Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ : ΕΚΤΑΚΤΟ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΟΣΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ



Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ δεν θα πληρωθεί αύριο η δόση στο Δ.Ν.Τ
Δεν έχει δοθεί εντολή πληρωμής από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  προς το Δ.Ν.Τ . Επιπρόσθετα  κανένας εκ μερους της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν έχει ζητήσει απο το Δ.Ν.Τ να παραταθεί η ημερομηνία πληρωμής της ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΔΟΣΗΣ. Το μονο που γνωρίζουμε είναι ότι το ποσό της δόσης ειναι δεσμευμένο σε ειδικο λογαριασμό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Συνοψίζοντας τα λεφτά υπάρχουν αλλά είναι απόφαση της Κυβέρνησης να μην πληρωθεί το Δ.Ν.Τ

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ







Ο Μάρκος Μπότσαρης, ήταν ένας από πιο φωτισμένους και ανδρείους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Γνώρισε μεγάλες περιπέτειες στη σύντομη ζωή του, αλλά και τρομερές περιπέτειες μετά θάνατον. Γεννημένος στο Σούλι, έζησε από μικρό παιδί τις φοβερές διώξεις της οικογένειάς του. Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και πήρε μέρος στον ξεσηκωμό του Γένους. Πήρε μέρος σε διάφορες μάχες, όπου επιβεβαιώθηκαν τα αναμφισβήτητα στρατιωτικά του προσόντα. Γρήγορα όμως τον συνάντησε ο θάνατος. Τη νύχτα της 8ης προς την 9η Αυγούστου 1823, ο Μπότσαρης επιτέθηκε με τους 350 Σουλιώτες του κατά των δυνάμεων των Τούρκων στο Κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου, πετυχαίνοντας τον στρατηγικό αιφνιδιασμό του. Όμως, μέσα στη νύχτα ο Μάρκος Μπότσαρης τραυματίσθηκε αρχικά στην κοιλιά. Δεν σταμάτησε όμως να διευθύνει τους άνδρες του στη μάχη και οι Σουλιώτες του αιχμαλώτισαν τον Τούρκο πασά. Τότε ένας από τους Τούρκους στρατιώτες πυροβόλησε τον Μπότσαρη και τον τραυμάτισε θανάσιμα στο μάτι.

Σπάνιες φωτογραφίες,ο χώρος πριν το Παναθηναϊκό στάδιο


Εδώ ο αρχαίοι Έλληνες γιόρταζαν τα Παναθήναια, οι Ρωμαίοι έκαναν θηριομαχίες και οι σύγχρονοι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Φωτογραφία  από το εργοτάξιο πριν από την ανακατασκευή του.. φωτ German archaiological institute..
 Το λευκό μάρμαρο μόλις έχει φθάσει σε μεγάλους όγκους από τα λατομεία της Πεντέλης και περιμένει τους εργάτες να πιάσουν δουλειά. Το χωμάτινο εργοτάξιο της φωτογραφίας σε λίγο δεν θα υπάρχει και στη θέση θα έχει οικοδομηθεί ένα λαμπρό μνημείο.Το «Καλλιμάρμαρο».