Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τα ευρήματα απο τις ανασκαφές στο ΜΕΤΡΟ του Πειραιά!!!



Στις 15/05/2015 έγινε η παρουσίαση των ανασκαφικών εργασιών, αλλά και των ευρημάτων που ήρθαν στο φως από το υπέδαφος του Πειραιά. Αποκαλύφθηκε μέρος του Ιπποδάμειου συστήματος, καθώς και πληθώρα αντικειμένων.
Υπόγειες δεξαμενές, σήραγγες, ένα άγνωστο μεγάλο υδραγωγείο και πολλά άλλα που υπήρχαν για αιώνες ακριβώς κάτω από τα πόδια μας, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.
Βασική επιδίωξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων υπήρξε από την έναρξη του έργου «Επέκταση της Γραμμής 3: Τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς» η διεπιστημονική προσέγγιση του αρχαιολογικού υλικού με στόχο την πληρέστερη τεκμηρίωση των ανασκαφικών δεδομένων παράλληλα με την απρόσκοπτη εξέλιξη του τεχνικού έργου. Η φύση των ευρημάτων άλλωστε ευνόησε από την πρώτη κιόλας στιγμή την ανάπτυξη της στενής συνεργασίας της αρχαιολογικής ομάδας με τον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το τμήμα Τεχνικής Γεωλογίας της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Η βιταμίνη που προστατεύει από κατάθλιψη, διαβήτη και καρκίνο του παχέος εντέρου

 

 

Η παραγωγή αυτής της πολύτιμης για την υγεία σας βιταμίνης εξαρτάται άμεσα από την έκθεσή σας στον ήλιο. Γι΄αυτό και το καλοκαίρι είναι η περίοδος που -με προσεκτικές κινήσεις- μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδά της στον οργανισμό σας.

Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την υγεία. Η έλλειψη της έχει σχετισθεί με την εκδήλωση καταγμάτων και άλλων σοβαρών ιατρικών καταστάσεων. Πλεόν νέες έρευνες έδειξαν ότι κάνει καλό σε κάποιες παθήσεις. Μάθετε ποιες είναι αυτές.

Οι τζιχαντιστές "έκοψαν" δικό τους νόμισμα!

 Αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές δεν σοκάρουν με κάποια φρικαλεότητα. Αυτή τη φορά δεν προκαλούν με κάποια εκτέλεση. Τώρα, ο λόγος είναι... οικονομικός, γιατί το Ισλαμικό Κράτος "έκοψε" τα δικά του νομίσματα! 

Την είδηση έφερε στο φως ο ακτιβιστής Abu Ibrahim Raqqawi, που έχει ιδρύσει την οργάνωση "Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά". Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Raqqawi ανέβασε φωτογραφίες από τα νομίσματα που έκοψε το ISIS. Σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα οι τζιχαντιστές θα κάνουν με αυτά συναλλαγές.