Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ : Αναστάτωση στο Νιου Τζέρσεϊ από «ηχητικές εκρήξεις»

 

 Αρχικά όλοι πίστεψαν ότι έγινε σεισμός, ωστόσο, τα γεωλογικά ινστιτούτα δεν κατέγραψαν κάποια σεισμική δόνηση και τα social media έχουν πάρει τα τελευταία λεπτά «φωτιά»

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ από ισχυρές δονήσεις που ταρακούνησαν πριν από λίγη ώρα ολόκληρη την πόλη και έβγαλαν τους κατοίκους της έξω από τα σπίτια και τα γραφεία τους.

Αρχικά όλοι πίστεψαν ότι έγινε σεισμός, ωστόσο, τα γεωλογικά ινστιτούτα δεν κατέγραψαν κάποια σεισμική δόνηση και τα social media έχουν πάρει τα τελευταία λεπτά «φωτιά», αφού οι χρήστες του διαδικτύου προσπαθούν να καταλάβουν από πού προήλθαν οι δονήσεις που τους τρόμαξαν.

Απίστευτη ανακάλυψη: Οι Βαβυλώνιοι γνώριζαν την τροχιά του Δία αιώνες πριν τους Ευρωπαίους αστρονόμους

 

Οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν μία επιγραφή η οποία δείχνει ότι οι Βαβυλώνιοι γνώριζαν με ακρίβεια την πορεία του Δία 1.400 χρόνια πριν το ανακαλύψουν οι αστρονόμοι της Ευρώπης

Μία νέα ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγου που παρακολουθούν τα απομεινάρια του πολιτισμού των Βαβυλωνίων. Σε μία πήλινη επιγραφή που μπόρεσαν να αποκρυπτογραφήσουν, και η οποία χρονολογείται ανάμεσα στο 350 πΧ και στο 50 π.Χ., ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος λαός είχε εξελίξει τόσο πολύ την γεωμετρία ώστε μπορούσε να υπολογίζει την θέση αλλά και την τροχιά του Δία.

Αλεξανδρούπολη – Εντοπίσθηκε όχημα που κινηματογραφούσε απαγορευμένη περιοχή




Ο εντοπισμός ενός οχήματος που κινηματογραφούσε απαγορευμένη περιοχή στην περιοχή Πλάκα Αλεξανδρούπολης, σήμανε «κόκκινο συναγερμό» στις υπηρεσίες που ασχολούνται με την Δημόσια Ασφάλεια στην περιοχή μας...

Μα, ποιος είναι αυτός ο....Μποφώρ, που του δώσαμε και δρόμο;



O Δούκας Μποφώρ γίνεται γνωστός στους Κρήτες όταν στις 19 Ιουνίου 1669 έρχεται στον Χάνδακα με μια μεγάλη γαλλική στρατιά με 6.000 άνδρες και 45 πλοία. Είναι η βοήθεια που περιμένει ο Μοροζίνι από τον βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο ΙΔ΄ με επικεφαλής τον δούκα του Navaille , τους στρατηγούς Colbert και Bresse και τον ναύαρχο Francois de Vendome Δούκα του Beaufort.
Σήμερα συμπληρώνονται 400 χρόνια, τέσσερις ολόκληροι αιώνες από την ημέρα που ο  Duc de Beaufort( Δούκας Μποφώρ ) γεννήθηκε. Ήταν στις 16 Ιανουαρίου του 1616. Η πόλη του Χάνδακα, του Μεγάλου Κάστρου , του σημερινού Ηρακλείου τον γνωρίζει πια καλά. Ο δρόμος που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του είναι  από τους πλέον πολυσύχναστους και πολυδιάβατους από πεζούς και οχήματα, εκεί  στην Πύλη Σαμπιονάρα… σε ανάμνηση εκείνων των καιρών κι εκείνων  των συμβάντων που στοίχειωσαν την ιστορία και έμειναν ζωντανά όλα τα γεγονότα ως τις μέρες μας.

ΙΜΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ: Το ελληνικό Ε/Π και η πτήση MH17 της Malaysia Airlines είχαν κοινά σημεία!



Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ένας δημοσιογράφος που ασχολείται με τα στρατιωτικά θέματα είναι πως κάθε διερεύνηση αεροπορικού ατυχήματος που καταλήγει σε ένα πόρισμα στόχο έχει κυρίως για να προλάβει το επόμενο ατύχημα και να σώσει ζωές και όχι για να στείλει κόσμο στα δικαστήρια (το οποίο όμως δεν αποκλείεται όταν τεκμηριωθούν βαριές ευθύνες). Η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στα Ίμια έχει επενδυθεί με πολλούς αστικούς μύθους, λόγω της μη δημοσιοποίησης του πορίσματος στο ευρύ κοινό που θέλει να μάθει τα πάντα.

Τι συνέβη; Έπεσε; Το έριξαν με μυστικά υπερόπλα; Το πυροβόλησαν; Τι αναφέρει το πόρισμα; Μήπως μας κρύβουν την αλήθεια; Και ποια είναι η αλήθεια; Η δική μας αλήθεια είναι και η αλήθεια για άλλους;
Όλα αυτά τα συζητήσαμε με έναν άνθρωπο ο οποίος συνδυάζει δυο ιδιότητες. Η μία είναι η ακαδημαϊκή, καθώς διαθέτει μεταπτυχιακό στην ασφάλεια πτήσεων και την διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων, και η άλλη είναι η ιδιότητα του πιλότου. Ο λόγος για τον Πλωτάρχη, ιπτάμενο Χειριστή ελικοπτέρων Αgusta Βell 212 Μ. Τραχαλάκη ΠΝ.


ΙΜΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ: Ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας το βράδυ πριν τον απόπλου του Στόλου



Μια προσωπική εξομολόγηση, ενός ναυάρχου που έζησε τα γεγονότα των Ιμίων, όχι στην πρώτη γραμμή της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, αλλά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, που προετοίμαζε την έξοδο του Στόλου. Τι έγινε τη νύχτα λίγο πριν την έξοδο του στόλου μας στο Αιγαίο; Ο ναύαρχος ε.α. Βασίλης Δημητρόπουλος μας εξομολογείται:
Ο καιρός ήταν πολύ κακός και οι συνθήκες εργασιών για όλο το προσωπικό του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς.
Ιδιαίτερα το βράδυ η βροχή ήταν συνεχής και ορισμένες φορές έντονη.
Η εντολή που δόθηκε , όπως ήταν άλλωστε φυσικό, ενεργοποίηση όλων των πλοίων τόσο του στόλου όσο και του ΔΔΜΝ (βοηθητικά πλοία υδροφόρες ,πετρελαιοφόρα ,ρυμουλκά). Μέχρι και τα ρυμουλκά είπε κάποιος αστειευόμενος. Κι όμως, για εμάς δεν ήταν αστείο, αφού γνωρίζουμε τον ρόλο που θα καλούντο να διαδραματίσουν εν ανάγκη.

Απόρρητοι φάκελοι της CIA για τα UFO


Μπορεί η CIA να έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί από συνωμοσιολόγους για απόκρυψη στοιχείων που αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ωστόσο μια πρόσφατη εξέλιξη έρχεται να ανατρέψει τη θέση αυτή.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ αποφάσισε να δημοσιεύσει στο… Διαδίκτυο χιλιάδες φακέλους για περιπτώσεις ΑΤΙΑ, οι οποίοι ήταν μέχρι πρότινος απόρρητοι. Στα… X-Files υπάρχουν καταγραφές από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 και του ’50, με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, κάνοντας τους πράκτορες του FBI Φοξ Μόλντερ και Ντέινα Σκάλι να τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες έπειτα από τη δήλωση της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς Χίλαρι Κλίντον ότι αν γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου θα στείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Area 51, στη Νεβάδα.