Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μπουτάρης: Οι δράσεις του Σόρος βοηθούν τις κοινωνίες ( ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΣΟΦΤΙΑΧΤΗ)

 

Αναφορά στη δραστηριότητα του Open Society Foundations και το δημόσιο διάλογο που ο ιδρυτής και χρηματοδότης του Τζορτζ Σόρος έχει προκαλέσει, έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της ομιλίας του, στα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Αλληλεγγύης του Solidarity Now στην Ελλάδα, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Το Solidarity Now είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που δημιουργήθηκε από το Open Society Foundations με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων ευπαθών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

ΑΡΧΕΣ 20ου ΑΙΩΝΑ-Η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Σε μία περίοδο μετάβασης από την τουρκοκρατία στην ελεύθερη Ελλάδα, η Παραμυθιά συνεχίζοντας το επιχειρηματικό παρελθόν που δημιούργησε τους προηγούμενους 3 αιώνες, απέκτησε την δική της εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, που κάλυπτε τις ανάγκες τις πόλης, όταν άλλες περιοχές ήταν στο σκοτάδι ακόμα και για δεκάδες χρόνια μετά.

Ο λόγος για την ηλεκτροφωτιστική εταιρεία Κολσουζιάν & Ριζιάν. Οι ανάγκες της εποχής για ηλεκτροδότηση και η επιχειρηματικότητα των Αρμένιων, όπως συνηθιζόταν να αποκαλούν τους Λεωνίδα Κολσουζιάν και Συμεών Ριζιάν, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας εταιρείας πρότυπο για την εποχή, που σκοπό είχε την παροχή ρεύματος στους συνδρομητές πελάτες της. Στην φωτογραφία βλέπετε μηνιαία απόδειξη πληρωμής για τον μήνα Νοέμβριο του 1932, συνολικής αξίας 99 δραχμών. Η απόδειξη είναι από το προσωπικό αρχείο της Κατερίνας Πλαπούρη, η οποία και την δώρισε στο ιστορικό αρχείο Παραμυθιάς.