Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ TCG BATIRAY (S-349), TCG YILDIRAY (S-350) ΚΥΝΗΓΟΎΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΟ ΜΑΣ





Πιθανοτητα ενα απο τα τουρκικα υποβρυχιαTCG BATIRAY (S-349) η  TCG YILDIRAY (S-350) να κυνηγούσε το ανθυποβρυχιακο ελικόπτερο μας Augusta Bell που κατεπεσε στις 3 το πρωί (!!!) Σε άσκηση απαγκιστρωσης και εντοπισμού στόχου προς διασωση.

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η απόφαση του ΝΑΤΟ - Πρόβα generale η τουρκική ΝΟΤΑΜ για το ατύχημα του E/Π


Πρόβα για το τι θα γίνει στο Αιγαίο εάν το ΝΑΤΟ αποδεχθεί την πρόταση της Άγκυρας χωρίς να υπάρξει προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, είναι η αεροπορική τραγωγία ππου σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κίναρο.

Το κρίσιμο ερώτημα για την ΝΑΤΟϊκή δύναμη που θα περιπολεί, είναι το ποιος θα έχει την ευθύνη της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Όπως είπε πρίν από λίγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την τραγωδία μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα οι ελληνικές αρχές στις 4:05 τα ξημερώματα εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ προκειμένου να εκτελέσουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο του ΠΟλεμικού Ναυτικού.

Πάνω σε αυτή "πάτησε" η Άγκυρα για να εκδόσει δική της ΝΟΤΑΜ και να αμφισβητήσει την ελληνική, λέγοντας πώς θα πρέπει να αναφέρονται στα τουρκικά ραντάρ τα μέσα που συμμετέχουν στις έρευνες. Ο κ. Αποστολάκης είπε πώς αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Κίναρος - H Ιστορια του Νησιου




Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Έχει έκταση 4,5 τ.χλμ. . Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 296μ.
Η Κίναρος είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με το βόρειο τμήμα της Αμοργού και την γειτονική της Λέβιθα. Αποτελεί επίσης σημαντική περιοχή προστασίας πουλιών, καθώς το νησί αποτελεί τόπο αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου και του Μαυροπετρίτη

Εντοπίστηκε νεκρός και δεύτερος χειριστής του ελικοπτέρου που έπεσε στη νήσο Κίναρο

 

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρείς αξιωματικοί - Θρηνεί όλη η Ελλάδα
- Προκαλούν οι Τούρκοι! Την ώρα της διάσωσης με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούσαν τις έρευνες από τις ελληνικές αρχές
- Εχουν ενημερωθεί οι οικογένειες - Ποιοί είναι οι τρείς χειριστές του ελικοπτέρου
- Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν στο υπουργείο Άμυνας - Infographic

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο της πρόσκρουσης ήταν σε υψόμετρο 295 μέτρων, υπερδιπλάσιο του ύψους στο οποίο πετούσε το ελικόπτερο μετέχοντας στην άσκηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο της πρόσκρουσης αποκόπηκε η ουρά του ελικοπτέρου. Οι σοροί των δυο άτυχων χειριστών εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης, όπου πιθανότατα κατέληξε το κυρίως τμήμα του ελικοπτέρου.

ΝΕΑ ΙΜΙΑ : Αμφισβητεί η Τουρκία τις έρευνες για το ελληνικό ελικόπτερο (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΟΤΑΜ)



Με NOTAM η Τουρκία αμφισβητεί την επιχείρηση-έρευνα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell!
ΠΗΓΗ : ΑΡΧΕΙΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Augusta Bell 212 ΤΟΥ Π.Ν ΣΤΙΣ 02.45 11/2/2016



Χάθηκε στις 02.45 τα ξημερώματα το στίγμα ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στη νησίδα Κίναρο. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα και συμμετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Το ελικόπτερο είναι τύπου Augusta Bell 212, ενώ σε αυτό επέβαιναν τρία άτομα: οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός που ήταν έμπειρα στελέχη του Π.Ν. με πολλές ώρες πτήσεις στον συγκεκριμένο τύπο του ελικοπτέρου.

Στις έρευνες συμμετείχαν πλοία του Π.Ν., ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα.

Το πρώτο ζώο που επιζεί εκτεθειμένο στο Διάστημα


Τα βραδύπορα, μικροσκοπικά ζωύφια που απαντώνται σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τα Ιμαλάια μέχρι το βυθό των ωκεανών, έγιναν τα πρώτα ζώα για τα οποία αποδεικνύεται ότι μπορούν να επιζήσουν στο κρύο, την έλλειψη αέρα και την ακτινοβολία του Διαστήματος.
Τα μικροσκοπικά ασπόνδυλα (δεν ξεπερνούν το ενάμισι χιλιοστό σε μήκος) ήταν ήδη γνωστά για την ικανότητά τους να επιβιώνουν στη Γη σε συνθήκες ακραίας πίεσης και κρύου, τεράστιων δόσεων ακτινοβολίας και μακράς ξηρασίας (αντέχουν αφυδατωμένα μέχρι και δέκα χρόνια).