Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ανακάλυψαν αρχαία ναυτική βάση στον Πειραιά!

Χρονολογείται από το 493 π.Χ. και ήταν το «κλειδί» για τη νίκη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας - Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές βάσεις του αρχαίου κόσμου

Τα ερείπια μιας αρχαίας ναυτικής βάσης, η οποία χρονολογείται από το 493 π.Χ. και ήταν το «κλειδί» για τη νίκη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ανακάλυψαν στον Πειραιά αρχαιολόγοι από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους.

Τα σπουδαία ευρήματα ανακαλύφθηκαν στο αρχαίο λιμάνι της Μουνιχίας, τη ναυτική βάση της αρχαίας Αθήνας, από όπου πιθανότατα απέπλευσαν τα πλοία του αθηναϊκού ναυτικού για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Κατά την αρχαιότητα Μουνιχία ονομαζόταν ο σημερινός λόφος της Καστέλλας του Πειραιά και συγκεκριμένα η κορυφή και η ανατολική πλαγιά, που αποτελούσε τον λεγόμενο λιμένα Μουνιχίας, το σημερινό Μικρολίμανο.

Brexit: Οι Έλληνες που πλήττονται άμεσα από αυτό!


Σοκ στη ζωή και τη δραστηριότητα Ελλήνων και ελληνικών επιχειρήσεων θα προκαλέσει το Brexit. Αρχής γενομένης από τις 35.000 περίπου φοιτητές στη Βρετανία οι οποίοι αναμένεται να χάσουν το καθεστώς του "γηγενή σπουδαστή" και επομένως θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα δίδακτρα τα οποία εκτιμούνται σε 6.000 περίπου στερλίνες το χρόνο.

Στις απώλειες θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η αδυναμία τους πλέον να παίρνουν φοιτητικά δάνεια για να σπουδάσουν, δάνεια τα οποία αρχίζουν να αποπληρώνουν μετά την είσοδό τους στον εργασιακό βίο.
Επίσης οι Ελληνες μετανάστες που μεταβαίνουν για εργασία χάνουν πολλά δικαιώματα που είχαν ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κοινωνικά επιδόματα, επίδομα ανεργίας για τους τρεις πρώτους μήνες μέχρι να βρουν δουλειά, ενώ και το καθεστώς εργασίας θα γίνει αυστηρότερο, αφού θα εξισωθεί με εκείνο των άλλων αλλοδαπών εργαζομένων στη Βρετανία και είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν στο μέλλον βίζα.

Ο μέγας παραμυθάς Σώρρας τάζει διαγραφή χρεών στους πολίτες

Ο επικίνδυνος Αρτέμης Σώρρας «χτυπά» και στη Θεσσαλονίκη! Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν διανεμηθεί σε όλη την πόλη φέιγ βολάν, τα οποία υπόσχονται ότι η «Ελλήνων Συνέλευσις», η ΜΚΟ που έχει ιδρύσει, μπορεί να προβεί σε οριστικό ξεχρέωμα των πολιτών σε τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς!

Ρώσοι ανακάλυψαν αμερικανικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! - ΦΩΤΟ


Αμερικανικό υποβρύχιο που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακαλύφθηκε στον πυθμένα του ωκεανού κοντά στο νησί Ματούα που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Κουρίλ (Kurils)από εκστρατεία της Russian Geographical Society και του ρώσικου Υπουργείου Άμυνας.

Ρώσοι δύτες σε συνεργασία με ναύτες του Στόλου της Ρωσίας στον Ειρηνικό (Pacific Fleet) ανακάλυψαν το υποβρύχιο σε βάθος 104 μέτρων, είπε ο Aleksandr Kirillin, γραμματέας της ακαδημαϊκής επιτροπής της  Military Historical Society.

Σύμφωνα με τον Kirillin το υποβρύχιο είναι το αμερικανικό Herring, το οποίο βυθίστηκε από του Ιάπωνες την πρωτη Ιουνίου 1944.
Η αμερικανική πλευρά έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά με την ανεύρεση του πλοίου.