Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

EKTAKTO - Συνετρίβη ιδιωτικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

Ένα ιδωτικό αεροσκάφος συνετρίβη πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ, το ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρόμιου.
Λόγω του ατυχήματος αυτού το αεροδρόμιο διέκοψε τη λειτουργία του.

Φώτης Γιαγκούλας

O Φώτης Γιαγκούλας (... - 20 Σεπτεμβρίου 1925) ήταν θρυλικός Έλληνας λήσταρχος από το χωριό Μεταξάς Σερβίων.  Κατηγορήθηκε για φόνους και ληστείες και αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ο Γιαγκούλας δρούσε στον μισό Όλυμπο και στα Πιέρια, την Ελασσόνα και την Κοζάνη, ενώ υπήρξε φίλος και με τον άλλο μεγάλο λήσταρχο, Θωμά Καντάρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα η συμμορία του κατάφερε να γίνει ο φόβος και ο τρόμος του Ολύμπου, τρομοκρατώντας τους ορειβάτες.

Γνώριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες την τεχνητή γονιμοποίηση

Μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας όσο κι αν φανεί παράδοξο ή απίθανο, ήταν γνωστό και στα αρχαία χρόνια. Οι επιστημονικές γνώσεις και επεμβάσεις περίπου δυόμισι με τρεις χιλιάδες χρόνια, πριν από σήμερα,βρίσκονταν περίπου στο σημερινό επίπεδο!

Από τα τότε χρόνια είναι γνωστό το ειδικό κάθισμα για την διεξαγωγή του τοκετού, που ονόμαζαν «μαιευτικό δίφρο», αλλά και ο «εμβρυουλκός» που χρησιμοποιήθηκε ως τις προηγούμενες δεκαετίες της σύγχρονης εποχής μας και υποβοηθούσε σε περιπτώσεις δυστοκίας. Η καισαρική τομή, ήταν από τότε γνωστή και εφαρμοζόταν όπως διαφαίνεται από αραβικά χειρόγραφα. Γνώριζαν και την τεχνητή γονιμοποίηση.


O Μυκηναϊκός στρατός

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως ο Μυκηναϊκός Στρατός υπήρξε η τελειότερη στρατιωτική μηχανή της εποχής στον τότε γνωστό κόσμο.

Αυτό φυσικά δεν συνέβη εν μια νυκτί. Αντίθετα ήταν προϊόν όλων των προηγουμένων τεχνικών και τακτικών ανακαλύψεων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα από το 5.000 π.Χ. περίπου.

Οι πρώτοι Έλληνες πολεμιστές της 6ης, 5ης και 4ης χιλιετίας π.Χ. ήταν εξοπλισμένοι με σφενδόνες, τόξα, ακόντια και δόρατα. Το σπαθί εντάχθηκε λίγο αργότερα στο οπλοστάσιο τους, προερχόμενο από το εγχειρίδιο. Αντίθετα με όλους τους ανατολικούς λαούς, οι οποίοι αρχικά χρησιμοποίησαν δρεπανοειδή θλαστικά σπαθιά- ρομφαίες-οι Έλληνες χρησιμοποίησαν εξαρχής τον κλασικό τύπο του ίσιου σπαθιού.

Ο Δίσκος της Φαιστού και τα μυστικά του

Τα εικονογράμματα που δομούν την επιγραφή του Δίσκου της Φαιστού. Γόρδιος δεσμός της Αρχαιολογίας παραμένει ο Δίσκος της Φαιστού. Για τους περισσότερους είναι απλώς ένας πήλινος δίσκος διαμέτρου 16 εκατοστών που βρίσκεται στο Μουσείο Ηρακλείου.

Ανασύρθηκε το 1908 από τα ερείπια του παλαιού μινωικού ανακτόρου της Φαιστού. Στον ψημένο πηλό του, πάχους 2,1 εκατοστών, βρίσκεται τυπωμένη μια μυστηριώδης σπειροειδής επιγραφή με 122 σύμβολα στη μία πλευρά και 119 στην άλλη. «Τυπωμένη» διότι, πολύ απλά, το υλικό αυτό είναι το πρώτο παγκοσμίως που γράφτηκε από τυπογραφικά στοιχεία (σφραγίδες). Εφέτος μάλιστα, στην επέτειο 100 ετών από την εύρεσή του, τέθηκε το ζήτημα αν ο δίσκος είναι αυθεντικός ή πλαστός.

2.500 χρόνια πριν η τελευταία τιμωρία για την βεβήλωση αγαλμάτων

Θλίψη και οργή προκαλεί διεθνώς η πολιτική των τζιχαντιστών με την καταστροφή μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς με βαριοπούλες και εκρηκτικά. Ίσως τα διπλωματικά και πολιτικά μεγέθη είναι διαφορετικά αλλά η Unesco και άλλοι διεθνείς φορείς, που καταγγέλλουν αυτή την πρακτική, δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την καθημερινή κακοποίηση των αρχαίων μνημείων στην Ελλάδα από τους κάθε είδους «διαμαρτυρόμενους». Ίσως γιατί αυτοί δεν επηρεάζουν την διεθνή σκακιέρα, αλλά μόνο την μίζερη ελληνική πραγματικότητα που είναι ούτως ή άλλως απαξιωμένη λόγω της κρίσης και της διαχρονικής αδιαφορίας των αρχών.

Οι καταστροφές των αγαλμάτων και μνημείων στους δημόσιους χώρους δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Σε αντίθεση με την σημερινή εποχή που κανείς δεν τιμωρείται για τη βεβήλωση των αγαλμάτων, στην αρχαιότητα οι αρχές τους αναζητούσαν για να τιμωρηθούν.

Ιλαρά: Εξι γιατροί σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία προσβλήθηκαν από τον ιό – Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της εξάπλωσης ασθενειών που θεωρούνταν ξεχασμένες όπως η ιλαρά.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το in.gr, τουλάχιστον έξι γιατροί μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων της Αθήνας έχουν προσβληθεί από τον ιό της ιλαράς.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν γεννηθεί μετά το 1970.
Αυτό σημαίνει ότι ή ήταν ανεμβολίαστοι ή είχαν κάνει κατά την παιδική ηλικία μόνο μια δόση του εμβολίου που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή.
Το πρώτο εμβόλιο για την ιλαρά ήταν μονοδύναμο και τα παιδιά δεν έκαναν δύο δόσεις όπως σήμερα.

Κόρινθο: Στο φως νομίσματα, κοσμήματα και… Άφωνοι στο εξωτερικό

Αρχαιολογική ανακάλυψη από Έλενα Κόρκα

Ποια η απίστευτη αρχαιολογική ανακάλυψη της Έλενας Κόρκα στην Κόρινθο;
Τρομερή αρχαιολογική ανακάλυψη, με σπουδαία και πλούσια ευρήματα βγήκαν στο φως, από την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Δρ. Ελένη Κόρκα, στο Χιλιομόδι της Κορινθίας.

Άγκυρα προς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ: «Μπορούμε να καταρρίψουμε όλα τα αεροσκάφη σας με τα S-400»

Έντονες αντιδράσεις στο ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει πληροφοριογράφημα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu Ajansı στο οποίο παρουσιάζεται το ρωσικό σύστημα S-400 που πρόκειται να προμηθευτεί η Τουρκία. Αυτό γιατί, στην λεζάντα της εικόνας γράφει: «Τα αεροσκάφη που μπορεί να εξολοθρεύσει το S-400» και τα αεροσκάφη αυτά είναι όλα Αμερικανικά! Προφανώς η σχεδίαση του πληροφοριογραφήματος έγινε με την σύμφωνη γνώμη, αν όχι την παρότρυνση, της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία ελέγχει απόλυτα το τι γράφεται και τι δημοσιεύεται στο Anadolu Ajansı.

ΠΩΣ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΜΩΑΜΕΘ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μια σπάνια επιστολή ντοκουμέντο από τον ιδρυτή του Ισλάμ, Μωάμεθ, προς τον αυτοκράτορα Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο), Ηράκλειο, με σαφή απειλητικό ύφος έφερε πρόσφατα στο φως ο τουρκικός τύπος.
Η επιστολή αυτή που για πρώτη φορά γίνεται ευρέως γνωστή, έχει μεγάλη ιστορική αξία όπως αναφέρεται και περιγράφει ουσιαστικά την πρώτη επαφή του Ισλάμ με τον χριστιανισμό, ενώ χαρακτηρίζεται από ένα απειλητικό ύφος ότι αν δεν δεχτούν οι χριστιανοί να γίνουν μουσουλμάνοι, τότε τους περιμένουν μεγάλες συμφορές.