Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΚΟΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣ: ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ?

ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Η Κορώνεια είναι η σημαντικότερη πόλη της αρχαιότητας πάνω στην Όθρη. Μνημονεύεται σε μια δελφική επιγραφή. Αναφέρεται από το Στράβωνα, τον Πτολεμαίο και το Στέφανο Βυζάντιο.

Κατά το  Στράβωνα η Κορώνεια δυο φορές απαριθμείται μεταξύ Ναρθακίου και Μελιταίας, και μια φορά αναφέρεται ο Ερινεός σαν μια γειτονική της περιοχή.

Ο F. Stahlin αναφέρει ότι με την Κορώνεια σχετίζονται τα ερείπια κοντά στους Κοκκωτούς και Κωφούς.

Μεταξύ Ναρθακίου (Λιμογαρδίου) και Μελιταίας βρίσκεται το Παλιόκαστρο του Σάββα, πάνω στον ψηλότερο δεσπόζοντα λόφο της περιοχής με ανοιχτό ένα γύρο τον ορίζοντα και θέα από το οροπέδιο του Δομοκού ως τα υψώματα της Λαμίας. Μακριά στο βορά διακρίνονται και οι κορυφές του Ολύμπου.

Αποδείξεις ότι ο Homo sapiens μοιραζόταν τον κόσμο και με «άλλο είδος»

Φως» στην ύπαρξη αλλά και στη δραστηριότητα που είχε αναπτύξει ο Homo naledi στην αφρικανική ήπειρο ρίχνουν τα νέα απολιθώματα που ήταν κρυμμένα σε έναν υπόγειο θάλαμο στη Νότια Αφρική.

Ο Homo naledi είναι ένας άγνωστος μέχρι πρότινος συγγενής του ανθρώπου, που είχε ύψος μόλις ενάμιση μέτρο και το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 45 κιλά, ενώ ο εγκέφαλός του είχε το μέγεθος ενός πορτοκαλιού και οι επιστήμονες ευελπιστούν να μάθουν περισσότερα πράγματα για αυτόν μελετώντας τα νέα απολιθώματα που βρήκαν.
Σε μια πρώτη «ανάγνωση», ο homo naledi ζούσε πριν από 236.000 έως 335.000 χρόνια, πιθανώς παράλληλα με τον «έμφρονα» άνθρωπο (Homo sapiens), τα αρχαιότερα απολιθώματα του οποίου χρονολογούνται στην Αφρική πριν από 200.000 χρόνια.

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΠΟ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ



ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ ΕΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΕ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ, ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.
ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΑΛΕΙΦΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΙΣΣΑ (ΡΕΤΣΙΝΗ) ΚΑΙ ΑΦΟΙ ΕΒΑΖΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ, ΤΑ ΑΦΗΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Εννέα (9)

Ο αριθμός ΕΝ ΝΕ Α είναι ο κώδικας της Ελληνικής Αλφαβήτου.


ΕΝ-ΝΕ-Α=ΠΑΙΔΕΙΑ=ΕΛΙΞς=111

ΑΛΦΑ=532=>1/ΜΟΝΑΣ=361=>1/ΕΝ=55=>1…111

Oι λέξεις, που είναι έλξεις γραμμάτων, περιελίσσουν τας έλικας του νου και τον καθιστούν εξαιρετικώς εύστροφον, προκειμένου να αν-ελιχ-θή εις το όρος Ελικών των 9 Μουσών με Μουσαγέτην τον ετεροθαλή αδελφόν των, τον Απόλλωνα.


Oι λέξεις: Π-ΛΕΞΙΣ, ΛΕΞΙΣ, ΕΛΞΙΣ, ΕΛΙΞΣ..(ΕΛΙΞς), ΕΛΙΚΩΝ είναι το απτόν παράδειγμα της ικανότητος του Ελληνικού Λόγου να ελίσση τας έλικας του νου. Καθιστά τον Έλληνα ιδιαιτέρως όχι μόνον εύστροφον, αλλά και ερευνητικόν ως προς την φυσικήν και νοητήν πραγματικότητα.

Η ΠΛΕΞΙΣ (Π+ΛΕΞΙΣ)…..[όπου Π….. Π (ΥΛΗ)]……γίνεται ΛΕΞΙΣ/ΕΛΞΙΣ/ΕΛΙΞΣ-(ΕΛΙΞς)…ΕΛΙΚΩΝ. Η κάθε ΛΕΞΙΣ….οδεύει…..προς το άπειρον ΟΟ ….ήτοι : ΛΕΞΙΣ=305=>3+0+5=8…οο….άπειρον.