Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Αν θα ’ρθουν οι εξωγήινοι, κάπως έτσι θα επικοινωνήσουν

Είτε φανταζόμαστε τους εξωγήινους ως τρομακτικούς εισβολείς με σούπερ όπλα είτε αντιθέτως ως εξελιγμένα και κατάφωρα ειρηνικά όντα, η πιθανότητα ύπαρξης ζωής στο απέραντο Υπερπέραν μαγνήτιζε ανέκαθεν την ανθρώπινη φαντασία.
Και βέβαια η επιστήμη δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, συλλογιζόμενη κι αυτή με τη σειρά της πώς θα ήταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όλα αυτά τα χρόνια μια μακρά σειρά από θεωρίες έχουν προταθεί λοιπόν για την επίτευξη επαφής με τα πρόθυμα αυτιά του Σύμπαντος, υποθέσεις που είναι φυσικά ακόμα στα χαρτιά.
Ακόμα κι έτσι όμως αποκαλύπτουν τη σαγήνη που ασκεί στην επιστήμη το απλό ενδεχόμενο και μόνο να μην είμαστε εντελώς μόνοι μας στο Σύμπαν…

Σοκ στην Βρετανία από το Project Condign: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινων!

Σοκ στην Βρετανία από την αποκάλυψη του Project Condign, της επιχείρησης του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, της οποίας έγγραφα που έρχονται τώρα στην δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξωγήινων οντοτήτων στην Γη!
Σε σχετικό αποχαρακτηρισμένο απόρρητο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ύπαρξή τους είναι «αδιαμφισβήτητη» και έχουν τις ικανότητες να «ίπτανται, προσγειώνονται, απογειώνονται, να επιταχύνουν με εξαιρετικές ταχύτητες, να αλλάζουν πορεία και να εξαφανίζονται».
Να σημειώσουμε ότι «Για λόγους εθνικής ασφάλειας» δεν αποχαρακτηρίστηκε το σύνολο των εγγράφων με τα αποτελέσματα της έρευνας!
Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την ταύτιση των αναφορών τους με εξωγήινους, οι ερευνητές του υπουργείου Αμύνης τα αναφέρουν ως «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena – UAP).

ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ-ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Στους απολογισμούς των δεινών που επέφεραν οι ξένοι κατακτητές στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι καταστροφές της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αυτές που έχουν απασχολήσει σε μικρότερη έκταση έως σήμερα τους ερευνητές. Το ίδιο άγνωστες είναι οι καταστροφές των αρχαιολογικών θησαυρών της Κρήτης, παρά τις συνοπτικές αλλά έγκαιρες καταγραφές από τον αρμόδιο Έφορο αρχαιοτήτων Νικόλαο Πλάτωνα, μετά το τέλος του Πολέμου και τις αναφορές στην περίφημη Έκθεση Ωμοτήτων που συνέταξε ο Καζαντζάκης με τον Κακριδή και τον Καλιτσουνάκη.

Η παρούσα εργασία βασίζεται κυρίως σε αδημοσίευτα έγγραφα της κρητικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και αφορά σε μεγαλύτερο βαθμό στην τύχη των αρχαιοτήτων της ανατολικής και κεντρικής Κρήτης. Μια κατηγοριοποίηση των καταστροφών εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, θα κατέληγε στο διαχωρισμό τεσσάρων βασικών κατηγοριών: 1) τις μεγάλες ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο, 2) τις καταστροφές στις επαρχιακές Αρχαιολογικές Συλλογές, 3) τις καταστρεπτικές επεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, και τέλος στις παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο το νησί. Γεγονός πάντως είναι ότι οι καταστροφές αυτές υπήρξαν τεράστιες, παρά την πολιτική προστασίας των Ελληνικών Αρχαιοτήτων από τη Γερμανική Υπηρεσία Προστασίας Τέχνης, μέλη της οποίας υπήρχαν βέβαια και στην Κρήτη.

Επιστήμονες θέλουν να στείλουν μηνύματα προς εξωγήινους, παρά τις... προειδοποιήσεις

ΜΕΤΙ (Messaging Extra Terrestrial Intelligence) είναι το όνομα ενός νέου οργανισμού, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος -έπειτα από δεκαετίες άκαρπης αναζήτησης για εξωγήινα σήματα από το SETI- σκοπεύει να στείλει «στοχευμένα» σήματα σε μακρινούς πλανήτες, αντί να περιμένει να λάβει τέτοια η Γη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PhysOrg, κατά τα τέλη του 2018, το εν λόγω πρόγραμμα σκοπεύει να έχει στείλει κάποια μηνύματα με σκοπό την επαφή- «έναρξη συζήτησης» μέσω ραδιοσημάτων ή σημάτων λέιζερ σε έναν βραχώδη πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από το Πρόξιμα Κενταύρου (στο άστρο που είναι πιο κοντά στον Ήλιο, σε απόσταση 4,25 ετών φωτός) και στη συνέχεια σε ακόμα πιο μακρινούς προορισμούς, εκατοντάδες ή χιλιάδες έτη φωτός μακριά. Θα πρόκειται για την πρώτη απόπειρα να αποσταλούν ισχυρά, επαναλαμβανόμενα και εσκεμμένα μηνύματα στο διάστημα, με στόχο τα ίδια άστρα, μέσα σε διάστημα μηνών ή και ετών.

Αναστηλώθηκε ο οφιόσχημος κίονας του τροπαίου των Πλαταιών στους Δελφούς

Την αποκατάσταση – αναστήλωση του οφιόσχημου κίονα του τρίποδα των Πλαταιών στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος της οποίας προΐσταται η αρχαιολόγος, κα Αθανασία Ψάλτη.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών» Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος (2007-2013), σύμφωνα με την «Ώρα της Φωκίδας»».

Πρόκειται για το μοναδικό κοινό ανάθημα όλων των Ελλήνων στο ιερό των Δελφών, το οποίο ανατέθηκε μετά τη νίκη τους κατά των Περσών στη μάχη των Πλαταιών, το 479 π.Χ. Ο χρυσός τρίποδας στηριζόταν σε ένα χάλκινο κίονα με μορφή τρισώματου φιδιού, ο γνωστός και ως τρικάρηνος όφις, ύψους 7,50μ.