Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη: Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε την Γενοκτονία των Ποντίων!

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ
Στα «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!
Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα «Παραπολιτικά». Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ού ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο Β΄ να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει τη διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.
Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθηση, με τη Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.

Τα αποτελέσματα των Μνημονίων: Εκθέσεις-ηλεκτροσόκ των ελληνικών Επιτελείων για το χάσμα ισχύος στον Εβρο υπέρ της Τουρκίας

Στον απόηχο της αποκάλυψης της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για το σχέδιο "Νότιο Βέλος" που είχαν συντάξει οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία και προέβλεπε επίθεση στο νότιο Εβρο, ιδιαίτερα ανησυχιτικές είναι αναφορές που λαμβάνουν τα Επιτελεία αναφορικά  με την συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή.
 
Η οικονομική καταστροφή έχει "παγώσει" όλα τα προγράμματα εκσυγχρονισμού και νέων προμηεθιών του Στρατού και το χειρότερο είναι ότι δεν προβλέπεται ένταξη νέου υλικού ούτε καν σε πέντε χρόνια. Αυτό που κάποτε φάνταζε αδύνατο, η διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής τοποθεσίας στον Εβρο, τώρα δεν είναι και τόσο...
 

Το δάσος με τους γιγάντιους ευκάλυπτους!

Μπορεί οι περισσότεροι ευκάλυπτοι να μην είναι τόσο μεγάλοι σε μέγεθος, ωστόσο στην Αυστραλία θα εκπλαγείτε με το πόσο ψηλά μπορούν να
αναπτυχθούν αυτά τα δέντρα. Ο ευκάλυπτος δεν είναι ένα ενιαίο είδος. Στην πραγματικότητα είναι γένος με περισσότερα από επτακόσια είδη, σχεδόν όλα ιθαγενή στην Αυστραλία. Το ψηλότερο είναι το eucalyptus regnans, που αναπτύσσεται πάνω από 85 μέτρα, ενώ το ψηλότερο όλων που έχει καταγραφεί φτάνει τα 99,6 μέτρα.

Θάσος : Γκιόλα, η διάφανη λίμνη της Ελλάδας που τη χωρίζει ένας βράχος από τη θάλασσα

Από ψηλά μοιάζει με σμαράγδι ακουμπισμένο στους βράχους. Από κοντά σαν μια καταπράσινη πισίνα που τη χωρίζουν από τη θάλασσα μερικά εκατοστά βράχου. 



Ο λόγος για μια από τις διάφανες λίμνες του κόσμου, τη Γκιόλα στη Θάσο, την οποία κάθε λίγο και λιγάκι εξυμνούν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Και όχι άδικα. 

Η περίφημη μάχη της Καλογρέζας...

Ένας 32άχρονος Αντρας από τη Σαντορίνη.Ο Πρέκας ήταν ένας μικροπαραβάτης,και σεσημασμένος για κλοπές.Συνελήφθη πολλες φορες απο την Αστυνομία οι οποίοι συμφωνα με καταγγελίες αντιεξουσιαστικών κύκλων του έδειξαν την γνωστή 'κατανόηση'Αυτό ειχε σαν αποτελεσμα να ...γνωρίστεί με το χώρο των αναρχικών και να αποκτήσει αντιδραστική και αντιεξουσιαστική συμπεριφορά.

Αεροπορικές τραγωδίες στην Ελλάδα

- Kερατέα Στις 8 Δεκεμβρίου 1969 ένα Douglas DC-6 της Oλυμπιακής Aεροπλοΐας συνετρίβη κοντά στην περιοχή της Kερατέας. Eχασαν τη ζωή τους 85 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.

- Bούλα Στις 21 Oκτωβρίου 1972 ένα αεροσκάφος NAMC YS-11A της Oλυμπιακής Aεροπλοΐας έπεσε στη θάλασσα, κοντά στις ακτές της Bούλας. Σκοτώθηκαν 36 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος, ενώ 16 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, αφού κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή.

- Iόνιο Πέλαγος Στις 8 Σεπτεμβρίου 1974 ένα Mπόινγκ 707 της TWA παρουσίαζε πρόβλημα στη μία μηχανή την ώρα που πετούσε πάνω από το Iόνιο. Tο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα όπου και συνετρίβη και όπως απεδείχθη στη συνέχεια είχε εκραγεί βόμβα στο τμήμα των αποσκευών. Σκοτώθηκαν 79 επιβάτες και τα εννέα μέλη του πληρώματος.

Η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα

Κατά τις πρώτες μετεμφυλιακές δεκαετίες, τα εγκλήματα «δια λόγους τιμής» ήταν μία από τις συχνότερα εμφανιζόμενες κατηγορίες εγκλημάτων στον ελλαδικό χώρο και εκατοντάδες τέτοια περιστατικά καταγράφηκαν στα ποινικά χρονικά. Εντούτοις, το έγκλημα που διέπραξαν η Σταυρούλα Γκουβούση και ο γιος της στις 5 Ιανουαρίου 1959 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, αν και «τυπικό» παράδειγμα του φαινομένου αυτού, κατέχει μια εντελώς ξεχωριστή θέση στην εγχώρια εγκληματολογική ιστορία: η δράστις ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα για ποινικό αδίκημα…


Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 1959, ημέρα των Φώτων, η 62χρονη Σταυρούλα Γκουβούση πήγε, όπως συνήθιζε, στην εκκλησία της γειτονιάς της στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Άναψε δύο κεριά, προσευχήθηκε για λίγο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της. Λίγα λεπτά μετά, οι γείτονές της την άκουσαν να φωνάζει σπαρακτικά και να καλεί σε βοήθεια και έσπευσαν στην αυλή του σπιτιού της για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Εκεί, η Γκουβούση τούς είπε πως είχε βρει την στέρνα ξεσκέπαστη και κοντά στο στόμιό της αφημένα ρούχα -μια ζακέτα και μια ρόμπα-, παπούτσια και ένα χαρτί που περιείχε χάπια ναυτίας. Εξήγησε πως τα ρούχα ανήκαν στη νύφη της, γυναίκα του 22χρονου γιου της Δημήτρη (ή Μήτρου), την Μεταξία, ενώ τους έδειξε κι ένα χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε στο ίδιο σημείο και ανέφερε: «Φτωχτόνησε η Μεταξία Γεωργίου Αδρία, γιατί δεν της έδινε τα λεφτά που της χρωστούσε η Θάλεια, η κυρά της. Τον Μήτρο, τον άνδρα της, να μην τον πειράξετε, γιατί δεν έχει κάνει τίποτα».


Τα 5 πιο παράξενα έθιμα της Ελλάδας

 
 
1. Τσιμπούσι πάνω στα μνήματα...
Συνήθως τα γλέντια τα έχουμε συνηθίσει με ανθρώπους ζωντανούς, χορούς, φαγοπότια και πολύ μουσική. Στο Ηράκλειο της Κρήτης όμως οι απίστευτοι σε όλα τους Κρητικοί έχουν βαλθεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ξέρουμε... Έτσι από την Μεγάλη Παρασκευή ξεκινάνε τις προετοιμασίες για να δειπνήσουν την Δευτέρα του Πάσχα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή!!! Ναι καλά διαβάζετε. Την Δευτέρα του Πάσχα με φαί και κρασί, ενώ έχει προηγηθεί καθαρισμός και καλλωπισμός του χώρου, συγγενείς και φίλοι των αποβιώσαντων, πηγαίνουνε στο κοιμητήριο της περιοχής και γευματίζουν με παραδοσιακά γλυκά και φαγητά ανταλλάσοντας ευχές. Με αυτό τον τρόπο όπως λένε οι συγγενείς τιμούν την μνήμη τους, τους μακαρίζουνε και κυρίως διαδίδουν το αναστάσιμο μήνυμα των ημερών...

Τα μυστήρια σπήλαια της Ελλάδος...

 
Το σπήλαιο της Πεντέλης:

Το σπήλαιο της Πεντέλης είναι ίσως το γνωστότερο από τα σπήλαια της Ελλάδας στα οποία λαμβάνουν χώρα παράξενα φαινόμενα λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Αθηνών. Το σπήλαιο ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα, από τότε που οι αρχαίοι Αθηναίοι έψαχναν το όρος της Πεντέλης για το παγκοσμίου φήμης πεντελικό μάρμαρο.

Το συγκεκριμένο σπήλαιο αποτέλεσε κατά την αρχαιότητα ιερό του Πανός και των νυμφών. Αυτό συνεπάγεται πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως στην περιοχή εμφανιζόταν ο τραγόμορφος θεός και οι ακόλουθοί του, καθώς και οι νύμφες.