Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο - Αποκλείστηκε και ο Λευκός Οίκος -Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πυρά ενόπλου αργά σήμερα στο συγκρότημα του Καπιτωλίου και ο δράστης συνελήφθη, ανέφερε μια πηγή επικαλούμενη το φρουραρχείο του Καπιτωλίου.

«Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον με ανάρτηση της στο facebook, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».
Νωρίτερα, στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο εντός του κτιρίου, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς συνέβη .

Φυματίωση - Μία ύπουλη ασθένεια που ξαναεπέστρεψε στην Ελλάδα



Η φυματίωση προκαλείται από ένα μικρόβιο που λέγεται μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και σπανιότερα από άλλους τύπους μυκοβακτηριδίων.
Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε όργανο του σώματος, συνήθως όμως προσβάλλει τους πνεύμονες.
Ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης από το άτομο που είναι άρρωστο. Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης βρίσκεται σε μικροσκοπικά σταγονίδια στον αέρα, γύρω από τον ασθενή ο οποίος βήχει, φταρνίζεται ή μιλά έντονα.
Ο υγιής άνθρωπος μολύνεται όταν εισπνεύσει αυτά τα σταγονίδια και φτάσουν στους πνεύμονές του.
Εάν κάποιος μολυνθεί από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης, μπορεί να μην αρρωστήσει αμέσως.
Μπορεί όμως να συμβεί ένα από τα εξής δύο ενδεχόμενα:

Ξύπνησε ασθένεια της Βικτοριανής Αγγλίας και πλήττει την Ευρώπη


Μετά από 2.000 κρούσματα οστρακιάς τον χρόνο, η ασθένεια που έκανε θραύση της Βικτωριανή Αγγλία είχε το 2015 έξαρση, αφού έφτασε τα 17.586 κρούσματα σε Αγγλία και Ουαλία. Η ασθένεια χτύπησε το Λονδίνο, το Γιορσάιρ και το Μίνλαντς, ενώ αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι πως η οστρακια θα βρίσκεται στην κορύφωσή της τις επόμενες εβδομάδες.
Οι επιστήμονες ακόμα δεν μπορούν να κατανοήσουν τον λόγο που επέστρεψε δραστικά μία ασθένεια που εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα.