Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Εντός επτά ημερών η απόφαση για την ένσταση που κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Εντός επτά ημερών αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης επί της ένστασης που κατέθεσαν οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατά της αρνητικής απόφασης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται στη φυλακή της Αδριανούπολης, χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς.

Αμφίπολη: Το απίστευτο μυστικό! – Τι “περίεργο” έχει ο τάφος

Το μυστικό βρίσκεται στην είσοδο. Ο τάφος στην Αμφίπολη αν και είναι κυκλικός δεν έχει είσοδο που οδηγεί απευθείας στο κέντρο του, ο άξονας του διαδρόμου της εισόδου είναι έκκεντρος…
Ο λόγος; Θέλει μεγάλη εμπειρία αλλά μαζί και φαντασία για να τον καταλάβει κανείς. Το έκανε ο ομότιμος καθηγητής Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο οποίος “είδε” που “δείχνει” ή που “βλέπει” η είσοδος του τάφου της Αμφίπολης

Επαμεινώνδας Δημόπουλος: Ο πρώτος Έλληνας στην Ανταρκτική

Ο Επαμεινώνδας Δημόπουλος, γνωστός και σαν E.J. Demas, ήταν στενός συνεργάτης του μεγάλου Αμερικανού Ναυάρχου Richard E. Byrd. Ο Δημόπουλος συνόδευσε τον Byrd στις πτήσεις του και στις εξερευνητικές του αποστολές στην Αρκτική και στην Ανταρκτική την περίοδο 1926-1934.
Ο Ναύαρχος Byrd ήταν από τους σημαντικότερους εξερευνητές του 20ου αιώνα. Υπηρέτησε ως πιλότος κατά την διάρκεια του Α’ Π.Π., πέταξε με αεροπλάνο πάνω από τον Βόρειο Πόλο (1926) και πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό (1927) ενώ διοργάνωσε και τέσσερις εξερευνητικές αποστολές στο Νότιο Πόλο (1928-1930, 1934, 1940, 1946-1947).
Η τελευταία εξερευνητική αποστολή μάλιστα, Operation Highjump, είναι η μεγαλύτερη αποστολή που έχει διοργανωθεί ποτέ στο Νότιο Πόλο (συμμετείχαν ένα αεροπλανοφόρο, ένα πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, 13 πλοία υποστήριξης, 6 ελικόπτερα και 6 υδροπλάνα και 4.700 προσωπικό) ενώ για τον πραγματικό σκοπό της υπάρχουν διάφορες θεωρίες (αναζήτηση γερμανικών βάσεων). Ο Byrd προάχθηκε σε ναύαρχο μόλις στα 41 του χρόνια (1929) κάνοντάς τον τον νεότερο ναύαρχο στην ιστορία του αμερικανικού ναυτικού.

Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – Ίσως είναι το κλειδί στην καταπολέμηση του καρκίνου

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα νέο όργανο, άγνωστο έως τώρα, που μάλιστα φαίνεται να παίζει ρόλο σε διάφορες κοινές παθήσεις όπως ο καρκίνος.
Το όργανο απαρτίζεται από ένα δίκτυο καναλιών μεταφοράς υγρών μέσα στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, πιθανώς χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για την εξάπλωσή τους.
Για «μια λεωφόρο μετακινούμενου υγρού» έκαναν λόγο οι επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν την ανακάλυψη τυχαία στη διάρκεια γαστρεντερολογικών ενδοσκοπήσεων ρουτίνας.
Η περαιτέρω μικροσκοπική ανάλυση έφερε στο φως ένα είδος ρευστού, το οποίο μετακινείται μέσω καναλιών που υπάρχουν παντού στο σώμα. Κάθε ιστός του σώματος περιβάλλεται από ένα δίκτυο τέτοιων καναλιών, τα οποία από κοινού φαίνεται να απαρτίζουν ένα όργανο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεργοποιήθηκε η δύναμη «Δέλτα» από τον Π.Καμμένο – Ασκηση Αντιμετώπιση τουρκικής αποβατικής ενέργειας στο ανατολικό Αιγαίο

Εντολή ενεργοποίησης της δύναμης «Δέλτα» έδωσε αιφνιδιαστικά σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θέλοντας προφανώς αφενός να τεστάρει την ετοιμότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις και αφετέρου να στείλει μήνυμα στην Τουρκία «είμαστε έτοιμοι και σας περιμέμνουμε».
Η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» γίνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα. Η πρώτη ήταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η δεύτερη σήμερα τα ξημερώματα περίπου στις 5 από τον Πάνο Καμμένο. Δεν είναι άσχετες αυτές οι ασκήσεις ετοιμότητας αυτές τις ημέρες και δεν έχουν τον επικοινωνιακό χαρακτήρα που είχαν στο παρελθόν.