Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Από Σεπτέμβριο αρχίζουν οι εργασίες στο Μνημείο της Αμφίπολης

Από το 2015 και μέχρι σήμερα η προστασία και η αποκατάσταση του μνημείου έχει τεθεί σε προτεραιότητα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείο Πολιτισμού, με σαφή και αυστηρά ιεραρχημένο προγραμματισμό δράσεων.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει για την πρόοδο των εργασιών στο ταφικό μνημείο που αποκαλύφθηκε κατά το 2014 στον Λόφο Καστά και αποτελεί μνημείο μεγάλης αξίας και μεγάλης κλίμακας και υψηλών απαιτήσεων ως προς τη διαχείρισή του.

Θαυμαστά ευρήματα σε αρχαϊκό ιερό στο νησί Δεσποτικό

Στο πλαίσιο αυτό ηλεκτροδοτήθηκε το μνημείο και πραγματοποιήθηκαν εργασίες εξασφάλισης των πρανών του λόφου και προσωρινής διευθέτησης απορροής των υδάτων με κατάλληλα μέτρα.
Επίσης έγιναν σωστικές επεμβάσεις στον τομέα της συντήρησης και ελήφθησαν μέτρα αντιστήριξης του περιβόλου, ενώ σταθερά παρακολουθούνται μέσω κατάλληλων συστημάτων οι μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας καθώς και οι μικρομετακινήσεις στο εσωτερικό του ταφικού μνημείου.

Κύπρος: Σε συμφωνία με την Αίγυπτο για τον αγωγό φυσικού αερίου

Η συμφωνία επιφέρει εξελίξεις πού θα διευκολύνουν σημαντικά την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στο πεδίο Αφροδίτη του τεμαχίου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Πλήρης συμφωνία επήλθε ανάμεσα σε Κάϊρο και Λευκωσία, για τη δημιουργία αγωγού από το οικόπεδο 12 τής κυπριακής ΑΟΖ προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε απόψε η κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ.
Διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το ΡΙΚ, δήλωσαν ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει και την απαραίτητη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τυγχάνει τώρα τελικής επεξεργασίας σε επί μέρους σημεία και αναμένεται να υπογραφεί σε επίσημη τελετή εντός τού Φθινοπώρου.

Είμαστε μήπως προ των πυλών του «Hothouse earth» ; Τι λένε οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αν συμβεί αυτό κάποιες περιοχές θα κριθούν ως ακατάλληλες για κατοίκηση, ενώ η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει πολύ περισσότερο.
Η παγκόσμια θερμοκρασία της Γης απέχει μόλις 1 βαθμό Κελσίου, από το σημείο μη επιστροφής που θα απειλήσει το μέλλον της ανθρωπότητας, προειδοποίησαν επιστήμονες. Ειδικοί πρόσθεσαν ότι ο πλανήτης απέχει μόλις δεκαετίες από την εκδήλωση ενός εκτεταμμένου και άνευ ελέγχου φαινομένου του θερμοκηπίου. Το κατώφλι θα περαστεί όταν οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες ανέβουν περίπου 2 μόλις βαθμούς υψηλότερα από ό,τι ήταν στην προ-βιομηχανική εποχή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τεκτονισμός με αλλαγή φύλου! Μασόνοι θα δεχτούν γυναίκες αλλά μόνο αν πρώτα ενταχθούν ως άνδρες

Ούτε την μασονία δεν άφησε ανεπηρέαστο το τσουνάμι του «political correct” και των δικαιωμάτων των τρανς και των υπολοίπων ανωμαλιών….
Ακόμη και οι Ελευθεροτέκτονες λοιπόν δεν μπορούν να αγνοήσουν το θέμα των…τρανς δικαιωμάτων . Η μασονική κλειστή κοινωνία πρέπει τελικά να επιτρέψει στις γυναίκες να είναι μέλη, αλλά μόνο αν ενταχθούν ως άνδρες.
«Ένας μασονός, ο οποίος μετά την μύηση παύει να είναι άνδρας, δεν παύει να είναι Ελευθεροτέκτονας”, λέει η νέα καθοδήγηση του σώματος της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας. Επίσης εκείνοι που έχουν μεταστραφεί από θηλυκό σε αρσενικό μπορούν επίσης να εντάσσονται, η καθοδήγηση καθιστά σαφές.