Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Bundesbank: Μετέφερε 54.000 μπάρες χρυσού από ΗΠΑ και Γαλλία στη Φρανκφούρτη

Η γερμανική κεντρική τράπεζα ολοκλήρωσε τα σχέδιά της για μεταφορά 54.000 μπάρες χρυσού από τα θησαυροφυλάκια της Νέας Υόρκης και του Παρισιού, στα κεντρικά γραφεία της Φρανκφούρτης, χωρίς μεγάλα προβλήματα.
Όπως αναφέρουν οι FT, η Bundesbank, ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους χρυσού παγκοσμίως, μετέφερε 674 τόνους χρυσού από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και της Γαλλίας, στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αυτού του είδους.

ΕΚΤΑΚΤΟ . Σουδάν: Νεκρός στο σπίτι του ο Ρώσος πρέσβης . Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

Δεν αποκλείεται δολοφονική επίθεση - Τον θάνατο επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών
Νεκρός από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία βρέθηκε στο σπίτι του ο Ρώσος πρεσβευτής στο Σουδάν.

Ο Ρώσος διπλωμάτης εντοπίστηκε στην οικία του στο Χαρτούμ.

Γιγαντιαίες φυσαλίδες στο κέντρο του γαλαξία μας που φτάνουν τα 50.000 έτη φωτός, ανακαλύφθηκαν ως πηγή μυστηριώδους κοσμικής ακτίνας

Μια ομάδα επιστημόνων από τη Ρωσία και την Κίνα έχει αναπτύξει ένα μοντέλο που εξηγεί τη φύση των κοσμικών ακτίνων υψηλής ενέργειας (CRs) στον Γαλαξία μας.

Αυτές οι CR έχουν ενέργειες που ξεπερνούν εκείνες που παράγονται από εκρήξεις σουπερνόβα κατά μία ή δύο τάξεις μεγέθους. Το μοντέλο επικεντρώνεται κυρίως στην πρόσφατη ανακάλυψη των γιγαντιαίων δομών που ονομάζονται φυσαλίδες Fermi.

Οι συμβολές των άκρων των φυσαλίδων Fermi που δείχνονται παραπάνω παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά σε ακτίνες Χ (μπλε) από την ROSAT, η οποία λειτούργησε στη δεκαετία του 1990. Οι ακτίνες γάμμα που χαρτογραφήθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Fermi Gamma-ray (ματζέντα) εκτείνεται πολύ μακρύτερα από το επίπεδο του γαλαξία.

Δραματική μείωση των μεταναστών στις ΗΠΑ- Πετυχαίνει η "συνταγή" Τραμπ

Βελτιωμένη η κατάσταση στα αμερικανικά σύνορα 

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα του Μεξικού και των ΗΠΑ κατέγραψε σημαντική πτώση φέτος σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται σήμερα την Αριζόνα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, για να συναντηθεί με συνοριοφύλακες.
Όπως επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, 126.472 άνθρωποι εμποδίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές να διασχίσουν τα νότια σύνορα της χώρας, το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Ιουλίου, ήτοι καταγράφηκε πτώση κατά 46% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η Βρετανία ζήτησε από πολίτες άλλων κρατών να φύγουν από την χώρα. Ελαβαν και Ελληνες επιστολη.Ενας μηνας διορια.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας διαβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα μετά την αποστολή περίπου 100 τέτοιων επιστολών σε υπηκόους άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, με τις οποίες ενημερώνονταν ότι οφείλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα βάσει του νόμου περί μετανάστευσης.

Πανικός με διατροφικό σκάνδαλο! Κίνδυνος για μόλυνση χιλιάδων Βρετανών από ηπατίτιδα Ε

Κινδυνεύουν όσοι κατανάλωσαν λουκάνικα και συσκευασμένες φέτες ζαμπόν από συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ - Την έρευνα διενήργησε ο οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας - Ο ιός της ηπατίτιδας Ε μπορεί να προκαλέσει κίρρωση του ήπατος και νευρολογικές βλάβες
Χιλιάδες Βρετανοί ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Ε, επειδή κατανάλωσαν προϊόντα χοιρινού κρέατος (λουκάνικα και συσκευασμένες φέτες ζαμπόν) από μια συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ : 22 Αυγούστου 1931. «Δημοκρατικοί» Μπράβοι, του Βενιζελικού Παρακράτους πυροβόλησαν για να σκοτώσουν τον Βασίλη Αυλωνίτη.

Στο θέατρο Περοκέ που έπαιζε την επιθεωρησιακή οπερέτα «ΚΑΤΕΡΓΑΡΑ» των Κίμωνα Καπετανάκη και Μίμη Κατριβάνου. που οι εφημερίδες του Βενιζέλου την αποκαλούσαν «κίτρινο θέατρο».  


Το Βενιζελικό καθεστώς ανέσυρε μια  αστυνομική διάταξη του 1895 περί ελέγχου του περιεχομένου των θεατρικών έργων και τα Αστυνομικά Τμήματα άρχισαν να στέλνουν έγγραφα στα θέατρα της περιοχής τους που έπαιζαν επιθεωρήσεις, ζητώντας να αφαιρεθούν οι σκηνές που σατίριζαν «πολιτικά εν γένει και επίσημα πρόσωπα». 

Βρήκαν σε παραλία στη Γάζα μπουκάλι με γράμμα από τη Ρόδο!

Το μπουκάλι ταξίδεψε στη Μεσόγειο για περίπου 800 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, όπου ρίχθηκε στο νερό από ένα ζευγάρι Βρετανών οι οποίοι έκαναν διακοπές στο ελληνικό νησί
Για τον Παλαιστίνιο ψαρά Τζιχάντ αλ-Σολτάν, η ψαριά του επιφύλασσε μια έκπληξη – ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι που βρέθηκε στα δίχτυα του κοντά σε μια παραλία της Γάζας.
Το μπουκάλι ταξίδεψε στη Μεσόγειο για περίπου 800 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, όπου ρίχθηκε στο νερό από ένα ζευγάρι Βρετανών οι οποίοι έκαναν διακοπές στο ελληνικό νησί τον Ιούλιο.

Άγνωστη τεράστια «δύναμη» εκλύεται από τον υπεργίγαντα Αντάρη

Σε μια πρόσφατη παρατήρηση του γιγαντιαίου κόκκινου άστρου – του μεγαλύτερου στον αστερισμό του Σκορπιού – οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ο Αντάρης εκλύει τεράστιες ποσότητες ύλης καθώς πλησιάζει στο τέλος της ζωής του. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκε ότι υπάρχει μια ισχυρή και άγνωστη δύναμη, που οι αστρονόμοι δεν είχαν δει μέχρι τώρα.
Μια μέρα, αργά ή γρήγορα, ο Ήλιος μας θα διασταλεί σε τέτοιο βαθμό που θα καταπιεί τη Γη και τους άλλους πλανήτες του εσωτερικού ηλιακού συστήματος. Για τους επιστήμονες, αυτή η αναπόφευκτη μοίρα συνεπάγεται με την πρόκληση να κοιτάξουμε πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα για να αποκρυπτογραφήσουμε και να κατανοήσουμε τους εξελικτικούς μηχανισμούς παρόμοιων αστεριών.