Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ένα Χειρόγραφο που καταγράφει Μάγισσες του Μεσαίωνα

Η Γενεαλογία έχει εξελιχθεί σε μία εκλεπτυσμένη επιστήμη τα τελευταία χρόνια, αφού υπάρχουν πλέον τεράστιες online βάσεις που διευκολύνουν όποιον αναζητά τους μακρινούς προγόνους του. Όμως ένα Χειρόγραφο 350 χρόνων που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο για πρώτη φορά αποκαλύπτει συναρπαστικές λεπτομέρειες για προγόνους που μπορεί να εξασκούσαν την Μαγεία, για τους Μάγους και τις Μάγισσες του Μεσαίωνα.
Η Βιβλιοθήκη Wellcome του Λονδίνου που ειδικεύεται στην Ιατρική ιστορία και Ιατρικά κείμενα, ψηφιοποίησε το Χειρόγραφο 3658 που περιέχει τα ονόματα των Μαγισσών της Σκωτίας του 1658. Το Χειρόγραφο καταγράφει όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που κατηγορήθηκαν για Μαγεία στην Σκωτία μεταξύ του 1658 και του 1662, κατά την διάρκεια της μαζικής καταδίωξης. Σύμφωνα με την δημοσίευση στον τύπο, το βιβλίο περιέχει τα ονόματα των κατηγορουμένων, τις πόλεις όπου έζησαν καθώς και σημειώσεις σχετικά με τις “εξομολογήσεις” τους, που πιθανόν πραγματοποιήθηκαν κάτω από μία μορφή βασανιστηρίου.

Ζόμπι: Η Αληθινή ιστορία των “Απέθαντων”




Μέσα από τις ταινίες που καταπιάστηκαν με το ζήτημα, όπως τα“World War Z”, “Shaun of the Dead” ως το Περίφημο “The Walking Dead”, τα  Ζόμπι – τα πτώματα που επανήλθαν στη ζωή με μία ασταμάτητη πείνα για ανθρώπινη σάρκα – έχουν εισαχθεί στην Λαική κουλτούρα όπως ποτέ άλλοτε..

Τα ιπτάμενα οχήματα στον Αισχύλο

Διαβάζοντας τους Πέρσες (στίχος 555) βλέπουμε μια αναφορά σε πλοία ομόπτερα γαλανά, που οδήγησαν τους πεζούς και τους ναύτες στον θάνατο. Και αν προκαλεί απορία το ότι τα πλοία έχουν φτερά, εξίσου εύλογη απορία πρέπει να δημιουργεί και το γεγονός ότι σκοτώνουν και πεζούς. Ένα αεροπλάνο που πετάει, βέβαια, επάνω από την σύγκρουση δύο καραβιών, μπορεί να βάλλει εναντίον τους το ίδιο εύκολα, όσο και αν πετούσε επάνω από την σύγκρουση δύο πεζοπόρων τμημάτων και υποστήριζε τις φίλιες θέσεις.

ΕΛΛAΔΑ Τατουάζ και σύμβολα που «δείχνουν» ακροδεξιά ιδεολογία, στο εγχειρίδιο της ΕΛΑΣ

Η ακροδεξιά εξτρεμιστική ιδεολογία είναι ένα κομμάτι που περιλαμβάνεται στον επιχειρησιακό οδηγό της ΕΛ.ΑΣ., με την αναφορά ότι η χρήση βίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Αυτού του είδους η βία συνδέεται πολλές φορές με τα εγκλήματα μίσους, τα οποία στοχοποιούν ευάλωτες ομάδες ή άτομα που ταυτίζονται με κάποια συγκεκριμένη εθνοτική ομάδα, εθνική μειονότητα, θρησκεία ή σεξουαλική προτίμηση.
Στο εγχειρίδιο-«εργαλείο», αναφέρεται η συμπάθειά τους στο φασισμό, η υποστήριξη στο βιολογικό ρατσισμό, που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους με βάση το χρώμα του δέρματός τους, την εθνικότητά τους και τη θρησκεία τους.