Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ . ΡΩΣΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ .Απέπλευσε το σύνολο του ουκρανικού Στόλου από τις βάσεις του

Το σύνολο των σκαφών επιφανείας του ουκρανικού Ναυτικού (14 σκάφη εκ των οποίων μια φρεγάτα, ένα πλοίο αποβάσεων και 12 μικρότερες μονάδες, απέπλευσαν από τις βάσεις τους στην Ουκρανία.

Δέκα διαβόητες μάγισσες

Το κυνήγι μαγισσών που σάρωσε την βόρεια Ευρώπη τον 16ο και 17ο αιώνα ήταν αποτέλεσμα ενός μείγματος από προκαταλήψεις και φανατικού θρησκευτισμού σε συνδυασμό με πολιτικά κίνητρα και παράνοια. Αγρότες και ευγενείς έψαχναν για υπερφυσικές αιτίες στις καταιγίδες και τις ασθένειες, αλλά έβλεπαν τις δίκες και ως μέσο για να κερδίσουν αξιώματα, πλούτο ή να εξαλείψουν τους αντιπάλους τους.

Η λίστα όλων των θανάτων στην Ιλιάδα

Η Ιλιάδα, έπος του ελληνικού ποιητή Όμηρου του 8ου αιώνα μ.Χ., σχετικά με τις τελευταίες εβδομάδες του Τρωικού Πολέμου, είναι γεμάτη θανάτους. Εκατοντάδες θύματα της μάχης περιγράφονται στην Ιλιάδα, 188 Τρώες, και 52 Έλληνες. Τα τραύματα τους και η μόνη περιγραφόμενη χειρουργική επέμβαση πεδίου συνίσταται στην επιδέσμευση και τη δέσμευση ενός σφιγκτήρα γύρω από ένα τραυματισμένο άκρο για να το στηρίξει, πλύση με ζεστό νερό, και εξωτερικά φυτικά παυσίπονα.

Το παραδέχονται οι Βρετανοί! Το Μουσείο της Ακρόπολης μπορεί να φιλοξενήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - Πυρ κατά βούληση του ρωσικού Ναυτικού κατά ουκρανικών πλοίων: Ένας νεκρός - Κίεβο: «Απαντάμε με πυρά»

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν εξ εφόδου δύο ουκρανικές κανονιοφόρους και ένα ρυμουλκό το οποίο το ρωσικό Ναυτικό είχε εμβολίσει νωρίτερα σήμερα.

Η Αλεξάνδρεια ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου

H αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Αυτό υποστηρίζουν οι  Ιταλοί αρχαιοαστρονόμοι δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο

Οι εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δεν έγιναν ποτέ

Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε αναμφισβήτητα ένας πάρα πολύ φιλόδοξος ηγέτης. Το μυαλό του δεν έπαψε ποτέ να επεξεργάζεται σχέδια για εξερευνήσεις και κατακτήσεις νέων εδαφών. Όταν το 323 π.Χ πέθανε σε ηλικία 33 ετών, βρισκόταν στην Βαβυλώνα, όπου αναπαυόταν μετά την επιστροφή του από την εκστρατεία στην Ινδία. 
Αυτή η περίοδος ανάπαυλας όμως ήταν εντελώς προσωρινή. Ο Μακεδόνας βασιλιάς δεν σκόπευε σε καμία περίπτωση να αποσυρθεί από τις μάχες και να κυβερνήσει την αυτοκρατορία του ειρηνικά. Ποιες καινούργιες πολεμικές επιχειρήσεις είχε άραγε στο νου του λίγο πριν πεθάνει;

Υπάρχει ο τάφος του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τάφος του Λεωνίδα δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Κάποιος το μακρινό 1896 υποστήριξε το αντίθετο.
Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εφημερίς στο 3ο φύλλο στις 26/05/1896.
– Κάποιος γέρων εκ Λεβαδείας ελθών επί τούτω εις Αθήνας ανήγγειλεν εις τον γεωπόνον κ. Καλογερόπουλον ότι ανεκάλυψε τον τάφον του μεγάλου Λεωνίδα, εν Θερμοπύλαις.

«Το χέρι του Θεού» που ανήκει σε τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους στην Ιορδανία

Στην πόλη του Αμμάν, βρίσκεται ο Ναός του Ηρακλέους, ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 162 και 166 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής κατοχής, επίΑυτοκράτορος Μάρκου Αυρηλίου και ήταν αναμφισβήτητα ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο για την εποχή του.

Επιτυχής η εξουδετέρωση βόμβας στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας [ΦΩΤΟ]

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, η Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ), πραγματοποίησε επιχείρηση εξουδετέρωσης, με την μέθοδο της κατάκαυσης, βόμβας τύπου AMN64, 500 λιβρών, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κύβος ερρίφθη! “Λευκός καπνός” για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed

Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κύπρος κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ για την κατασκευή ενός αγωγού που θα συνδέει τα αποθέματα φυσικού αερίου του εβραϊκού κράτους με τις τρεις χώρες, σε ένα μεγάλο έργο που εκτιμάται ότι κοστίζει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel.
Μέσω του σημαντικού αυτού αγωγού θα γίνεται η προμήθεια αερίου από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη, καθώς η ήπειρος επιδιώκει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό.

Συναγερμός στην Ελευσίνα για την εξουδετέρωση βόμβας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο

Σε εξέλιξη είναι από τις 9 το πρωί η επιχείρηση για την εξουδετέρωση βόμβας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που εντοπίστηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, στην 112 Πτέρυγα Μάχης.
Τόσο στο σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα 500 λιβρών όσο και στην ευρύτερη περιοχή έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (προσπάθεια εξουδετέρωσης με τρόπο τέτοιο ώστε να αποφευχθεί η έκρηξη, καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εφόσον υπάρξουν εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής του εντός του αεροδρομίου) με σκοπό να αποφευχθούν ατυχήματα.

Περίεργο περιστατικό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ: Άγνωστοι αφαίρεσαν 105 κολόνες στην οριογραμμή

Ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις αστυνομικές, αλλά και τις στρατιωτικές αρχές της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας άγνωστοι αφαίρεσαν από τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας-ΠΓΔΜ, σε περιοχές της Φλώρινας, 105 κολόνες-πυραμίδες που οριοθετούν τα σύνορα των δυο χωρών.