Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τι φταίει και έχει γεμίσει φίδια η Λάρισα;

Τα φίδια αυξήθηκαν, λόγω της αλλαγής του καιρού, υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος - Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, ακόμη και στο κέντρο της πόλης το φαινόμενο είναι έντονο, με τους κατοίκους να έχουν θορυβηθεί

Τι φταίει και έχει γεμίσει φίδια η Λάρισα; Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, ακόμη και στο κέντρο της πόλης το φαινόμενο είναι έντονο, με τους κατοίκους να έχουν θορυβηθεί.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γιώργος Ζαούτσος υποστηρίζει Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα. Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει φέτος. Οργανωμένοι και ανοργάνωτοι χώροι που

Η Βαράγγια φρουρά του Βυζαντίου - H πιο επιτυχημένη επίλεκτη ομάδα που υπήρξε ποτέ

Βαράγγια Φρουρά
Η πιο διάσημη μισθοφορική δύναμη ήταν οι θρυλικοί Βάραγγοι. Η μονάδα αυτή ξεκίνησε από τους 6.000 Ρως που ο πρίγκιπας του Κιέβου Βλαδίμηρος Α’ έστειλε στον Βασίλειο Β’ στα 988.
Οι τρομερές μαχητικές ικανότητες αυτών των πελεκυφόρων, βάρβαρων Βορείων, τυφλά πιστών στον αυτοκράτορα (εφόσον τους αντάμειβε με αρκετό χρυσάφι), τους καθιέρωσε σαν ένα επίλεκτο σώμα, που σύντομα αναδείχθηκε στην προσωπική σωματοφυλακή του αυτοκράτορα.

24 Ιουνίου 1914: Ο Στρατός της Αυτονόμου Ηπείρου απελευθερώνει την Κορυτσά

Τα Αυτονομιακά τμήματα αφού πλησίασαν κατά τη νύκτα προς τις 23 Ιουνίου 1914 τις εχθρικές θέσεις, τη χαραυγή μετά από ορμητική έφοδο ανέτρεψαν τους Αλβανούς από τις οργανωμένες θέσεις τους στα Υψώματα Καζάνι.
 Στη συνέχεια μετά την κατάληψη των αντικειμενικών σκοπών και τη σύντομη ανασυγκρότηση των τμημάτων, οι φάλαγγες συνέχισαν τις επιθετικές τους ενέργειες σύμφωνα με την προσωπική εκτίμηση της καταστάσεως από τους διοικητές τους και μέσα στο ευρύ περιθώριο πρωτοβουλίας που τους έδινε η διαταγή επιθέσεως του Αρχηγού Γεώργιου Τσόντου – Βάρδα. Ενώ τα σώματα του Παύλου Γύπαρη και Παναγιώτη Γερογιάννη με διαταγή του Τσόντου – Βάρδα κατευθύνθηκαν προς τα χωριά της Κολώνιας Στίκα και Μπούτκα για να συναντήσουν τα τμήματα της Κολώνιας του Λοχαγού Νικόλαου Τσίπουρα, οι φάλαγγες του Γεώργιου Κονδύλη και Επαμεινώνδα Γραβάνη στράφηκαν προς τα βόρεια υψώματα του χωριού Νικολίτσα που κατέχονταν από εχθρικές δυνάμεις.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι καύσωνες…ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΜΠΟΥ

Θερμόμετρα, δείκτες δυσφορίας και το πνεύμα της εποχής

Καλό χειμώνα σε όλους!
Σας φαίνεται άκαιρη η ευχή; Κι όμως η λαϊκή σοφία άλλα πρεσβεύει –όπως λέει και η πασίγνωστη παροιμία «από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα». Τι θέλει να πει ο θυμόσοφος; Μα ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δυο εποχές και όχι τέσσερις. Άλλωστε αυτή δεν είναι η κοινή, πανθομολογούμενη παραδοχή;
«Κάποτε η άνοιξη, το καλοκαίρι, οι εποχές κυλούσαν κανονικά χωρίς παραξενιές, χωρίς μυστήρια… Τώρα, λένε πολλοί, ‘κάτι έχει γίνει’. Και οι επιστήμονες, διστακτικότεροι απ’ όλους, αρχίζουν να το παραδέχονται. ‘Ναι, κάτι έχει γίνει’. Πάντα υπήρχαν μερικοί που έλεγαν πως άλλαξε το κλίμα, πως ‘άλλοτε δεν ήταν έτσι’, πως χάθηκαν οι εποχές και άλλα παρόμοια. Φέτος όμως άρχισαν να αμφιβάλλουν και οι πιο δύσπιστοι».