Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Εκτακτη «πολεμική» σύσκεψη των ΥΠΕΞ Ελλάδος, Ισραήλ & Κύπρου στο Τελ Αβίβ λόγω τουρκικών απειλών

«Καυτός» Σεπτέμβριος έρχεται στην Ανατολική Μεσόγειο και πιθανότατα στο Αιγαίο, καθώς η άφιξη στις 28 Σεπτεμβρίου στο Τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, του σκάφους της αμερικανικής εταιρείας ΕΧΧΟΝ, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, έχει προκαλέσει την ευθεία απειλή της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ ότι «Δεν θα ανεχθεί τέτοια κίνηση», προειδοποιώντας με χρήση ακόμα και πυρών.
Η τουρκική προειδοποίηση και οι η «τακτική» κατάσταση προκαλούν έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Ισραήλ και Κύπρου στις 13 Σεπτεμβρίου στο Τελ Αβίβ.

“Εξαφανίστηκαν” οι Τούρκοι από το Αιγαίο! – Μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από τα ελληνικά νερά


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη στάση των Τούρκων στο Αιγαίο. Οι τράτες που φαίνεται πλέον ότι αποτελούν μέρος του σχεδίου της Άγκυρας για “γκριζάρισμα” της περιοχής, φτάνουν όπως λένε οι Έλληνες ψαράδες ως και το Άγιο Όρος. Οι πυροβολισμοί, οι “ναυμαχίες” και οι απειλές είναι μέρος μιας ευρύτερης τακτικής.

Πάφος: Ανακαλύφθηκε οικονομικό κέντρο του 5ου αιώνα πΧ κοντά στο ιερό της Αφροδίτης

Ένα σύνθετο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, το οποίο είχε ανεγερθεί στις αρχές του 5ου αιώνα π.X. από τη βασιλική δυναστεία της Πάφου για τη διαχείριση οικονομικών πόρων, εντόπισε και ανασκάπτει στο οροπέδιο Χατζηαπτουλλά, ένα χιλιόμετρο ανατολικά του ιερού της Κυπρίας Αφροδίτης, στην ακρόπολη της αρχαίας Πάφου (Κούκλια), η αρχαιολογική μονάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Μαρίας Ιακώβου.

Καλεντερίδης: Γι΄αυτό ο Ερντογάν άφησε ελεύθερους τους στρατιωτικούς μας (βίντεο)

Τρεις λόγοι οδήγησαν τον Ερντογάν στην απόφαση να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εκτιμά ο Σάββας Καλεντερίδης.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο συγγραφέας – αναλυτής, εξήγησε:
«Είναι συνδιασμός τριών πραγμάτων. Το πρώτο είναι ότι η Ελληνική κυβέρνηση ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα της Τούρκικης πλευράς, το ζήτημα των Μουφτήδων.
Η διαδικασία αποξήλωσης των νόμιμων μουφτήδων, ξεκίνησε από την προηγούμενη δεκαετία όταν υπουργός ήταν η κα Ντόρα Μπακογιάννη και ολοκληρώθηκε τώρα με την υποχρεωτική συνταξιοδότησή τους. Ηταν ένα ζήτημα που έπαιξε ρόλο στην απελυθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών.

Έξι τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο το βράδυ της Πέμπτης

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο συναγερμός για την απειλή βόμβας – που τελικά αποδείχθηκε φάρσα – σε πτήση της εταιρείας Condor
Πτήση ανάμεσα στη Λέσβο και τη Λήμνο παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης έξι τουρκικά μαχητικά.Το περιστατικό συνέβη, μάλιστα, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο συναγερμός από την απειλή για βόμβα σε πτήση της εταιρείας Condor