Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Survivalists: Δισεκατομμυριούχοι φοβούνται ένα αληθινό "Walking Dead" και προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου!

- Survivalists: Είναι οι άνθρωποι που προετοιμάζονται για να επιβιώσουν μετά από μια πυρηνική καταστροφή ή κάθε άλλο... κακό που μπορεί να συμβεί
- Έχει γίνει η νέα μόδα ανάμεσα σε μεγαλοεπενδυτές της Silicon Valley, μεταξύ των οποίων ο ιδρυτής του Reddit και κορυφαίο στέλεχος του Facebook
- Χτίζουν καταφύγια με γεννήτριες, ηλιακά πάνελ, και πολλά πυρομαχικά
- Ένας έκανε επέμβαση λέιζερ στα μάτια για να μπορεί να επιβιώσει χωρίς φακούς επαφής ή γυαλιά
- Γιατί φοβούνται μια εξέγερση εναντίον τους και θέλουν να είναι έτοιμοι "για ό, τι κι αν συμβεί"

Τι Μυστικό Κρύβει Το Μαντείο Της Δωδώνης;

Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί
και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;…
Ταξιδεύοντας κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ” τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και ιστοριογράφοι την τοποθετούσαν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Στη σημερινή θέση της νόμιζαν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πασσαρώνας, η πρωτεύουσα τη Μολοσσίας.

Ο «τζόκεϋ» του Αρτεμισίου



Είναι το μεγαλοπρεπέστερο χυτό άγαλμα αλόγου με αναβάτη, που σώζεται από την Ελληνική αρχαιότητα. Ανασύρθηκε σε κομμάτια από αρχαίο ναυάγιο και έχει συμπληρωθεί στην ουρά και στο κέντρο του κορμού. Το άλογο αποδίδεται σε έντονο καλπασμό τη στιγμή του αγώνα. Στο δεξιό μηρό του υπάρχει εγχάρακτη μορφή Νίκης, που κρατάει στεφάνι στα ανυψωμένα χέρια της, σφράγισμα σύνηθες σε καθαρόαιμα άλογα στην αρχαιότητα. Η κίνηση και η ανατομία του ζώου αποδίδονται με τρόπο απόλυτα ρεαλιστικό.

Αποκαθίσταται το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην Τουρκία

Ανοικοδομείται από το τουρκικό κράτος που..."καίγεται" για τουριστικά έσοδα.

Στα σκαριά είναι η πλήρης ανοικοδόμηση του ξακουστού Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού, που βρίσκεται μέσα στη λίστα με τα 7 θαύματα της αρχαιότητας, έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών.

Ο τουρκικός τύπος έχει "βουίξει" σχετικά με την αναγέννηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού κοντά στις ακτές του Αιγαίου, σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια της Τουρκίας όχι μόνο να οικειοποιηθεί τα σπουδαία αρχαία ευρήματα, αλλά και να αυξήσει την τουριστική κίνηση.

Η Μυστηριώδης Εξαφάνιση της Νεφερτίτης, της Βασίλισσας του Νείλου

Η Νεφερτίτη σύμφωνα με την συμβατική ιστορία ήταν η σύζυγος του Αιγύπτιου Φαραώ Ακενατόν (πρώην Αμενχοτέπ IV), ο οποίος βασίλεψε ανάμεσα στο 1353-1336 π.Χ..
Γνωστή και ως η κυβερνήτης του Νείλου και Κόρη των θεών, η Νεφερτίτη απέκτησε πρωτοφανή δύναμη, και πιστεύεται ότι υπήρξε ισότιμη με τον ίδιο τον Φαραώ.
Ωστόσο, μετά το δωδέκατο έτος βασιλιάς του Ακενατόν, το όνομά της εξαφανίζεται από τις σελίδες της ιστορίας.
Η νέα επίσημη θρησκεία του Ακενατόν επικεντρώνεται στο θεό Ήλιο, ο ίδιος και η Νεφερτίτη ή απεικονίζονται ως το αρχέγονο πρώτο ζευγάρι. Η Νεφερτίτη ήταν επίσης γνωστή σε όλη την Αίγυπτο για την ομορφιά της.

Το υψηλότερο κτίριο της χώρας ως την κατασκευή του Χίλτον υπήρξε το Ηρώδειο



Στην εποχή του θεωρούνταν κατασκευαστικό θαύμα - Είχε ξύλινη σκεπή χωρίς στηρίγματα Πώς θα φαινόταν άραγε σήμερα στο φεστιβαλικό κοινό του Ηρωδείου αν είχε πάνω από το κεφάλι του μια τεράστια στέγη; Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η παρουσία της θα ήταν ευχάριστη, δεδομένων των κλιματικών συνθηκών του αττικού θέρους, στην αρχαιότητα όμως, όχι απλώς υπήρχε στέγη αλλά είχε αποτελέσει και θαύμα της αρχιτεκτονικής. Φυσικά ήταν ξύλινη και για την κατασκευή της πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν περί τις 3.000 δέντρα, μεγάλα ως επί το πλείστον, όπως κέδροι, κυπαρίσσια και λάρικες, ενώ κατεργασμένη η ξυλεία θα πρέπει να ζύγιζε περί τους 750 - 800 τόνους.
Και το σημαντικότερο: Δεν είχε καθόλου ενδιάμεσα στηρίγματα!

Ο αρχαίος πολιτισμός της Caral

Ένας από τους πιο μυστηριώδεις και προηγμένους αρχαίους πολιτισμούς, είναι ένας πολιτισμός που ονομάζεται Caral, που ζούσε σε μία παραλιακή περιοχή του σύγχρονου Περού.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ανέπτυξε μία από τις πρώτες μορφές επικοινωνίας της σφηνοειδούς γραφής, ενώ οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι Caral είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους αρχαίους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν ποτέ στη Γη.
Αυτός ο αρχαίος πολιτισμός δημιούργησε κυκλικές πυραμίδες, πλατείες, και περίπλοκες σκάλες χιλιάδες χρόνια πριν. Η σύνθετη πυραμιδική τους καλύπτει ένα εντυπωσιακό χώρο 165 στρεμμάτων και είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Γη.

Ο κρατήρας της Βιξ - Το μεγαλύτερο μεταλλικό αγγείο της αρχαιότητας με 1200 λίτρα χωρητικότητα



Tο μεγαλύτερο μεταλλικό αγγείο που έχει βρεθεί ποτέ είναι γνωστό με την ονομασία “κρατήρας της Βιξ” και βρέθηκε κατά την ανασκαφή ενός τύμβου στο ομώνυμο χωριό (Vix) της κεντρικής Γαλλίας. Πρόκειται για ένα αρχαίο Ελληνικό έργο τέχνης, που χρονολογείται το 500 π.Χ. Οι διαστάσεις του αγγείου είναι 1.63 m ύψος και 1.27 m μέγιστη διάμετρος. Φέρει ανάγλυφο και εγχάρακτο διάκοσμο από γεωμετρικά και φυτικά θέματα, αλλά και μορφές (Γοργόνες, ιππείς), άλογα σε καλπασμό και σκύλους.

Δείτε πως γίνετε πίνοντας από χάλκινη κούπα να μπορείτε να διατηρήσετε την υγεία του σώματός σας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν υποψιαστεί εδώ και πολλές χιλιετίες, ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία μας στον χαλκό.

Από την αρχαία Αίγυπτο οι άνθρωποι φόραγαν κοσμήματα από χαλκό πάνω στο δέρμα τους και αποθήκευαν νερό σε δοχεία χαλκού, αναφέροντας εκτεταμένα ιατρικά οφέλη.

Σήμερα, η επιστήμη επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς αυτούς με πολλές επιστημονικές μελέτες να υποστηρίζουν, ότι ο χαλκός μπορεί να καταστρέψει πολλούς επιβλαβής οργανισμούς για την υγεία.

Η μεγάλη ποσότητα χαλκού μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα στον οργανισμό. Ωστόσο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του χαλκού με την βοήθεια της αρχαίας πρακτικής Vedic, δηλαδή πίνοντας από ένα φλιτζάνι χαλκού τέσσερις φορές την εβδομάδα.