Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο λόγος που τα αεροπλάνα βάφονται άσπρα

Και όμως! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα αεροσκάφη βάφονται σε άσπρο χρώμα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα αεροπλάνα είναι βαμμένα άσπρα; Το φυσικό χρώμα των αεροπλάνων δεν είναι αυτό και μάλιστα πολλές αεροπορικές εταιρείες ξοδεύουν πάνω από 65 γαλόνια βαφής για κάθε αεροπλάνο.
Ειδικός εξηγεί: "Ο λόγος που τα αεροπλάνα βάφονται άσπρα ή τουλάχιστον σε ανοιχτά χρώματα είναι για να αντανακλάται η ακτινοβολία του ήλιου και να επιστρέφει και πάλι πίσω. Γίνεται δηλαδή στην πραγματικότητα για περιβαλλοντικούς λόγους. Είναι σαν να βάζεις μια άσπρη αντί μαύρη μπλούζα μια μέρα που θα πας για μπάνιο, λειτουργεί σαν αντιηλιακό!".

Στο στόχαστρο της Αγκυρας οι ελληνοκυπριακές περιουσίες


Η τουρκική πλευρά δρομολογεί σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ελληνοκυπριακή ακίνητη περιουσία στα Κατεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκοκυπριακό Τύπο, μέχρι σήμερα η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας εξέτασε 6330 αιτήσεις ελληνοκυπρίων πολιτών. Από αυτές τις υποθέσεις «έκλεισαν» μόλις οι 1020.
Στο 98% αυτών των υποθέσεων η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε αποζημιώσεις στους Ελληνοκυπρίους ιδιοκτήτες και οι περιουσίες πέρασαν στον έλεγχο της τουρκοκυπριακής πλευράς. Η τουρκοκυπριακή πλευρά μοιράζεται την πληροφορία ότι μετά το 2013 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στον αριθμό των προσφυγών προς την επιτροπή.

Για πρώτη φορά «τεστάρισμα» της πλανητικής άμυνας από την NASA για επικείμενο αστεροειδή

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά έναν πραγματικό -και όχι προσομοιωμένο σε υπολογιστή- διαστημικό βράχο για να δοκιμάσει το βαθμό επάρκειας και ετοιμότητας του διεθνούς δικτύου παρατηρητηρίων, πανεπιστημίων και επιστημόνων, που έχουν επιφορτισθεί με την άμυνα του πλανήτη από την επικείμενη προσέγγιση κάποιου επικίνδυνου ουράνιου σώματος, που μπορεί να πέσει πάνω στη Γη.
Το τεστ θα γίνει με τον επερχόμενο μικρό αστεροειδή «2012 TC4», ο οποίος θα πλησιάσει πολύ τον πλανήτη μας στις 12 Οκτωβρίου φέτος. Αν και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη, είναι μια ευκαιρία να ελεγχθούν τα έως τώρα συστήματα προειδοποίησης, τα σχέδια εκκένωσης περιοχών και διάσωσης, καθώς και τα πιθανά σενάρια έγκαιρης αποτροπής του πλήγματος.

Αλβανός Φασίστας: Η εγκληματική Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

«Ο επικεφαλής του (φασιστικού)  Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, Ταχίρ Βελίου, αντέδρασε στα σοβινιστικά ψέματα του προέδρου της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος σε μια ομιλία στο συνέδριο του αποκαλούμενου Παγκόσμιου Συμβουλίου των Ηπειρωτών της Διασποράς, παρενέβη ανοιχτά στις εσωτερικές υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας», γράφει η ιστοσελίδα του φασιστικού κινήματος της Αλβανίας, το οποίο (κίνημα) εγκρίθηκε από το αλβανικό κράτος ως ‘νόμιμο’.

ΕΚΤΑΚΤΟ.Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας


Μεγάλες φουρτούνες στην κυβέρνηση και νέα σύγκρουση με Βρυξέλλες προμηνύουν οι εξελίξεις καθώς την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.
«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρεβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.
Επιπλέον για το ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας επισήμανε δεικτικά πως «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και σου Δ.Ν.Τ για διάστημα μερικών μηνών.

Η Eλληνοτουρκική κρίση του Νοεμβρίου 1967

Η αποτυχία της ελληνοτουρκικής συνάντησης κορυφής του Εβρου τον Σεπτέμβριο 1967 αντιμετωπίστηκε από το ελληνικό στρατιωτικό καθεστώς με μια αυτοσχέδια πολιτική «πυγμής», που αποσκοπούσε στην ανάδειξη της ένωσης ως κεντρικού θέματος της ατζέντας του Κυπριακού. Δημοσιεύματα στον Τύπο, δημόσιες δηλώσεις και επισκέψεις κορυφαίων παραγόντων της δικτατορίας στη Μεγαλόνησο εντάσσονταν στο πλαίσιο αυτό. Αν αυτά συνέτειναν στη χειροτέρευση της ατμόσφαιρας στο Κυπριακό, η στρατιωτική επιχείρηση της Εθνικής Φρουράς στον τουρκοκυπριακό θύλακο Κοφίνου-Αγίων Θεοδώρων στις 15-16 Νοεμβρίου αποτέλεσε την αφετηρία μιας κρίσης που οδήγησε στα πρόθυρα ελληνοτουρκικού πολέμου. Αυτός αποφεύχθηκε μόνο με την εξασθένηση της ελληνικής θέσης στην Κύπρο.

31 Ιουλίου του 1920 Δολοφονία Ίωνα Δραγούμη: Ένα ακόμη θλιβερό επακόλουθο του Εθνικού Διχασμού

Ήταν 31 Ιουλίου του 1920, όταν μέσα στο ασταθές πολιτικό κλίμα που ακολούθησε μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι εκείνη την περίοδο, συνελήφθη και τελικά δολοφονήθηκε στην περιοχή Αμπελοκήπων της Αθήνας, από βενιζελικό στρατιωτικό σώμα ασφαλείας, μπροστά σε περαστικούς ο Ίωνας Δραγούμης, διπλωμάτης και πολιτικός.

Το διήμερο 30 -31 Ιουλίου 1920 ήταν δραματικό καθώς η απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι (30 Ιουλίου 1920) από βασιλόφρονες αξιωματικούς  ήταν που έφερε τα αντίποινα των βενιζελικών με τη δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα (31 Ιουλίου 1920). Η δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη ήταν ένα ακόμη θλιβερό επακόλουθο του Εθνικού Διχασμού.