Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ένα μυστήριο 100 ετών: Το κορίτσι «φάντασμα» της Ρωσίας (φωτό)

Δεν αφορά τον τόπο ή τη λήψη, ένα κορίτσι-φάντασμα βρίσκεται σε κάθε μία από αυτές. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι.
Η αναζήτηση της ταυτότητας του κοριτσιού-φαντάσματος έχει ξεκινήσει. Η παρουσία της απεικονίζεται σε δεκάδες παλιές φωτογραφίες, κυρίως από μνημεία της πόλης Κρασνογιάρσκ της κεντρικής Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της εξουσίας του Τσάρου Νικόλαου του Β'.
Κάποια από αυτά τα καρέ χρησιμοποιήθηκε ως καρτ-ποστάλ ή πόστερς, με το κορίτσι, που ήταν πάντα άψογα ντυμένο, αλλά με σοβαρό ύφος να βρίσκεται άλλοτε κάπου στο βάθος και άλλοτε να πρωταγωνιστεί.

Τα χρυσωρυχεία του Μ. Αλεξάνδρου - Εκεί όπου γεννήθηκε ο πληθωρισμός - Τι απέγιναν οι αμύθητοι θησαυροί των Περσών;

Ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στην άκρη του τότε γνωστού κόσμου. Η ιστορία των κατακτήσεων και των ανακαλύψεων του είναι λίγο πολύ γνωστή. Λίγοι -σχετικά με το εγχείρημα- άνδρες και πολλή αποφασιστικότητα.
-Όμως πώς χρηματοδοτήθηκε η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
-Είχε κρυφούς πόρους;
-Ίσως άγνωστα χρυσωρυχεία;
Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Οι πιο πολλές πηγές μάλιστα, μιλούν για τεράστια χρέη που του άφησε ο Φίλιππος. Άλλες όπου πήρε πολύ λίγα χρήματα μαζί του στην Ασία. Και άλλες για περισσότερα χρήματα και πηγές εσόδων από χρυσωρυχεία στη Βόρεια Ελλάδα αρχικά και έπειτα στην Ασία.

Η ιερή ανατομία του σύμπαντος μέσα στον άνθρωπο κατά τον Πλάτωνα!!!

Ο Πλάτωνας στο βιβλίο του Τίμαιος ή Περί Φύσεως, εξηγεί διεξοδικά την κατασκευή του ανθρώπινου σώματος.
Ο εγκέφαλος έλεγε, είναι το όργανο στο ανθρώπινο σώμα που μέσα σε αυτόν βρίσκεται αναμεμιγμένη η ψυχή. Μέσα στον εγκέφαλο βρίσκεται η θεία συνείδηση. Ο εγκέφαλος βρίσκεται στο κεφάλι, το υψηλότερο μέρος του ανθρώπινου σώματος. Ο νωτιαίος μυελός που είναι η συνέχεια του εγκεφάλου, διατρέχει όλη την σπονδυλική στήλη. (Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν ιερά σήραγγα ή ιερό καλάμι ή σωλήνα).

Η αρμονία των σφαιρών του Πυθαγόρα και το Σύμπαν!!!

Η Αστρονομία συναντά τη μουσική
Στον ρυθμό της κοσμικής μουσικής που πρώτοι «άκουσαν» οι μυστικιστές μαθηματικοί του 6ου π.Χ. αιώνα εξακολουθεί να χορεύει η σύγχρονη Κοσμολογία.
Ενας Έλληνας καθηγητής Μουσικής και Πληροφορικής, με πανεπιστημιακές σπουδές στη Φυσική και ερευνητικό έργο στα Πυθαγόρεια Μαθηματικά απέδειξε ότι η «αρμονία των σφαιρών», η περίφημη πυθαγόρεια θεωρία, έχει ακριβή εφαρμογή σε όλους τους γνωστούς μας σήμερα πλανήτες.
Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, διευθυντής του Τομέα Τεχνολογίας Ηχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Σπυρίδης ανακοινώνει στο επιστημονικό συμπόσιο «Φιλοσοφία και

Πλάτων: Πίσω από κάθε μύθο κρύβεται η αλήθεια!!!

«ΜΥΘΟΥ ΜΕΝ ΣΧΗΜΑ ΕΧΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΣΤΙ»
Πίσω από κάθε μύθο κρύβεται η αλήθεια, μας λέει ο Πλάτων.  Πρέπει επιτέλους να σκύψουμε με προσοχή, ανοιχτό μυαλό και ευλάβεια, στον ανεκτίμητο θησαυρό πληροφοριών και γνώσεων που μας δίνει  η Ιερή Ελληνική Παράδοση δηλαδή η Ελληνική Μυθολογία, αλλά και γενικά όλη η Αρχαιοελληνική Γραμματεία. 
Η Μυθολογία είναι το ληξιαρχείο μας. Πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε ότι περιέχει ευχάριστα παραμυθάκια, όπως μας την δίδαξαν. 

Αρχαίοι χρησμοί που σφυρηλάτησαν τον γνωστό κόσμο!!!

Στις μέρες μας οποιαδήποτε αναφορά σε προφητείες θυμίζει επικίνδυνα συνωμοσιολογικές πένες και μεταφυσικά μυαλά, αν και στην αρχαιότητα οι πρόγονοί μας δεν έπαιρναν αψήφιστα τις βουλές των θεών και τα αποκαλυπτικά μηνύματά τους.
Η πρωθιέρεια του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών, η εκάστοτε Πυθία, έπεφτε σε έκσταση και μετέφερε τη χρησμοδότηση του θεού προς τον ενδιαφερόμενο, καθώς όλοι έψαχναν να μάθουν τις θεϊκές διαθέσεις για τα σχέδιά τους.

Η Αρετή και η πραγματική σημασία του Μολών λαβέ!!!

«Αρετή είναι η ηθική ανωτερότητα, η υπεροχή».
Σήμερα όμως, η σημασία τόσο της λέξεως «αρετή», όσο και του ονόματος «αγαθός», το οποίο σχετίζεται με την ιδιότητά της, έχουν διαστρεβλωθεί, παίρνοντας μία τελείως διαφορετική τροχιά από την πραγματικότητα.
Για να καταλάβουμε καλύτερα την σημασία που έδιναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι στην λέξη «αρετή», ας παρακολουθήσουμε τι λένε γι’ αυτήν τα λεξικά τους. Το «Etymologicum Magnum» τονίζει μεταξύ των άλλων: «Λέγεται δε και η κατά πόλεμον δύναμις, παρά τον Άρην, τον πόλεμον. Λέγεται δε αρετή και η εν παντί πράγματι υπεροχή· παρά το αιρώ, το προαιρούμαι. Σημαίνει την κατά πόλεμον ανδρείαν…

Ο μύθος του Ιξίονα!!!

Στην Ελληνική μυθολογία, ο Ιξίων (Ιξίωνας) ήταν ένας από τους Λαπίθες, βασιλιάς της Θεσσαλίας (με έδρα πιθανόν την Ιωλκό) και γιος του Φλεγύα. Γιος του ήταν ο Πειρίθους. Έλαβε ως σύζυγο τη Δία, θυγατέρα του Δηιονέα ή Δηίονα, υιού του Αιόλου, βασιλέα της Φωκίδας. Υποσχέθηκε στον πεθερό του ένα πολύτιμο δώρο, αθέτησε όμως την υπόσχεσή του. Ο Δηϊονεύς σε αντίποινα έκλεψε μερικά από τα άλογα του Ιξίονα. Ο τελευταίος απέκρυψε την οργή του και προσκάλεσε τον πεθερό του σε εορταστικό γεύμα στη Λάρισα.

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 60% ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ. ΤΗΝ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΜΕΤΑ 2 ΩΡΕΣ

Χρειάστηκαν δύο ώρες και άπειρο κράξιμο, εν μέσω τραγωδίας και εθνικού πένθους, για να πάρει η κυβέρνηση πίσω την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για τις αυξήσεις των αμοιβών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ από 4.631€ σε 7.483€.

Η Μάχη στα Δερβενάκια και η στρατηγική ιδιοφυΐα του Κολοκοτρώνη

Η Μάχη στα Δερβενάκια ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στις αρχές Ιουλίου του 1822, ένας νέος κίνδυνος ανεφάνη για την Επανάσταση, με την κάθοδο στην Πελοπόννησο ισχυρής τουρκικής δύναμης υπό τον ικανότατο Μαχμούτ Πασά, γνωστότερο ως Δράμαλη. Ο Σουλτάνος, σε πλεονεκτική θέση μετά την εξολόθρευση του Αλή Πασά, είχε στρέψει την προσοχή του στους επαναστατημένους Έλληνες. Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, ο Δράμαλης με 25.000 άνδρες προέλασε ταχύτατα και στις 6 Ιουλίου στρατοπέδευσε στην Κόρινθο. Βασικός του στόχος ήταν η ανακατάληψη της Τριπολιτσάς και η κατάπνιξη της Επανάστασης στον Μοριά με τη βοήθεια του στόλου, που θα κατέπλεε στον Αργολικό Κόλπο.

Ελεύθερος ο αλλοδαπός για τις εστίες φωτιάς στο Πέραμα

Ελεύθερος αφέθηκε ο αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, που συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή του Περάματος, μετά την εκδήλωση δύο εστιών φωτιάς. Από την έρευνα που πραγματοποιήσε η αστυνομία δεν προέκυψε κανένας δόλος ή πρόθεση του ιδίου να προκαλέσε πυρκαγιά. Ωστόσο χθες στις οκτώ το βράδυ περίπου είχε σημάνει συναγερμός καθώς οι δύο εστίες φωτιές είχαν εκδηλωθεί κοντά στο στρατόπεδο Περάματος.
Ο Πακιστανός εργάζεται σε πτηνοτροφείο της περιοχής. Ο εργοδότης του, του είχε παραχωρήσει μία αποθήκη για να μένει εκεί.
Ο ίδιος ξεκίνησε να απομακρύνει χαρτόκουτα που υπήρχε στον χώρο.

Το Τεχνούργημα με το «Ηράκλειον Άμμα» ή Κόμπος του Ηρακλή


Στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται από την αρχαϊκή περίοδο µια ξαφνική άνθηση στην τέχνη του κοσμήματος. Από τα κτερίσματα της Νεκρόπολη Σίνδου, κοντά στη Θεσσαλονίκη, προέρχονται θαυμαστά δείγματα της µμακεδονικής χρυσοχοϊας που χρονολογούνται στο 2ο μισό του 6ου π.Χ. αιώνα.
Χρυσά ταινιωτά ενώτια, µε συρµατερή δαντελωτή διακόσμηση, γνωστά ήδη από τους τάφους της Χαλκιδικής, χρυσά περιδέραια και επιστήθια κοσμήματα, ραβδόσχημα ελάσματα που κάλυπταν το στόμα του νεκρού µε έκτυπη φυτική διακόσμηση, ξαφνιάζουν µε τη λεπτότητα της εργασίας τους.

Άνοιξαν οι Ουρανοί και Πνίγηκαν Αυτοκίνητα στο Μαρούσι

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε αργά το μεσημέρι αρκετές περιοχές της Αττικής προκάλεσε σημαντικά προβλήματα, καθώς η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ καταγράφονται κυκλοφοριακά προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια.
Μάλιστα, μέσα σε λίγα λεπτά, δεκάδες αυτοκίνητα «βυθίστηκαν» σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι.

πρ. Έν.Αξ. Πυροσβεστικού Σώματος : Ήταν Εμπρησμός. Ήταν Megafire ΔΕΝ Σταματούσε Ούτε με Διπλάσιες Δυνάμεις

Για εμπρησμό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης και γνωστής της καταστροφής του 2007 μιλώντας στον Realfm για τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.
«Δολοφονικά ανθρώπινο χεράκι είναι, είτε αμελής, είτε εγκληματίας, είτε εκ προθέσεως. Ένα από τα τρία είναι» σημείωσε ο Γ. Σταμούλης και πρόσθεσε: «είναι εγκληματίες αυτοί που μας καίνε κάθε χρόνο είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση».

Συνελήφθη Πακιστανός ενώ προσπαθούσε να βάλει φωτιά κοντά σε στρατόπεδο

Συνελήφθη πριν από λίγο, κοντά στο στρατόπεδο Περάματος Ιωαννίνων, άντρας από το Πακιστάν να προσπαθεί να βάλει φωτιά.
Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ο άντρας συνελήφθη και ανακρίνεται για την πράξη του που έρχεται λίγες ώρες μετά την εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Αττική.

Οι περιπολίες της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών έχουν εξελιχθεί σε μια ασπίδα προστασίας γύρω από τις πληγείσες περιοχές σε Κινέτα και Μάτι

Οι περιπολίες της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών έχουν εξελιχθεί σε μια ασπίδα προστασίας γύρω από τις πληγείσες περιοχές σε Κινέτα και Μάτι και διασφαλίζουν την ασφάλεια των περιοχών μαζί με τα άλλα σώματα ασφαλείας.
Όπως έχει ανακοινωθεί και δια στόματος του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει ομάδες προσωπικού που κάνουν μικτές περιπολίες στην περιοχή, με 16 οχήματα και περίπου 250 στρατιώτες, προκειμένου να εξασφαλιστεί μαζί με την αστυνομία – και με την ευθύνη της αστυνομίας – η ασφάλεια των πληγεισών περιοχών.
Συγκεκριμένα έχουν δημιουργηθεί δύο κέντρα περιπόλων της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (ΜΑΛ) στην περιοχή της Κινέτας και του Μάτι.