Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τι ήρθε να κάνει στην Ελλάδα η μονάδα Seals;

Εκπαιδεύουν το Στρατό για μάχες σε πολιτικό περιβάλον - Παρουσιάζουμε έγγραφο φωτιά!


Φαίνεται ότι η περιβόητη «διαταγή καταστολής όχλου», που «ανοίχτηκε» επί Πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου , δημιουργεί διαρκώς «απόνερα» στον ελληνικό στρατό!
Σήμερα, αποκαλύπτουμε άλλο ένα έγγραφο φωτιά, του Ελληνικού Στρατού, το οποίο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτελεί μια «μαριονέτα» της προηγούμενης Κυβερνήσεως και των δανειστών μας!
Πρόκειται για ένα έγγραφο, που σας παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, το οποίο αναφέρεται στο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας-Φρούρησης».
Οι μονάδες που δέχτηκαν δύο σχετικές διαταγές αναφέρουν τις σχετικές τους ενέργειες στο Γενικό Επιτελείο.
Ετσι, προγραμματίζουν τις ενέργειές τους, για την διεξαγωγή μια άσκησης που θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου του 2012!

Τα καταφύγια της Αθήνας για καιρό πολέμου



Kαταφύγια και στοές διαφυγής φτιάχνονταν στην Aθήνα ήδη από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας της ως πρωτεύουσας του νεοελληνικού κράτους. Eίναι γνωστό ότι ο βασιλιάς Όθων είχε εκμεταλλευθεί το υδραγωγείο του Eθνικού Kήπου και τη φυσική κοίτη του Iλισού συνδέοντάς τα με τα Παλαιά Aνάκτορα (νυν Bουλή των Eλλήνων), για να διαφύγει σε περίπτωση ανάγκης προς τη θάλασσα. H στοά που βγάζει στον Iλισό είναι της ταραγμένης εποχής της βασιλείας του Όθωνα. Kαι άλλες εποχές όμως ήταν εξίσου ταραγμένες και έτσι ο Iωάννης Mεταξάς τη δεκαετία του 1930 με ειδικό διάταγμα υποχρέωσε τους κατοίκους της πόλης να φτιάξουν υπόγεια καταφύγια τα οποία χρησίμευσαν δεόντως κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανακαλύφθηκε νέο αμφίβιο στην Ινδία


Ερευνητές - βιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Delhi ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα πλάσμα το οποίο ανήκει στα caecilians... (μια ομάδα αμφιβίων χωρίς πόδια που μοιάζουν με σκουλήκια) στην βορειοανατολική Ινδία.

Αυτή είναι η 10η οικογένεια του είδους caecilian που συναντάται και οι ερευνητές της έδωσαν το όνομα «Chikilidae». Δείγματα DNA έδειξαν ότι η οικογένεια αυτή έχει χωριστεί από τους «συγγενείς» της από την Αφρική εδώ και 140 εκατομμύρια χρόνια, όταν η αρχαία ήπειρος Gondwana χωρίστηκε στη σημερινή Ινδία και Αφρική.