ναό! Φωτογραφίες...



Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο εμφανίστηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Αυλωνάρι. 
Στην περιοχή του οικισμού Χάνια Αυλωναρίου,  βρίσκεται ο τρισυπόστατος ναός του Αγίου Δημητρίου,ο παλαιότερος ναός στην Εύβοια.Ο ναός είναι χτισμένος πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού της Αρτέμιδος. 

Φώκαινα, Σπανιωτατο θηλαστικο των Ελληνικών θαλασσών -

Η φώκαινα (Phocoena phocoena) είναι ένα μικρόσωμο και ιδιαίτερα "ντροπαλό" οδοντοκητώδες (μέσο μήκος 1,4 μέτρα), ένα πολύ σπάνιο θηλαστικό το οποίο έχει εμφανιστεί 4 φορές στα 20 τελευταία χρόνια στο Βόρειο Αιγαίο.

Άν αναλογιστεί κανείς πως σε όλη τη μεσόγειο έχει εμφανιστεί συνολικά μόνο 5 φορές και θεωρείτο κητώδες εξαφανισμένο ήδη από τον περασμένο αιώνα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν περιλαμβάνεται στη κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών μάλλον γιατί το θεωρούσαν ήδη εξαφανισμένο.

Ακουαμαρίνα - Ενα ορυκτο που ηταν θεραπευτικο για τις ασθενειες του λαρυγγα στην Αρχαιοτητα


ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ: 
Ανήκει στην κατηγορία Πυριτικά Ορυκτά στην ομάδα των Κυκλοπυριτικών. Είναι ποικιλία της οικογένειας της Βηρύλλου.  Έχει Σκληρότητα 7,5 - 8 και Εξαγωνική κρυσταλλική δομή.
 
ΧΡΩΜΑ: Πράσινο, γαλάζιο, μπλε, πρασινομπλέ.

Όλυμπος - Τα μυστικά του βουνού των Θεών


Θα ετοιμαστούμε για να κάνουμε μαζί μια ανάβαση στο μυθικό αυτό βουνό και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του. Ανεβαίνοντας το, θα διαπιστώσετε και εσείς , οτί οι θρύλοι το τυλίγουν απο κάθε πλευρά. Εχουν ακουστεί απίστευτες ιστορίες για αυτό το βουνό. Για νεραϊδότοπους, για επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο "μπαλκόνι" του Δία, για ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α.

Όλα αυτά φυσικά, μπορεί να είναι απλοί μύθοι, μπορεί να είναι και φανταστικές ιστορίες. Ένα όμως είναι σίγουρο. ότι οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές του Ολύμπου, έχουν να σας πούνε πολλές ιστορίες γιατί ζούνε καθημερινά αυτούς τους θρύλους...Μέσα σε όλα αυτά , ένα μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα του Ολύμπου. Πανω στα οποία έχουν γίνει δεκάδες μελέτες απο πάρα πολλούς επιστήμονες , φυσικούς, γεωλόγους και άλλους.