Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

"Ο Βαρώτσoς δεν πέφτει έξω"





Ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος και η επιστημονική του ομάδα, δημοσιοποίησαν στις 16 Ιανουαρίου 2015 στο Πανεπιστήμιο Cornell τα αποτελέσματα της τεκμηριωμένης εργασίας τους, βάσει των προσεισμικών σημάτων του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, που καταγράφηκαν στον σταθμό της Κερατέας.

Τα σήματα του σταθμού ΒΑΝ αφορούν την Κεντρική Ελλάδα.

Με αφετηρία τη συγκεκριμένη ανωμαλία του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, η επιστημονική ομάδα ΒΑΝ παρακολουθεί τη σεισμικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς ο κ. Βαρώτσος κοινοποιεί τη μελέτη σε μία αξιόπιστη βάση δεδομένων (του Cornell Univercity) για αναμενόμενα σεισμικά γεγονότα άνω των 6 Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών ης κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης

 

 

Αισθητός σε όλη την Κρήτη έγινε ο σεισμός που έγινε νωρίς το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 45 χλμ νότια νοτιοανατολικά του Τυμπακίου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών ης κλίμακας Ρίχτερ -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- σημειώθηκε στις 06:49 το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης και έγινε αισθητή στην περιοχή της Μεσαράς και στα νότια παράλια του νησιού.