Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

6 ΑΤΟΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ


ΟΒΙΔΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ (ΒΙΝΤΕΟ)



Οβίδα, η οποία όπως πιθανολογείται αποτελεί απομεινάρι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Πάρου, σε βάθος 1,5 μέτρου, πολύ κοντά σε πολυσύχναστη παραλία.

Μετά τον εντοπισμό της, κλήθηκε το λιμεναρχείο Πάρου το οποίο ανέλαβε την εξουδετέρωσή της με ειδική ομάδα πυροτεχνουργών νωρίς το πρωί της Παρασκευής 28/08, πριν την έλευση των λουομένων στην παραλία.

Βανδάλισαν το άγαλμα του Αριστοτέλη στην Σμύρνη



Το φημισμένο άγαλμα του Αριστοτέλη που υποδέχεται τους επισκέπτες στην αρχαία ελληνική πόλη της Άσσου, στα παράλια της Μικράς Ασίας, δεν βρίσκεται πλέον στη θέση του, όπως αναμεταδίδει η Ηurriyet, εφόσον άγνωστοι το βανδάλισαν και έχει μεταφερθεί για αποκατάσταση. Οι δράστες έσπασαν το δεξί χέρι και έσπασαν μέρος του προσώπου.
Το άγαλμα, έργο σύγχρονου καλλιτέχνη, είχε στηθεί το 2009 σε βάθρο, μετά από πρωτοβουλία του τουρκικού υπουργείου πολιτισμού. Έχει μεταφερθεί για αποκατάσταση και όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο θα επανατοποθετηθεί στο ίδιο σημείο.
ΠΗΓΗ : NEWSBOMB

Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη στην Τουρκία για πόλεμο με την Ελλάδα



Ένα εθνικιστικό παραλήρημα διανθισμένο με επιδείξεις οπλικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί εγχώρια  προετοιμάζουν οι Τούρκοι για τις 30 Αυγούστου όπου γιορτάζουν τη νίκη κατά του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922
Η στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα έχει σχεδιαστεί να είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά προκειμένου να αναπτερώσει το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και των Τούρκων γενικότερα  καθώς αυτό έχει πληγεί από την ένοπλη εξέγερση  των Κούρδων του ΡΚΚ στην Ν.Α. Τουρκία και τις συνεχείς απώλειες Τούρκων στρατιωτών.

Παραδέχτηκε ο Χαϊκάλης ότι έχει offshore εταιρεία που δεν δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του!

 

Την ύπαρξη offshore εταιρείας παραδέχθηκε μιλώντας σήμερα στο MEGA ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος φαίνεται πως θα έχει εμπλοκή με την επιτροπή ελέγχου της Βουλής και ενδεχομένως και με την εφορία. Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν είχε κέρδη από αυτή, και γι' αυτό δεν τη δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του. Όμως ο νόμος απαγορεύει κατηγορηματικά την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από βουλευτές. 

"Δεν πρόκειται για off shore εταιρία, αλλά μία εταιρία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτήν την εταιρία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή" είπε χαρακτηριστικά το πρωί στο MEGA ο κ. Χαϊκάλης.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ


Του έβγαλαν με ξιφολόγχη τα μάτια, του έκοψαν τ’ αυτιά και τη γλώσσα. Τον έσυραν από τα γένεια και τα μαλλιά. Γύρω απ’ το σώμα του έστησεν η απάνθρωπη, η αφάνταστα βάρβαρη τουρκική μανία τον πιο φρικτό χορό. Δεν άφησαν τίποτε το σκληρό και το εξευτελιστικό που να μην το κάμουν στο αφανισμένο και μισοσκοτωμένο κορμί του Χρυσοστόμου.
Κι εσύρθηκεν έτσι, ως τους Ικί-Τσεσμέ, ο γέρων Μητροπολίτης Σμύρνης, κατακομματιασμένος. Από το κορμί του, εκεί, το μεθυσμένο από κτηνωδία πλήθος πήρε ένα κομμάτι της σάρκας του Χρυσοστόμου για φυλακτό ματωμένο. Το κεφάλι του με βγαλμένα τα μάτια, κομμένα τ’ αυτιά και τη γλώσσα, με τα γένεια ξεριζωμένα και μαύρο από το ξύλο, αιματοστάλαχτο το έμπηξαν στην πατερίτσα του και η πομπή μαινόμενη από βλαστήμιες και σαρκασμό, το περιέφερε στους Τουρκομαχαλάδες.