Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Μυστική άσκηση ελληνικών και ισραηλινών ΑΗ-64Α/D Apache υπό την σκιά των τουρκικών απειλών (φωτό)




Με άκρα μυστικότητα εκτελέστηκε επιχείρηση-άσκηση από ελληνικά και ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α/Ε Apache στη Θεσσαλία τόσο με ημερήσιες όσο και με νυκτερινές αποστολές, υπό τον φόντο των τουρκικών απειλών και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων για "κατοχή από τους Ελληνες τουρκκών νησιών στα Δωδεκάνησα", αλλά και της έκδοσης τουρκικής NAVTEX για πόντιση υποβρύχιου καλωδίου εντός των περιοχών της ελληνικής υφαλοκπρηπίδας στην περιοχή της Ρόδου, οπου την Παρασκευή συνελήφθη Γαλλίδα τουρκικής υποηκοότητας να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκατατάσεις.

Εφέδρα. Φίλος ή εχθρός;


Γνωστή και σαν Ma Huang, η Εφέδρα (Ephedra sinica) είναι μέλος της βοτανικής οικογένειας των Εφεδροειδών. Το φυτό είναι ένας θάμνος που φυτρώνει στις έρημες περιοχές τις Κίνας και της Ανατολικής Ασίας. Χρησιμοποιείται σαν βοτανικό φυτό στην Κίνα εδώ και 4000 χρόνια για να θεραπεύσει συμπτώματα άσθματος και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Παραλλαγές του φυτού φυτρώνουν επίσης στην Ευρώπη, την Ινδία, την Αυστραλία και το Αφγανιστάν. Η αμερικανική εφέδρα (Ephedra nevadensis) είναι ενδημική στις νοτιοδυτικές Η.Π.Α. 

Δατούρα. Η βασίλισσα της σκοτεινής πλευράς.



Η Δατούρα (Datura) γνωστή και σαν διαβολόχορτο είναι ένα πολύ διαδεδομένο φυτό. Είναι ένας απλωτός, ποώδης θάμνος, με αρωματικά άνθη σε σχήμα τρομπέτας που στέκονται όρθια, και με αγκαθωτούς καρπούς. Τα κοτσάνια είναι αγκαθωτά και σχετικά λεπτά συγκρινόμενα με το υπόλοιπο φυτό. Τα φύλλα είναι πλατιά χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά βασικά ωοειδή και μερικές φορές με πολλές γωνίες. Μερικές δατούρες είναι μονοετείς και μερικές πολυετείς. 

Μείωση ΕΝΦΙΑ εως 40%. Ποιοι το δικαιούνται


Η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε αναδιανομή βαρών στον ΕΝΦΙΑ από τη φετινή χρονιά.Θα επιβαρυνθούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες ακίνητης αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει «πέσει» ο ΕΝΦΙΑ, με την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές να έχουν συμφωνήσει πως τα επόμενα δυο χρόνια δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στο στόχο των εσόδων από το φόρο στα ακίνητα,ο οποίος θα παραμείνει στα 2,65 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει το περιθώριο της αναπροσαρμογής των βαρών με την προϋπόθεση να μην επηρεαστεί το εισπρακτικό αποτέλεσμα. Έτσι, εξετάζεται η δυνατότητα να έρθουν αλλαγές που θα φέρουν μειώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας και αυξήσεις στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.