Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Λυρίδες: τα ανοιξιάτικα πεφταστέρια στον νυχτερινό ουρανό



Σε λίγα εικοσιτετράωρα την εμφάνισή τους στον νυχτερινό ουρανό θα κάνουν οι Λυρίδες, στην πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων κατά το έτος που διανύουμε.
Οι πτώσεις των συγκεκριμένων διαττόντων αστέρων κορυφωθούν το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου και τα χαράματα της Πέμπτης 23 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός – εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.
Με δεδομένο πάντως ότι η επόμενη πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου, ο ουρανός τις επόμενες μέρες θα είναι αρκετά σκοτεινός και κατάλληλος για παρατήρηση.

Πάπυρος του 2ου αιώνα συμβουλεύει τους μεθυσμένους πως να αποβάλλουν το αλκοόλ από τον οργανισμό τους



Μπορεί ένα κολιέ από βότανα, περασμένο στο λαιμό ενός μεθυσμένου, να κάνει το θαύμα του; Αυτό μάλλον πίστευαν οι άνθρωποι του 2ου αιώνα μ.Χ., όπως αποκαλύπτει ένας αρχαίος πάπυρος γραμμένος στα ελληνικά, ο οποίος βρέθηκε στην Αίγυπτο.
Ο ηλικίας περίπου 1.900 ετών ιατρικός πάπυρος είχε βρεθεί, μαζί με τουλάχιστον 500.000 άλλους, στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη της Οξυρρύγχου πριν από σχεδόν έναν αιώνα. Η μετάφρασή του έγινε μόλις πρόσφατα και ο πάπυρος φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη Σάκλερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στη Βρετανία.

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ



O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς γνωστοποίησε ότι η τρομοκρατική επίθεση που απετράπη την Κυριακή (19/4/2015) είχε στόχο «τους χριστιανούς, τους καθολικούς της Γαλλίας» και επρόκειτο να διαπραχθεί εναντίον μιας εκκλησίας, «συμβόλου της Γαλλίας».
«Ήθελε να επιτεθεί εναντίον μιας εκκλησίας, επρόκειτο να επιτεθεί εναντίον ενός συμβόλου της Γαλλίας, ήθελε χωρίς καμία αμφιβολία να επιτεθεί εναντίον της ίδιας της ουσίας της Γαλλίας» προσέθεσε ο Μανουέλ Βαλς μιλώντας στο Βιλζουίφ, στα περίχωρα του Παρισιού, όπου επισκέφθηκε δύο εκκλησίες που αναφέρονταν στο σχέδιο τρομοκρατικης επίθεσης του νεαρού Αλγερινού που συνελήφθη την Κυριακή στο Παρίσι.